Måndag kväll den 10 maj och Chokladbollens dag 2021: Solen skiner


 Kära dagbok…

Det var en ganska slut och medtagen Toffla som lufsade omkring här hemma igår kväll. En god vän undslapp att en ju inte är 25 år längre. Sant! Det tar tid att lära sig nya saker och jag blir väldigt trött. Samtidigt är det en utmaning, det är roligt och spännande. Än så länge. Jag vill tro att dessa känslor stannar kvar, för det är så jag vill känna inför mitt jobb. Det plus att jag gör nån sorts nytta för nån, helst fler än en person. Mina nya kollegor är väldigt snälla och hjälpsamma. Jag försöker lyssna mest, men kommer med en del inpass som inte skrattas eller hånas bort. Det är väl den största skillnaden, den att jag numera jobbar med människor som också jobbar med kommunikation.

Vi hjälptes åt även här hemma igår i köket. Två sorters korv stektes (vi tog var sin panna) och till det spaghetti. Som alltid blev det gott och mättande, men till kvällskaffet åt jag upp den sista tredjedelen i godiset från Lakritsroten.

Kycklingkorv och spaghetti

Måndagsmiddag.


Jag läste en del igår kväll.
Inte bara min bok på gång utan även det senaste numret av Situation Stockholm som Fästmön hade köpt häromdan. På omslaget tronade Stina Wollter. Det var roligt att läsa artikeln om henne, men den innehöll inga större nyheter. Jag gläds med Stina Wollter i alla fall för att hennes bok redan är slutsåld och att det kommer en ny upplaga, ett tilltryck, i slutet av månaden.

Ett TV-program såg jag och det var Vem bor här?. Det visade sig vara fem kvinnors hem i Östergötland vi fick besöka. Ett av hemmen fanns i Motala a k a Metropolen Byhålan.

Jag tror att jag slocknade sekunden jag la huvudet på kudden.

∼ ♦ ∼

Sol och växt skymtar bakom gardinen

Jag fick stänga solen ute med gardinerna.

I morse var det strålande sol och varmt. Jag fick förstås dra för gardinerna i Bokrummet där jag sitter och jobbar, men det gick bra. På förmiddagen hade jag två möten, på eftermiddagen ett. Jag tar in, lyssnar och försöker lära mig.

Men jag har inte bara goda nya kollegor, jag har goda vänner som peppar mig också. Såna som frågar hur det går och om jag trivs. Särskilt tack till vännen FEM och f d kollegan F!

Varje morgon på nya jobbet har vi morgonmöte en kvart. Så var det lite på gamla IT-avdelningen. Eller vi samlades borta i OC, en person från varje team/motsvarande, och avrapporterade vad som skulle hända under dagen. Trots att vi kunde vara upp till tio pers tog dessa möten runt fem minuter. Men jag minns att det var guld värt att träffas och jag tycker att det känns bra att få göra det på nya jobbet också.

Citrus väntar på mattan i Bokrummet

Kan jag få lite godis?

Min arbetsdag idag började med att jag läste mejl och letade efter en tänkbar illustration till min artikel som jag knåpade ihop igår eftermiddag. Mellan mötena hann jag tömma kattpottor och bädda. Lunchägget kokade jag medan jag åt frukost. Den här gången glömde jag inte bort det…  Gymnasisten väcktes och vinkades iväg.

Citrus tycker att det är kul att jag sitter och pratar med konstiga saker runt huvudet och på öronen. Men hon är fortfarande mest intresserad av det jag har i höger skrivbordslåda – kattgodis. Det blir små avbrott i mötesvardagen när hon kommer på besök.

Kafferastpromenaden tog jag på lunchen. Det blev bästa tiden även idag. Härligt varmt var det och jag såg en söt fågel som tog ett dopp för att svalka sig. Utöver det hade jag ett självpåtaget uppdrag att inhandla bollen vars dag det är idag. Det blev fyra stycken för 90 pix, till och med, hos Butiken på hörnet.


I kväll blir det go-fika och därefter 
ett nytt förstaavsnitt av Maria Wern. Middag blir det nog först, förstås. Och det blir en överraskning.

∼ ♦ ∼

I morrn har jag bara ett möte, för det andra inbokade mötet blev inställt. Jag måste flytta på bilen ett par timmar på morgonen medan garaget städas. Tur att jag kan ställa larmet på mobilen! Sen väntar fyra lediga dagar för min del. Torsdagsvädret ser lovande ut och det kanske kan bli ett besök i Slottsträdgården. På fredag ska jag få service och lära mig mer om min bil på bilverkstan. Utöver detta har jag handlingar att plöja till nästa styrelsemöte, handlingar kring fyrspåret som vi ska lämna yttrande över.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Måndag kväll den 10 maj och Chokladbollens dag 2021: Solen skiner

 1. Spännande med nytt jobb, vi har sedan nya organisationen också ett ”kortmöte” varje morgon, jag tycker det är för ofta och att det mest är prat om vädret, Avesta/Lappenranta/Ingerois/Karlstad.. det har jag oftast koll på när jag sett nyheterna med väder på morgonen 🙂

  Hoppas det sköna vädret håller i sig så ni får påta lite i slottsträdgården 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Spännande och roligt – än så länge! – men tyvärr bara året ut. 😦 Kortmöten varje morgon är bra för oss som behöver informera varandra om vad som är på g under dan. Prata om vädret känns… sisådär… 😛
   Men i morrn tänker vi oss nog till Slottsträdgården, sen kommer ju regnet lagom till helgen. 😦

   Gillad av 1 person

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.