Senare delen av lördagen den 29 maj och första delen av Mors dag 2021: Det goda i livet och det onda i själen


 Kära dagbok…

Nog gick vi och handlade igår på eftermiddagen, alltid, Fästmön och jag. Jag hade kollat med sjuklingen (gör jag varje dag), men det var inget som behövdes få hemkört där. Vi gick till Korgtassen med var sin lista. Anna fokuserade på middagsgrejor och några varor hon skulle ha med till jobbet, medan jag fokuserade på det övriga som behövde köpas. Min ryggsäck blev tung som fan och jag tror att det var den tyngden som gjorde att jag nu har fått ont i högerfoten. Jag är ju liksom inte lätt även utan en till bristningsgränsen packad ryggsäck…

Jag tog en öl när vi kom hem och Anna ställde sig vid hällen. Till middag blev det chicken tikka masala, en klassisk rätt inom Familjen. Jag hade av nån anledning svårt att äta, men en tallrik blev det enligt nedan samt ett halvt naan.

Chicken tikka med chutney och papadum

Chicken tikka masala med två sorters chutney och papadum.


Vidare läste jag ut boken jag hade fått för recension.
Det blev lite mer action i den efter cirka 100 sidor och jag hoppas och tror att nästa del är snäppet bättre. För visst vill jag fortsätta läsa serien även om jag delade ut endast medelomdöme. När en författare debuterar eller, som i det här fallet, debuterar i en genre, är det väldigt sällan jag ger höga omdömen. Men jag kan se potential, här och var.

Bokbytet blev till den sista boken jag fick i födelsedagspresent i år. Vännen FEM hade skickat en bok som jag förstod skulle vara både bra och sorglig. Nu har jag läst cirka en fjärdedel av den och inser att jag hade rätt. Och att Annas snälla mamma hade rätt, för hon har nyligen läst boken och tyckte mycket om den.

Böckerna Ett hjärta i bitar och Där kräftorna sjunger

Bokbyte från Österlendeckare till träskflicka i North Carolina.


Det blev också tillfälle att läsa ytterligare ett kapitel
i Stina Wollters bok Kring denna konst som jag fick av Anna. Även detta är en mycket gripande bok. Texterna är väldigt självutlämnande och de verk som visas upp är bara… så jävla bra.

∼ ♦ ∼

Lite godis ska en väl ändå ha när det är lördag. Senare på kvällen fixade jag var sin GT. Till det tog jag ostbågar och lite senare även en choklad. Lucifer är helt tokig i ostbågar, så om en ska gå ifrån skålen måste en täcka över bågarna ordentligt.

∼ ♦ ∼

Där kräftorna sjunger och kaffe på sängen

Söndagsmorgon…

Även i morse vaknade jag med ångest. Visst saknar jag min mamma så här på Mors dag, men jag saknar henne inte mer just idag. Nej, ångesten beror på det jag skrev lite om igår. Och självkänslan, som är nere i skorna just nu. Vet du, kära dagbok, jag har till och med blivit rädd för att köra bil, jag tycker inte om det längre. Jag är rädd att det ska bli nåt fel på bilen och att jag inte ska klara upp det hela. Diskmaskinen skulle behöva köras, men det måste fyllas på salt – och det vet inte jag hur en gör. Anna har visat mig ett par gånger. Trots det kommer jag inte ihåg. Jag vågar inte chansa och göra fel, även det kan bli kostsamt. Ja typ såna här icke-problem egentligen orsakar min självkänsla mig just nu. Ångesten är lite högre idag, men jag kunde läsa runt 50 sidor och dricka kaffe på sängen i morse i alla fall.

För att stilla ångesten idag har jag städat av i badrummet och på gästtoan. Så där lagom äckligt där resultatet sen blir synbart. Och nu har jag suttit och skrivit en stund. Jag ska också läsa igenom ett kommande inlägg (tisdag) samt påbörja ett annat. Att skriva är alltid bra för mig och mitt mående.

I eftermiddag ska vi åka till Slottet och grilla i Slottsträdgården tillsammans med Slottsfrun när Anna har slutat jobba klockan 16. Att vara utomhus och att umgås med människor är också bra verktyg mot det onda i själen.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Krämpor, Mat, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.