Fredag kväll den 7 maj och lördagen den 8 maj 2021: Hurra för vårt potatisland… med mera


 Kära dagbok…

Fredagskväll, lediga och bara vi. Fästmön lagade god kyckling, jag bjöd på vin. Gott, gott vid köksbordet. Efter maten flyttade vi in i Salen och tog kvällskaffe med godis från Lakritsroten till. (Det var nämligen inte bara glass som handlades där igår på dan.) Sen blev det lite mer vin av annan sort, del två av Maria Wern och – hör och häpna! – en film från Netflix. Filmen började trevande men artade sig. Plötsligt hade klockan slagit midnatt och det var dags att sussa.

∼ ♦ ∼

Klockan fem ville en kattkille bli serverad frukost. Det var bara att masa sig upp. Som tur var kunde jag somna om och sova ett par, tre timmar till sen. Lördagsmorgonen fortsatte i sedvanlig stil med läsning och kaffe på sängen. Senare på eftermiddagen läste jag ut boken jag fått för recension och bytte till den senast till svenska översatta boken i Gamache-serien. Den sistnämnda var faktiskt en julklapp från jobbet som jag köpte så sent som förra månaden. Recensionen av Rummet kommer förresten inte här förrän den 15 maj, det vill säga samma datum som boken släpps. Förlaget och jag håller hårt på första recensionsdag!


Men idag skulle vi inte ligga på latsidan. 
Vädret visade sig från sin bättre sida. Vi snabbade på uppstigningen och frukosten. Jag skenade ner till Butiken på hörnet och köpte fikabröd. Tack och lov samarbetade bilen och startade så vi kunde åka till Slottet och Slottsträdgården som planerat – för att plantera! Jag var lite för varmt klädd med t-shirt, luvatröja och fleecejacka, men den riktiga värmen har faktiskt inte kommit än. Det gick i alla fall att hålla värmen uppe med att sätta potatis, så fröer och dra upp en och annan maskros. Belöningen blev den utlovade go-fikan till Slottsfrun/Annas snälla mamma som tack för att hon skjutsade mig till bilverkstan två gånger den gångna veckan.

 

∼ ♦ ∼

Det blev några sköna timmar utomhus. Vi åkte hem, ställde bilen i garaget, bytte om och traskade iväg för att kompletteringshandla ingredienser och tillbehör till lördagsmiddagen. På matbordet ska vi ställa fisk i kväll. Gissningsvis blir det lite spänning på TV senare i form av andra delen av Morden vid kustvägen.

Sista lediga dan den här veckan är det i morrn. Då ska det regna, så det passar ju bra att trava runt med Helvetesmonstret* då och bli ännu mer hörselskadad.

∼ ♦ ∼

*Helvetesmonstret = familjen Katts namn på dammsugaren, en hushållsapparat som verkligen låter som helvete


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Film, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Fredag kväll den 7 maj och lördagen den 8 maj 2021: Hurra för vårt potatisland… med mera

  1. Men åh så härligt att ni är igång i Slottsträdgården igen, härlig oas !!

    Här är lite tidigt att börja, men det finns att förbereda med, och igår pimpa jag balkongen iaf 🙂

    Gilla

  2. Louise Baumgärtner skriver:

    Låter som en bra dag:) Kram!

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.