Onsdag kväll den 12 maj, Kristi Himmelsfärd och fredagen den 14 maj 2021: Kalla fiskar och varma dagar


 Kära dagbok…

På onsdagen kom finvädret. Vissa i familjen älskar verkligen solen och försöker njuta varhelst det går. Nu när Pojkrummet är tomt några dar är det inte helt fel att hitta en solfläck på mattan och bara ligga där och ha det gott…

Mini ihoprullad på Es matta i solen

Mini är en riktig solkatt.


Andra delar av familjen avnjöt fisk,
på onsdagen i varm form från ugnen. Till det lite kokt potatis och blomkål, kalla såser och färska grönskar. Det kändes lätt och gott. Onsdagskvällen avslutades sen med Maria Wern, en obehaglig historia om unga killar som mår dåligt och far illa på ett boende.

Lax potatis blomkål grönsaker kalla såser

Onsdagslax.

∼ ♦ ∼

Det ondas väsen och kaffe på sängen

Starten på Kristi Himmelsfärds dag.

Kristi Himmelsfärds dag 2021 bjöd på ett underbart väder. Vi var lediga båda två, men tyvärr hade Fästmön fått ont i ryggen under arbetsdagen i tisdags. Det var inte bättre, så hon har nu sjukskrivit sig. Min rygg pajade för inte alltför länge sen och jag vet hur ont det gör och hur besvärligt det är. Nu får jag ge igen lite av all den hjälp och ”service” jag fick av Anna då.

Men på torsdagen var vi lediga båda två och vi började dagen med läsning och kaffe på sängen. Jag gillar verkligen Gamache-boken. Tyvärr börjar den gå mot sitt slut.

Våra respektive böcker packades ner i ryggsäck, vattenflaskor fylldes och efter frukost och dusch tuffade vi iväg i Den Namnlösa Bilen till Slottet och Slottsträdgården. Slottsfrun var redan där och hade hunnit olja in diverse utegolv och klippa gräset på framsidan. Jag klippte baksidan, tog upp några maskrosor, hjälpte till att lägga på en fiberduk och flyttade ett par bänkar. Sen slappade vi, fikade och bara njöt av solen. Såväl ansikte som armar blev lite rosa.


Det blev några härliga timmar i solen innan vi åkte hem.
På hemvägen passerade vi Tokerian och köpte sill och potatis. Det blev vår middag och det var perfekt, salt och gott. Kvällskaffet kompletterades med choklad för min del.

∼ ♦ ∼

Som statsanställd är jag ledig idag, Anna är sjukskriven. Vi tog lite sovmorgon. Min bok på gång går som sagt mot sitt slut. Det är knappt 100 sidor kvar, så jag räknar med att den blir utläst snart. Då ska jag höra av mig till kollegan J som jag vet gärna vill låna boken.

Jag hade tid hos bilverkstan idag för en genomgång av olika funktioner. Fick jättebra hjälp och visning för 300 spänn. Oljan kollades också. På hemvägen tankade jag så att vi ska kunna ge oss ut på utflykter. Anna tog en promenad medan jag var borta, för promenera är bland det bästa en kan göra när ryggen krånglar.

∼ ♦ ∼

Nu ska jag lätta på rumpen och gå till Korgtassen för att hämta var sin kasse Helgens Goda samt handla middagsmat till i morrn. En flaska bubbel ligger på kylning, för i kväll blir det fisk igen. I morrn blir det kalkon. Jag ska stå vid hällen.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.