Onsdag kväll den 30 juni och den första (tors)dagen i juli 2021: Godis, evigheter och internt bus


 Kära dagbok…

Spenatpaj grönsaker bröd vatten o boken Torsdagsmordklubben

Onsdagsmiddagen kom från Café Linné.

Den sista dagen i juni var jag som vanligt trött. Men igår var jag mer behagligt trött eftersom jag hade gått/promenerat mer än en halvmil. Det blev ytterligare nån kilometer sen och totalt nästan 10 000 steg – och då gick jag bara här hemma. Så nog rör en på sig lite här också trots att jag tycker att jag mest sitter stilla. 

Till middag åt jag en spenat- och fetaostpaj med sallad och bröd som jag hade köpt med mig från Café Linné på hemvägen.

Mini har dålig aptit, men ett par små smulor ost, som jag hade tagit fram till mitt bröd, ville hon ha. Hon sover mest och jag försöker truga med ätbart. Kattsopporna är tyvärr slut och jag får försöka inhandla flera i morrn.

Till kvällskaffet, ska jag erkänna, att jag åt upp andra halvan av chokladkakan som jag började knapra på kvällen innan. Och när Fästmön kom hem fick jag några kakor som hon hade inhandlat tidigare på dan. Jag hade visserligen rört på mig, men den kaloriförlusten åt jag sen upp med choklad och kakor. Hmmm…

∼ ♦ ∼

Juliskum godis i en påse

Juligodis.

Vi fortsätter väl på temat godis… Godis med kopplingen semester. Tänk att det är juli idag! Jag vände blad på familjekalendern i köket och skrev nogsamt in att semestern börjar om lite drygt två veckor. Med morgondagen återstår alltså elva arbetsdagar för min del. Sen väntar sex lediga veckor. En evighet kan tyckas, men det är en evighet som jag vet tar slut fortare än en vill tro det.

Annat ”godis” som gäller från och med idag är att krogarna får hålla öppet obegränsade tider. Vissa restriktioner gäller fortfarande vid sittningar inomhus. Jag hoppas att det inte blir ett herrans liv här runt omkring. Det har varit ganska tyst och lugnt under pandemin. Samtidigt önskar jag förstås att företagarna kommer på fötter igen och att folk får roa sig – om än måttligt. Jag vet ju inte om folk kan vara måttliga. För egen del tycker jag att det känns bra att jämt slippa gå iväg tidigt ut på krogen för att äta middag.

Bitmoji jag bär böcker

Lärorikt om post covid. Och när det gäller litteratur förlåter jag nästan allt.

Men jag ska själv ännu ett tag till ta det lite försiktigt. På måndag förmiddag får jag min andra dos vaccin och fullgott skydd har jag först efter två veckor. Eller fullgott och fullgott… Jag är skyddad mot svår sjukdom orsakad av covid-19-viruset. Idag deltog jag för övrigt i ett möte om en post covid förstudie som är framtagen på mitt universitet. Det handlar om vad som händer sen när vi ska tillbaka till arbetsplatserna. Mycket spännande och lärorikt.

Igår fick jag tag i översättaren som lovat leverera i måndags. Jag blev lite orolig, faktiskt, när leveransen uteblev och jag inte hörde nåt. Nu visade det sig att h*n var uppslukad i ett stort bokprojekt – och när det gäller litteratur förlåter jag nästan allt. Dessutom var det inte bråttom med min text. Nu ska jag få den i morrn och då kan jag även publicera nyheten. Utöver det väntar jag svar från en person som jag håller på att intervjua. Tänkte få artikeln klar och översatt innan jag går på semester så är det bara fotot kvar att fixa – och det får fotografen göra efter semestrarna.

∼ ♦ ∼

Här hemma har det inte skett så mycket nytt sen igår. Anna har lyckats få Mini att äta tonfisk i vatten – och det gillade de andra katterna också. Ingen av dem har nån jätteaptit just nu och det kanske beror på värmen. Men även idag är det lite svalare, tack och lov. En behöver såna här mellandagar för att kunna njuta av de riktigt heta.

Jag tömde diskmaskinen igår kväll och pottorna i morse, som vanligt. Det hänger ett par maskiner ren och torr tvätt att ta reda på. Anna jobbar även i kväll, men har förberett middagen till Gymnasisten. Själv ska jag sno ihop en Caesarsallad.

∼ ♦ ∼

Toarulle runt en elektrisk tandborste

Terror med toarulle.

I kväll ska jag ge mig ut på jakt efter toapappersrullar. Vi har nämligen ett internt bus, Terror med toarulle, som har pågått länge. Upprinnelsen är väl att nån blev irriterad på att den andra inte bytte toarulle. Detta resulterar i att varje gång en tom rulle inte byts av den som borde göra det, stoppas den tomma rullen nånstans bland den skyldigas grejor. När den skyldiga sen hittar rullen återgäldar hon straffet genom att göra likadant fast hos den andra personen. För tillfället är tre eller fyra rullar ute på vift. Anna har varit mest fantasifull och jag har hittat toarullar i min nyckelkedja i shortsen, i mitt bälte, i örngottet och, som på bilden, runt en av mina tandborstar. Har du nåt sånt här internt bus för dig, kära dagbok? Jag undrar…

∼ ♦ ∼

Avslutningsvis, sist men inte minst… 

Ett stort GRATTIS på födelsedagen till mammakusinen B idag!
Här en bild på kusinerna B och min mamma, båda med födelsedag i juli.

Barbro och mamma juli 2011

Dagens födelsedagsbarn mammakusinen B stående och mamma sittande, juli 2011.

 

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Mat, Personligt, Trams och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.