Torsdag kväll den 10 juni och fredagen den 11 juni 2021: Fullt upp, men nu är det helg!


 Kära dagbok…

Igår eftermiddag gick jag utanför porten för första gången sen i helgen, tror jag. Det känns som om jag varken hinner eller orkar gå ut. Mina kafferastpromenader kan jag inte längre ta klockan tio eftersom jag oftast sitter i möte då. Sen har jag fullt upp med olika saker en arbetsdag och jag glömmer bort att ta raster. Utom för lunch, dårå, för då talar magen om att det är dags att äta nåt.

Värmen gör en inte så väldigt sugen på stabbig mat. Igår gick Fästmön och jag iväg och handlade på Korgtassen när jag hade slutat jobba. Det blev kallskuret till middag, det vill säga kyckling och kalkon med tillbehör. Uppenbarligen tycker Anna att jag ska utöka mitt intag av grönsaker också… Hon hade gjort en egen liten skål till mig.

 

Pelarfläkt med fjärrkontroll

Ny men behövlig leksak i värmen.

Det blev en del telefonerande för Annas del igår kväll, så jag roade mig med att testa vår nya leksak, en pelarfläkt. Sen tidigare har vi två golvfläktar. Den ena har Gymnasisten nu fått, den andra låter alltför konstigt för att vi ska känna oss lugna när vi använder den. Tills vidare står den kvar på vinden.

Nya fläkten testades i Salen, men tanken är att den ska bo i sovrummet och vara påslagen ett tag innan sovdags. Den har fjärrka, så vi kan styra den från sängen. Visserligen är fönstret öppet i sovrummet, men dörren är stängd eftersom vi inte vill att katterna går in oövervakade. I mitt förra hem hade jag takfläkt i sovrummet. Den lämnade jag kvar. Nu när det är varmt är behovet av fläkt stort.

Det blev bokbyte igår kväll också. I maj köpte jag två böcker av vad jag kallar ”lokala författare”. Den ena författaren är från kommunen där jag bor nu, den andra från en byhåla nära Metropolen Byhålan där jag är född. Så först läste jag ut boken av författaren från min nuvarande hemvist och så bytte jag till boken av författaren från Barndomsland. Den förra boken var riktigt gullig jämfört med den senare – som inleds med barnmord…

Citrus med böckerna Dödsuret och Olympia

Bokkatten Citrus vilar mellan läsningen av ”lokala författares” verk.

∼ ♦ ∼

Även fredagen började soligt och varmt. Jag hade massor av jobb från tidiga morgon. I morse satt jag 7.15 vid datorerna. En klar fördel med att jobba hemifrån är att en kan börja jobba direkt efter frukost, en behöver inte ta sig någonstans. Samtidigt är jag rätt dålig på att ta raster och att jobba för mycket är inte alltid det bästa – en blir faktiskt trött och tappar fokus.

Idag har jag fixat det sista på en artikel och fick ett positivt mejl från den intervjuade professorn:

”Utmärkt redigerat!

Det var extra kul, för jag kände att jag hade pressat intervjupersonen ganska mycket tidsmässigt. Artikeln är nu sänd på översättning. Artikeln jag publicerade igår har fått stor uppmärksamhet. Vilken tur att jag fick ordning på såväl typografin som länkarna till sist! Utöver det har jag granskat en faktura och tror att jag har gjort rätt i ekonomisystemet, korrekturläst ett nyhetsbrev, svarat på diverse mejl, suttit i möten med mera.

∼ ♦ ∼

Jag känner att jag kan ta helg och vara nöjd med min arbetsvecka. Belöningen blir att sluta lite tidigare idag, en klippning och därpå en dejt med Anna på lokal.

Familjen Katt får vara hemma och hålla ställningarna. Sovställningarna.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.