Tisdag kväll den 15 juni och onsdagen den 16 juni 2021: Vissa dagar…


 Kära dagbok…

Jag var helt slut igår igen. Det tar på krafterna att prestera, men jag kan inte som vissa gå och lägga mig och snarka om det inte är läggdags på kvällen. Till dess måste jag hålla mig uppe, trots att jag är gammal. Med möten som nästan går i ett under en hel dag blir jag verkligen trött. Det är kanske svårt att förstå för den som jobbar på annat vis. När jag fick en stund över försökte jag dra mitt strå till hushållsstacken. Ibland känns det som om stråna är extra många och tunga. Fästmön fixade i alla fall mat åt oss. Jag var vrålhungrig och hade kunnat äta mer. Vissa dagar är det så. Kolgrillad kyckling med röror och grönsaker är väldigt gott, dessutom.

Kolgrillad kyckling med tre dipper sallad och öl

Tisdagskyckling.


Det hade hunnit bli dammigt och katthårigt här igen
sen jag dammsög i lördags, så jag plockade undan. Anna försökte styra Robert* att dammsuga hallen, köket och vardagsrummet. Inte det lättaste när det visade sig att hans karta över lägenheten plötsligt hade försvunnit i appen. Sen behövde hans behållare tömmas också. Den var knökfull. Till sist lyckades Anna få honom att göra som hon ville. Katterna var vid det laget rätt trötta på Robert. De gillar honom inte.

När jag hade ställt tillbaka alla grejor i kök, hall och vardagsrum var väl klockan runt 21.30. Jag orkade läsa en liten stund i Stina-boken. På nåt sätt är det som om hennes tuffa liv och fantastiska konst ger mig kraft. Kraft att orka borsta tänderna och gå och lägga mig och läsa en stund i min andra bok på gång. Den boken har visat sig vara sorglig redan från början. Som vissa dagar, det också…

∼ ♦ ∼

Citrus i Bokrummet

Citrus vid min sida medan jag jobbar.

Onsdagen jag vaknade till var solig, men mulnade snart på och var ganska sval först. Strax efter klockan sju satt jag vid jobbdatorn och svettades över att mina filer plötsligt var försvunna. Jag hittade dem som tur var igen. Det var många möten även idag, men efter lunch fick jag ut min nästa artikel, om två professorer som blivit utnämnda till koordinatorer inom vissa områden i ett stort europeiskt projekt.

Vid min sida större delen av dan hade jag Citrus. Det är som om hon väntar på att jag ska vakna och komma och sätta mig och jobba.

∼ ♦ ∼

Mest spännande idag, och som inte har med jobbet att göra, blir den nya bekantskap jag gör under tiden det här inlägget publiceras. En person jag följer och som följer mig på Instagram, som vill ge mig en länge eftertraktad bok och dessutom träffas och fika (dock inte fika idag, för idag hanns det inte med så jag ska fika med vännen och kollegan F) – det kan väl bara bli trevligt och bra?! Och bara det att få komma hemifrån vissa dagar, om blott en stund, ett ögonblick, en droppe i havet…

∼ ♦ ∼

*Robert = vår robotdammsugare


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Mat, Personligt, Sociala medier, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.