Måndag kväll den 14 juni och tisdagen den 15 juni 2021: Helt slut (nästan)


 Kära dagbok…

När måndagskvällen kom var jag aptrött. Ändå hade jag bara jobbat en dag och varit ledig två dar innan. Fästmön hade jobbat sin fjärde dag på raken. Gissningsvis var hon ännu tröttare. Ändå gick hon iväg och handlade mat och lagade åt oss. Jag fixade grönsakerna och dukade. På menyn stod korv och spaghetti för Gymnasisten och lax och potatis för oss äldre. Jag åt inte världsamycket, så det fanns gott om plats för jordgubbar och glass till kvällskaffet. 

 

Den observante, som du, kära dagbok, noterar att jag drack kaffe ur min helgmugg. Detta berodde på att vardagsmuggen stod i diskmaskinen som kördes efter middagen. Nu på tisdagsmorgonen har jag bytt mugg. Rätt ska vara rätt.

Böckerna Olympia och Under Londons broar

Bokbyte igår kväll från spänning i Stockholm till händelser under Londons broar.

TV:n stod på under kvällen, men jag ägnade mest litteraturen min uppmärksamhet. Den senaste delen i Zack-serien var så spännande att jag snabbläste de sista 100 sidorna. Nu ska jag läsa en bok jag köpte i april, den sista boken för presentkortet jag valde till julklapp från arbetsgivaren. Det är en Jojo Moyes-bok som kom ut redan 2009 och den handlar, precis som Bergens stjärnor, bland annat om hästar och orättvisor. Från spänning i Stockholm till händelser under Londons broar, alltså.

Kvällen avslutades med lite gult och blått. Smått illamående gick jag och la mig nånstans mellan 22 och 22.30. Anna satt som vanligt uppe längre, men jag tror inte hon tittade på sport på TV.

∼ ♦ ∼

Det var riktigt höstväder igår kväll, med regn och blåst. Idag vaknade jag till sol igen, men en friskare och kyligare luft. Anna tog en kort sovmorgon, för hon har varit ledig idag. Min nuvarande chef lyckades klämma in ett avstämningsmöte mellan ett möte och lunchen, så det blev totalt tre möten under första halvan av arbetsdagen, det vill säga hela förmiddagen, och ett tretimmarsmöte på eftermiddagen, dvs hela eftermiddagen. Jag vill dock poängtera att dagens samtliga möten var bra möten, konstruktiva och givande. Min arbetsdag avrundades med korrekturläsning av nyhetsbrev.

Och jag hann tömma diskstället och diskmaskinen samt fylla på den senare, bädda, tömma kattpottorna och fylla på lite sand mellan mötena och på lunchen. Nu återstår bara en halv låda kattsand, så vi måste handla igen. Det är ett bekvämt liv de lever, våra katter: de äter, skiter och sover. Och leker och busar. Citrus höll igång rejält igår och senare blev hon helt slut. Ungefär som jag är nu i kväll efter den här mötesdagen.

Citrus sover bland kattkuddarna

Busan är trött.

∼ ♦ ∼

I kväll ska jag glädjas åt det stora Bokuspaketet som brevbäraren levererade. Och att min litterära kollega och jag försöker få till en träff nästa vecka.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Måndag kväll den 14 juni och tisdagen den 15 juni 2021: Helt slut (nästan)

 1. Under Londons broar, det var en bra bok, den har jag lyssnat på 🙂

  härligt med denna årstid – jordgubbar… måste köpa en låda idag tror jag

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Den är jättebra, har läst cirka 100 sidor (en femtedel) i skrivande stund. Jojo Moyes är en favoritförfattare som inte skriver deckare. 😛

   Jordgubbar – nåt som är både gott och nyttigt för ovanlighetens skull. 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.