Fredag kväll den 9 juli och lördag förmiddag den 10 juli 2021: Salt på bordet och oväntat fynd i köket


 Kära dagbok…

Det var ju väldigt varmt igår och lunchen blev torftig. Fästmön hade visserligen kokat ett ägg till mig som jag åt kallt och jag kompletterade mackorna med några småtomater, men… Vatten och salt är det viktigaste att jag får i mig. Sen visste jag ju att det skulle bli go-middag med sill, potatis och tillbehör till kvällen. Det hade varit mysigt att gå och ta en drink nånstans på lokal före maten, men vi var väldigt trötta och varma efter var sin tuff dag. Det blev i stället en kall starköl för mig, en alkoholfri dito till Anna samt 2,5 snapsar för mig, en för Anna. Det räckte utmärkt. Det viktigaste var ju det salta på bordet – sillen, ädelosten, kaviaren – med mera.


Till min glädje upptäckte jag att SvT1 skulle visa Vera klockan 21.
Men jag hade så svårt att hålla mig vaken genom programmet, trots att det var spännande. Tur att det ska gå flera avsnitt i sommar när jag har semester! Efteråt tandtrådande, tandborstning och kvällstvätt gav jag katterna lite ätbart, stapplade in i sovrummet och var så trött att jag glömde öppna fönstret igen efter att ha fällt ner persiennen. Strax sov jag djupt.

∼ ♦ ∼

Faktum är att jag sov hela natten. Det är ovanligt. Men jag vaknade strax efter klockan sex, vanlig tid, alltså, och behövde gå på toa. Då fick jag lite bannor av Anna för det där med fönstret, men bannorna rann av mig, jag var mer sovande än vaken. Det var bra, upptäckte jag senare, av skäl som är för äckliga att gå in på här.

En timme senare var jag lite piggare och redo för läsning och kaffe på sängen. Det blev faktiskt bokbyte. Även den här gången fick jag hjälp av Citrus att välja nästa bok att läsa. Hon tycker att jag bör vidga mina vyer mer och läsa annat än bara deckare. Därför blev det ett bokbyte från mord i Karlstad till självbiografiskt om ätstörningar i Uppsala, en bok jag fick av en Instagrambekant för ett tag sen.

∼ ♦ ∼

I natt verkar det ha regnat och det är lite friskare och svalare ute. Huset är förstås fortfarande uppvärmt. (Just som jag skrev detta försökte solen tränga igenom och temperaturen steg.) Jag ska kämpar för att hitta orken att dammsuga idag och torka golven i köket och Salen. Eller jag kan i vart fall börja. Det finns en strykhög att beta av också och tvätt i tvättkorgen. Men först ska jag nog peta i mig lite frukost. Jag har ringt till Annas snälla mamma a k a Slottsfrun och fick veta att hallonen är på gång. Det blir nog en tur till Slottsträdgården i morgon, för idag känns vädret för instabilt.

Sen upptäckte jag en underlig gömma bakom en av kökslådorna. Jag tyckte att det har varit lite trögt att stänga den…

Folie smörgåspapper plastpåsar duk på köksgolvet

Fynd bestående av folie, plastpåsar, smörgåspapper och en duk bakom en kökslåda…


Som sagt, det finns alltid saker att ta tag i i ett hem
och än så länge har jag bara tömt kattpottorna…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Mat, Personligt, Sociala medier, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.