Lördag kväll den 8 maj och söndagen den 9 maj 2021: Nya arbeten och samarbeten


 Kära dagbok…

Grön växt

Växande förväntan!

Mina lediga dagar går mot sitt slut. Tänk, jag har varit ledig i fem dagar snart. Dags att jobba lite – med betoning på lite. För nästa vecka innebär tre arbetsdagar och därefter ledigt igen i fyra dar. Men i morrn börjar mitt gästspel på en annan av universitetets avdelningar. Det ser jag fram emot med spänd förväntan. Mina förväntningar har liksom växt under de här lediga dagarna. Jag har två möten i olika konstellationer med mina nya kollegor i morgon. Sen ska jag fippla med en del praktiska saker som att skicka in semesteransökan efter att ha fått mina önskemål godkända av min nya chef. Det känns roligare att göra det nu när jag vet att jag ska få vaccin och kan röra mig friare i slutet av juli. 

∼ ♦ ∼

Lördagskvällen ägnade vi åt matlagning. Som du förstår, kära dagbok, tog Fästmön the lead som köksmästarinna medan jag var mera kökspojke. Mina insatser begränsade sig till att skala räkor, krydda lite och duka. Vi gjorde fiskgratäng och det blev ett väldigt gott resultat av samarbetet. Det funkade också hur bra som helst med bubblor i glasen till maten.

Efter maten körde vi igång diskmaskinen. Sen såg vi andra delen av Morden vid kustvägen. Kvällen i Salen avslutades med Rocketman (2019).

∼ ♦ ∼

Det ondas väsen och kaffe på sängen

Söndagsnjutning.

I morse vaknade först vid sjutiden av nån jävla maskin utanför. Jag vet inte vad de tänker när det ska röjas sly eller vad det nu var tidigt en söndagsmorgon. Så jävla dåligt. Sen slumrade jag i alla fall av och till fram till 8.30. Sedvanlig söndagsmorgon blev det då med läsning och kaffe på sängen. Jag började läsa den elfte delen i Gamache-serien. Riktigt spännande och obehaglig var boken redan från början – samtidigt som vissa av karaktärerna är så udda att jag fnissar åt dem.

Idag är det visserligen vilodag, men se vila hade jag inte ställt in mig på. Jag tömde diskmaskinen på ren disk och kattpottorna på skit. Två maskiner tvätt körde jag och hängde. Anna bäddade rent. Sen dammade jag och dammsög. Efter halva lägenheten, ungefär, tog Anna över promenaden med Helvetesmonstret*. Nu är det hyfsat rent igen och knastrar inte under tofflorna. Vi samarbetade rätt bra idag. Belöningen blev kaffe och en bit längd med bärfyllning inuti och mormors hosta ovanpå. Anna nöjde sig med en banan.

Längd med mormors hosta på och bär inuti

Städbelöning.


Jag har suttit och skrivit lite
och försökt beställa ett recensionsexemplar från ett förlag, men för att göra det senare var jag tvungen att gå igenom en registreringsprocess. Det orkade jag inte. Anna gick och handlade middagsmat och jag ska strax åka och hämta hit Gymnasisten från Förorten.

∼ ♦ ∼

*Helvetesmonstret = vår hörselskadande dammsugare


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Film, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.