Söndag kväll den 9 maj och måndagen den 10 maj 2021: Omställning i vardagen


 Kära dagbok…

Vi var tre vid matbordet i Djungelrummet igår kväll. Fästmön hade lagat kött och potatisgratäng till sig och Gymnasisten. Jag fick också potatisgratäng, men en grillad kycklinghalva i stället för kött. Det var gott och jag blev rejält mätt. Med andra ord behövde jag inte ta nånting till kvällskaffet, kors i taket! 

Kycklinghalva potatisgratäng grönsaker vatten

Söndagsmiddag.


Kvällen förflöt och TV:n var avstängd.
Det räckte med ljuden som kom från Pojkrummet. Jag är väldigt ljudkänslig och ibland blir det för mycket omkring mig. Nu kunde jag finna ro och läsa. Den senaste Gamache-boken är riktigt bra och jag har redan läst ungefär en tredjedel.

∼ ♦ ∼

Grönt ägg som matchar servisen

Jag kokade ägg i morse till lunchen, men glömde bort det. Nästan.

I natt sov jag väl lite oroligt, men kände mig ändå utvilad när jag vaknade. Idag började jag på sätt och vis ett nytt jobb. Fram till årsskiftet ska jag jobba vid Kommunikationsavdelningen. Det ser jag fram emot med spänd förväntan, som sagt. Jag väckte Gymnasisten 7.30 och vinkade av honom en knapp timme senare. Kattpottorna tömde jag när jag kände att jag behövde räta på ryggen. Jag kokade ett ägg i morse till lunchen, men glömde bort att jag hade satt på hällen och undrade vad det var för konstigt ljud jag hörde. Nej, jag och kök är ingen bra kombo.

De första morgontimmarna ägnade jag åt att läsa mejl, fylla i tidrapportering, ändra e-postsignatur, ansöka om semester med mera. Jag har fått OK av min nya chef att ta en lång semester i sommar. Jag hoppas att den blir bättre än förra året. I år är jag vaccinerad med två sprutor och bör ha ett bra skydd mot covid-19 samt ha en fungerande bil. Bara det, liksom… Anna messade att hon får delvis nytt schema från och med nästa månad, men jag tror att vi får semester ganska samtidigt, nån veckas skillnad hit och dit dock, plus att min är längre.

Nya bilen från sidan i Ulva

En förhoppningsvis fungerande bil…


Det tog faktiskt ett antal timmar att fixa dessa småsaker,
trots att jag hade varit inne och skummat inkommen post under mina lediga dagar. Det fanns ett par längre dokument att läsa också. På förmiddagen följde sen tre möten via Zoom, förstås. Hantverkare var aviserade att klampa in mitt under ett av mötena för att kontrollera nåt på balkongen. Inte optimalt, men så är det ibland och inget jag kan styra över. Besöket gick emellertid snabbt och smidigt – hantverkaren som kom kunde inte kolla det han skulle eftersom vi har inglasad balkong.

Det blev ingen kafferastpromenad på förmiddagen, men jag sprang ut en stund på lunchen och köpte en TV-tidning. Det var väldigt kvavt utomhus, fuktigt. Såväl ogräs som blommor blommar…


Jag har som sagt mest suttit i möten idag, 
men jag har också direkt fått ett skrivuppdrag, Det handlar om klarspråk och sånt gillar jag att skriva om. En utmaning blir dock att hitta rätt ton för målgruppen som är våra anställda. En skriver liksom inte hur som helst för universitetets medarbetare… Jag började givetvis gripa mig an uppgiften på eftermiddagen.

∼ ♦ ∼

I kväll äter vi korv och spaghetti. Jag ska se på Vem bor här? och så har jag lovat höra av mig till såväl kollegor som vänner. Det värmer att folk frågar – och vill veta! – hur det går. Sen ska jag vila hjärnan som har fått jobba en hel del idag. Det känns verkligen som att jag är ny på jobbet – vilket jag ju är, på sätt och vis. Men sammantaget känns omställningen vad gäller avdelning och arbetsuppgifter spännande.

∼ ♦ ∼

Idag kom den, dårå, med snigelposten, inbjudan till vaccination mot covid-19. Kuvertet innehöll också en hälsodeklaration som var enkel att fylla i. Om två veckor får jag första spiken i armen. Tacksam!!! Nu gäller det att hålla sig frisk till dess.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.