Fredag kväll den 11 juni och lördag morgon den 12 juni 2021: Klippt, drink och utemiddag


 Kära dagbok…

Anna och jag på K5

Anna och nyklippta jag på K5.

Det var helt underbart att få bli klippt! Även om jag har kort hår kändes det som om det var väldigt långt och tjockt i nacken. Igor rakade en millimeter i nacken och på sidorna och klippte håret ovanpå huvudet. Det var liksom extra skönt att bli klippt igår eftersom det var så varmt ute. Nu får jag vänta ända till min andra semestervecka på nästa frisering eftersom Igor behöver vara lite ledig han också.

Fästmön och jag hade kommit överens om att ses på stan efter klippningen för att äta ute. Planen var att besöka en för oss ny uteservering, men Anna tyckte att där var väldigt trångt. Vi gick till Klostergatan fem i stället och hade tur att få ett bord utomhus. Där tog vi en drink (Anna) och två öl (jag). Det fläktade skönt i gränden. Vi bestämde oss för att äta på K5 nån gång i sommar. De ska ha lite varierande öppettider, men det är ju bara att kolla sociala medier så får en besked och kan boka bord. Inget företag har väl liksom råd att sommarstänga i år, allra minst krogarna. Att boka bord är dock nödvändigt att göra om en ska äta på K5.

En öl och en drink på K5

Öl till mig, drink till Anna.


Men sen skulle vi äta nåt och vi hade inte bokat bord nånstans.
Turen slog till igen och vi fick ett nytt utomhusbord, denna gång på Churchill Arms. På den här puben känner vi oss alltid välkomna och väl bemötta. Menyn har förändrats till det bättre och maten är riktigt bra. Vi inledde dock med var sin GT medan vi (läs: Anna) bestämde vad vi hon ville äta. Jag valde min favorit, den vegetariska bookmakern och till den en London Pride. Anna åt kyckling. Vi tog sen kaffe på maten och var sin dessert som vi delade på, en crème brûlée och en Churchill’s mess. Mycket gott alltihop – och så roligt att träffa Fru Boss, som blivit både rökfri och smal, med flera!

 

Vi hittade hem och var fortfarande pigga, men när vi slagit ner rumporna i var sin fåtölj överfölls vi av gäspningar. Det blev tidig sänggång. Och det var egentligen inget konstigt, vi hade klivit upp tidigt och jobbat båda två.

∼ ♦ ∼

Boken Olympia och kaffe på sängen

Lördagsstart.

I natt regnade det. Hårt. Sen när jag klev upp var det lite mulet, bara nästan soligt och svalt utomhus. Det var svårt att sova, för jag var varm och kände en lätt huvudvärk.

Runt halv åtta gav jag upp att försöka sova mer. Jag sopade i hallen som vanligt och tömde kattpottorna som vanligt också medan kaffet puttrade i moccamastern. Sen gick jag tillbaka till sovrummet och läste.

Idag har jag några ärenden jag ska utföra. Jag behöver bland annat handla mat till både oss och katterna. Vissa delar av hemmet skulle behöva dammsugas, men det får jag se om jag orkar. Kanske är det ändå bättre om jag försöker fixa det idag, för i morgon tänkte jag mig till Slottet och Slottsträdgården om vädret är stabilare. Det är inte alls lika varmt idag som igår och mer regn tror jag är att vänta i eftermiddag.

∼ ♦ ∼

Avslutningsvis en bok jag hittade hos @crecenserar på Instagram. Den kan bli en present till nån jag känner…

Boken Hej Bajskorv hos Crecenserar

Tänkbar present till nån.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Mat, Personligt, Sociala medier, Trams och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.