Andra halvan av Mors dag 2021: Väntan…


 Kära dagbok…

Jag väntade och väntade och väntade för jag ville ju till Slottet och Slottsträdgården. Att sitta inomhus när en är ledig och vädret är kanon är inte ett dugg roligt. Så jag tog en promenad på en timme, tänkte att det kanske var dags för avfärd när jag kom hem igen. Icke ännu.

Passerade en second hand-affär på Sysslomansgatan som hade vinylskivor utanför porten i solen. Kunde inte låta bli att gå in och säga till killen i kassan. Sket väl han i. Det var bara billiga skivor, svarade han. Morr! Ska låtsas vara miljövänlig och sälja second hand, men värderar inte varorna högt.

Medan jag stod och väntade på att två tåg skulle passera och bommarna fällas upp, läste jag på en skylt. Deprimerad… Ja, syftet med skylten var förstås att en skulle kunna hitta hjälp, men jag blev bara mer neråt av att läsa. (Förstora texten genom att klicka på bilderna.)


På min promenad inhandlade jag en sak som Slottsfrun
kan ha till kvällarna eller hösten. Jag tänkte att hon kunde börja samla på frimärken och ha det att pyssla med. Men nej, det var ett pussel, för sånt vet jag att hon gillar och att hon hade slut på.

Vid 16-tiden gav vi oss äntligen iväg, jag och Gymnasisten. Vi hämtade Fästmön vid Äldreboendet och for sen direkt till Slottet. Slottsfrun hade grillat kyckling och kött och även gjort hamburgare till övriga och kycklingburgare till mig. Vem har snällast svärmor? Till efterrätt fick vi jordgubbstårta och kaffe. Det blev några sköna timmar i Slottsträdgården. Vi kollade in grödorna och jag kunde konstatera att potatisen är på gång och en och annan smultronplanta blommar. Klematisen tycks ha överlevt nedmonteringen av taket på groggveranden, där den klättrar mot en vägg.


Sen for vi hem och tystnaden la sig. 
Helgen har passerat, vädret har varit fantastiskt och i morrn börjar en ny arbetsvecka igen. Jag ska försöka ta mig samman och inbilla mig att mitt bästa räcker.

∼ ♦ ∼

Bästa vännen FEM hade varit en tur till kyrkogården. Har du också en sån bästa vän, kära dagbok, som sätter syrener från sin trädgård på dina föräldrars grav? Min mamma fick en blomma alltså på Mors dag, trots allt. Tusen tack, bästaste vännen FEM!

Syrener från FEM vid graven

Mamma fick syrener på Mors dag.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Dagbok, Familj, Jobb, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Andra halvan av Mors dag 2021: Väntan…

  1. Mösstanten skriver:

    Visst fick vi en helg med härligt väder och det behövde vi verkligen efter allt rusk. Här blev det ingen tårta på mors dag men oxfilé från frysen.

    Gilla

  2. Vädret inbjöd verkligen till uteliv, härligt med er lilla slottsträdgård – god mat också !

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.