Den sista (mån)dagen i maj 2021: Hemjobb och hemliv, det ack så spännande


 Kära dagbok…

Den sista måndagen, tillika den sista dagen, i maj startade också varmt. Det var inte riktigt lika klart väder som i helgen, men det såg ändå underbart skönt ut när jag satt vid datorerna vid mitt skrivbord och jobbade. Fönstret stod på glänt och släppte in fågelkvitter och andra somriga ljud.

Katterna for runt som galningar – jag vet inte vad det var i maten från Tokerian som Fästmön hade gett dem till frukost. Anna hade ställt in även den större korgen i Bokrummet, för när hon klev upp låg Citrus i den lilla och Lucifer bredvid fast på mattan. Men när jag kom upp var det fart på dem. Lucifer jagade Citrus och Citrus jagade Mini när Citrus inte gömde sig för Lucifer under skrivbordet eller i ett hörn. Mini och Lucifer tröttnade först, medan Citrus försåg sig med mer mat – ur Lucifers skål – när jag åt frukost. Därpå följde en stunds vila, dock inte i nån av korgarna. Sen var Citrus på gång ensam ett tag. Hon flög över stock och sten genom hela lägenheten innan hon kollapsade av utmattning. Lucifer tycker att matbord är bra ställen att ligga på. Mini föredrar en fönsterbräda eller Annas kökssoffa. Idag blev det soffan. Ja jag har onekligen underhållning när jag arbetar.

 

Grönska och stig i Botaniska

Det blir ett foto nånstans i Botaniska till en av mina kommande artiklar.

Idag var två av oss hemma och ”jobbade”, medan en tredje arbetade kort dag, till lunch, ungefär. (Ärligt talat ”jobbade” mest en av oss.) Jag hade bara två möten idag, båda på förmiddagen. Under tidiga morgonen kontaktade jag de professorer jag ska intervjua. Båda svarade ganska snabbt. Vi kom överens om att jag mejlar över frågor, men skickar över en fotograf personligen. Jag har kontaktat fotografen och bett honom ta en fin bild av de två i Botaniska trädgården. Än så länge är fototiden inte bekräftad av professorna.

Jag har fått ett nytt skrivuppdrag. Först reserverade jag tid för det i morgon eftermiddag, men sen kunde jag inte låta bli att börja – ämnet var ju böcker. Texten är i princip klar, bilderna likaså.

Mellan varven hann jag med lite diverse här hemma, som att tömma kattpottorna. Igår fyllde jag på mer sand, vilket behövdes. Bädda gör jag nästan varje dag oavsett ledighet eller jobb. Diskmaskinen går på högvarv och nu när vi är tre, varav två är hemma hela den här veckan, får maskinen jobba ofta. Igår blev jag igen visad av Anna hur en fyller på salt och sen körde jag igång maskinen. Det är visst viktigt att köra maskinen direkt när en har fyllt på salt, för annars kan den rosta, enligt Anna. På förmiddagen tömde jag maskinen på ren disk. En hinner lite mellan varven när en tar mikropauser. Att bädda tar två minuter, lika lång tid som att borsta tänderna. (Mitt spännande liv omfattar ibland tidsjämförelser.)

Bitmoji Tofflan working from home

Jobbar hemifrån och hemma.

∼ ♦ ∼

Högerfoten var ond i natt, men under förmiddagen fick jag för mig att kicka undan en kattleksak med foten. En skarp smärta sköt genom fot och ben – sen blev foten bättre. Inte helt bra, men… Det var väl som jag trodde, att en nerv ligger i kläm.

I kväll går sista avsnittet för säsongen av Vem bor här? Ikväll visas emellertid programmet på SvT2, inte ”ettan”, men klockan 20 som vanligt. Men innan dess äter jag körv mä brö till middag.

För övrigt dög visst den stora korgen till herr Lucifer Katt som parkerade sig där på eftermiddagen medan jag satt och skrev min artikel…

Lucifer i stora korgen i Bokrummet

Stora korgen gick bra att sova i, bekräftar herr Lucifer Katt.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Den sista (mån)dagen i maj 2021: Hemjobb och hemliv, det ack så spännande

 1. Dom jobbar aktivt även katterna där hemma 🙂

  Det är det som är så perfekt att man kan använda sina micropauser och göra hushållssysslor, då får man röra på sig automatiskt, sk bensträckare 🙂

  Gilla

 2. Tofflan skriver:

  Ja det är jobbigt för dem att prova alla sovställen.

  Visst är det perfekt att göra lite snabba sysslor hemma. Det enda som inte går att göra är ju dammsuga. Men vänta nu… vi har ju Robert! 😛

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.