Tisdag kväll den 29 juni och den sista dagen i juni 2021: Lite jävligt, men svalare


 Kära dagbok…

Tänk att det är juli i morgon! Halva 2021 har då passerat och vi är på del två av året. Inom synhåll finns nu mina sex semesterveckor. Ja, jag ska ha sex veckor semester i sommar efter det här jävliga året.

Bitmoji Tofflan WTF

WTF kan en verkligen undra…

Det är givetvis inte bara jag som har (haft) det jävligt det senaste året. Vi har alla levt i en pandemi i över ett års tid. I Sverige är det regeringskris. Alltså ibland begriper jag mig inte på folk – läs: politiker. Hur smart eller dum får en vara när man ställer saker så på sin spets att statsministern avgår och att nån/några måste försöka bilda regering ett knappt år innan ordinarie val? Råder det nån jävla anarki i det här landet? En kan undra. Och nej. Jag är inte sosse, jag bara tänker lite längre än näsan räcker. Min näsa är för övrigt ganska lång.

∼ ♦ ∼

Tisdagen var mycket varm. Alla var vi slöa, även om Mini och Lucifer låg i värsta hettan på balkongen. Jag fick i Mini lite kattsoppa för vätskans skull, men hon mår inte riktigt bra, det är tydligt. I morse ville hon inte äta alls.

Nån större aptit i värmen har inte jag heller. Fästmön föreslog att vi skulle göra nån version av Caesarsallad. Det passade utmärkt. Gymnasisten fick lax och potatis.

Caesarsallad med dressing öl krutonger riven ost

Var sin egen version av Caesarsallad blev det till tisdagsmiddag.


Salladen var riktigt god och vi blev inte jättemätta.
I min mage fanns det plats för en halv chokladkaka till kvällskaffet. Jag läste en stund och jag måste säga att även om det nu har skett ett mord i boken, en bok som dessutom är ganska omfångsrik, är det lättsam läsning. Gamlingar som har en mordklubb är perfekt att läsa om under heta sommardagar och -kvällar, helt enkelt.

Boken Torsdagsmordklubben i mitt knä

Passande sommarläsning.


Lustigt nog var det riktigt gott med ett glas rött
senare på kvällen också. Vi hittade några bitar ost som levde i kylen och jag korkade upp en flaska appassimento.

Ostassiett vin och boken Torsdagsmordklubben

Ett glas rött passade också bra igår kväll, värmen till trots.


Men ett glas räckte.
Sen vågade jag se ytterligare ett true crime-program på TV innan jag gick och la mig för att läsa en stund.

∼ ♦ ∼

Mini på Annas kökssoffa

Mini-kissan mår inte så bra.

Den sista dagen i juni var sval och mulen. Det var riktigt skönt med en mellandag. Termometern visade bara 14 grader fram till lunch, ungefär. Jag hade bara två möten idag, varav ett via Zoom och ett walk-and-talk. Det passade fint, för jag var uppe tidigt med katterna som ville ha mat. Passade på att tömma deras pottor då liksom vår kompost och bytte påse. Under den gamla papperspåsen var det mögel. Hur hälsosamt är det, liksom..? Glaspåsen var också ganska full, så den ställde jag fram i hallen för att gå ut med i garaget senare med. Mini mådde som tidigare nämnt inte alls bra och jag satt med henne en stund. Jag vet inte riktigt vad som är på tok med kissan.

Vid lunchen höll hon mig sällskap. Hon satt bredvid och jag hade lyckats få i henne lite soppa.

Mini mitt lunchsällskap

Mini var mitt lunchsällskap idag.

∼ ♦ ∼

Gångdistans och antal steg den 30 juni 2021 em

Över en halvmil och fler än 8 000 steg gick vi.

Det blev en riktig långpromenad i samband med dagens medarbetarsamtal. Vi hade stämt träff vid Gamla kyrkogården ifall det inte regnade. Sen travade vi runt där i nästan en timme och pratade. Vi gick faktiskt över en halvmil och jag tog fler än 8 000 steg, enligt mobilen.

Det var ganska skönt att det inte var så soligt och varmt idag. Uppsala var ändå grönt och skönt. Jag ser fram emot den stundande ledigheten så att jag kan ta fler promenader, men kanske inte med chefen. Samtalet gick bra, förhoppningsvis rätas ett par frågetecken ut snart kring utrustning och fysisk arbetsplats. Mer vill jag inte skriva om här.


I kväll jobbar Anna.
Jag köpte med mig paj från Café Linné hem till middag. Gymnasisten äter spaghetti och korv som hans mamma lagat till honom. Jag ska förbereda morgondagens inlägg om månadens lästa böcker. Anna har kört igång en diskmaskin, jag har kört igång en tvättmaskin.

∼ ♦ ∼

Utöver det har jag med snigelpost fått vägassistansförsäkringen från Solid eftersom Mina sidor inte fungerar det. Inte heller fungerar Mina sidor hos facket ST (de har aldrig fungerat helt och hållet sen jag blev medlem för fem år sen…) och jag mejlade för en vecka sen för att få hjälp att lägga in min nya lön. Idag fick jag svar och det var inte på min fråga. Men ytterligare några klargörande rader åkte iväg, så nu hoppas jag att det blir ordning på torpet.

Ordning på orden är det inte riktigt i den braiga boken Torsdagsmordklubben som jag läser. Jag hittade ett korrekturfel!!! Joanna blir plötsligt Johanna på en sida. Det är skamligt! (<== överdriver lite)

Korrekturfel i boken Torsdagsmordklubben

Jag hittade ett korrekturfel i den braiga boken jag läser!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Diskutabelt, Epikuréiskt, Film, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Tisdag kväll den 29 juni och den sista dagen i juni 2021: Lite jävligt, men svalare

  1. Skönt med sex veckors semester😊Och att samtalet med chefen gick bra.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.