Mitt bokår 2021: Juni – sommaren är litterärt inledd


Ett inlägg om och med länkar till böckerna jag läste och skrev om i juni 2021.


Juni började lite trevande, men sen kom värmen. Lusten att läsa snarare ökade än minskade, trots att det är så mycket annat som lockar på sommaren. Den här sommaren blir det en resa ner till Motala och en kryssning till Gotland. De litterära resorna blir desto fler. Jag är så tacksam att jag klarar av att läsa, att jag njuter av att läsa och att jag får resa genom att läsa.

 

Klickar du på en bild nedan öppnas inlägget jag skrev om just den boken i ett nytt fönster i din webbläsare! 

Juni månads böcker 2021:

Delia Owens bok Där kräftorna sjungerM J Arlidges bok Älskar inte

Kjell Erikssons bok DödsuretMons Kallentofts bok Olympia

Stina Wollters bok Kring denna konstJojo Moyes bok Under Londons broar

Anna Ehns bok Ormen i migSofie Sarenbrants bok Skyddsängeln

 

Påbörjad i juni:

Richard Osmans bok Torsdagsmordklubben

 

Den första boken jag läste ut under årets första sommarmånad var inte en spänningsroman utan en skönlitterär roman (Där kräftorna sjunger). Jag läste ytterligare en skönlitterär bok (Under Londons broar). Sen blev det förstås ett antal spänningsromaner eller kriminalromaner eller deckare eller thrillrar, totalt fyra stycken (Älskar inte, Dödsuret, Olympia, Skyddsängeln). Mitt i månaden läste jag en kombinerad konstbok och självbiografisk bok (Kring denna konst). Jag läste en bok för unga vuxna (Ormen i mig).

Av juniböckerna var fem (Dödsuret, Olympia, Kring denna konst, Ormen i mig, Skyddsängeln) skrivna av svenska författare (Kjell Eriksson, Mons Kallentoft, Stina Wollter, Anna Ehn, Sofie Sarenbrant). En av böckerna (Där kräftorna sjunger) är skriven av en amerikansk författare (Delia Owens). Två av böckerna (Älskar inte, Under Londons broar) är skrivna av brittiska författare (M. J. Arlidge, Jojo Moyes). Jag gjorde en ny författarbekantskap (Delia Owens). Fyra av juniböckerna ingår i serier (Älskar inte, Dödsuret, Olympia, Skyddsängeln).

Jag fick en av böckerna i födelsedagspresent (Där kräftorna sjunger). En av böckerna fick jag i julklapp från arbetsgivaren (Under Londons broar). Jag fick en av böckerna av sambon (Kring denna konst). En bok lånade jag (Älskar inte). En bok fick jag av författaren för recension (Ormen i mig). Jag köpte tre böcker nya inbundna (Dödsuret, Olympia, Skyddsängeln).

Sammanlagt läste jag åtta bra böcker i juni 2021. Av dessa fick sju högsta omdöme (Där kräftorna sjunger, Älskar inte, Olympia, Kring denna konst, Under Londons broar, Ormen i mig, Skyddsängeln) och en högt omdöme (Dödsuret).

Den bok jag läste i juni och anser vara månadens bästa är 

Kring denna konst av Stina Wollter

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Jobb, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Mitt bokår 2021: Juni – sommaren är litterärt inledd

 1. Mösstanten skriver:

  Den enda jag har läst av alla dina Juniböcker (Så många du hinner läsa!) är Dödsuret och den var inte så dum, tyckte jag. Där kräftorna sjunger har jag i min omfattande läslista.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Dödsuret var bra, men inte den bästa boken i månaden. Där kräftorna sjunger var riktigt gripande!
   Städar, tvättar och läser är väl i princip det jag gör sen länge nu när jag är ledig. Jag jobbar heltid och skulle nog kunna läsa mer om det fanns mer tid till det.

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.