Resten av lördagen den 12 juni och början av söndagen den 13 juni 2021: Efter regn kommer skaldjur – och litteratur


 Kära dagbok…

Regn på fönstret

Jag hann precis hem!

Jag kom iväg på shoppingtur i rättan tid igår. Egentligen hade jag flera ärenden, men jag var så trött och slut att jag bara mäktade med två: apoteket och ICA. Eftersom jag skulle till ett Apotek Hjärtat valde jag att gå till det i Luthagen. Praktiskt nog ligger ICA precis mitt emot. Jag handlande för över 700 spänn på apoteket och för över 800 på ICA. Sen gick jag hem med ryggsäcken full och tung på ryggen och en kasse i handen.

På vägen hem mötte jag förra kollegan L från IT. H*n gör mig alltid glad, för h*n har alltid ett leende! Roligt att se att h*n mådde bra. Sen kilade vi vidare åt var sitt håll. Fem minuter efter att jag hade kommit innanför dörren hemma kom ösregnet.

Lördagen passerade. Jag fixade lite med mina onda fötter när jag hade dammsugit, Försökte ringa mammakusinen B utan framgång så jag skrev ett långt sms i stället. Svar kom senare på kvällen, hon hade varit ute på vift med sin son.

När Fästmön kom hem från jobbet höll jag precis på att koka ägg till vår middag. Äggen kompletterades sedan med bland annat avokado, räkor och havskräftor. Vi gjorde rostat bröd och smockade i oss egengjorda räkmackor med aioli. Till det delade vi på en flaska bubbel av vanlig sort.

∼ ♦ ∼

Efter maten ringde jag Annas snälla mamma och vi kom överens om att ses på Slottet idag. Jag tänkte dimpa ner vid lunchtid. Det är inte alls lika varmt idag som det har varit tidigare i veckan. I skrivande stund är det bara 15 grader, men sol. Kanske bäst att packa ner en tröja också. Nåja, en stunds utevistelse ser jag fram emot. Jag tar med nån macka till lunch och så såg jag att Anna hade kokat ett ägg åt mig. Det blir perfekt att ta med.

∼ ♦ ∼

Jag inledde förstås veckans andra lediga dag på vanligt sätt – med läsning och kaffe på sängen. Den senaste boken i Zack-serien går snabbt att läsa. Den är lika otäck och rå som de tidigare, men dessutom märkligt nog helt underbart vackert skriven. Mons Kallentoft kan, han! Jag är nu ungefär halvvägs.

∼ ♦ ∼

Jag har tömt kattpottorna och det börjar bli dags att sätta fart med frukost och att fixa till sig för en dag i trädgården. Så lyckligt lottad att jag har tillgång till en sån – och en fantastiskt snäll svärmor.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.