The Good Liar (2019)


Ett inlägg om en annorlunda thriller med vuxna människor i huvudrollerna.The Good LiarVarje månad betalar Fästmön för Netflix
men vi utnyttjar det sällan. I kväll blev det ett undantag. Vanliga TV-kanalerna visade inget sevärt. Vi bestämde oss för att se en film. Valet föll på The Good Liar (2019). Dels ville vi se en thriller, dels lockade skådespelarna oss. I huvudrollerna är nämligen Helen Mirren och Ian McKellen.

En äldre man och en äldre kvinna nätdejtar, men bestämmer sig för att ses för att äta middag. Ingen av dem har uppgett sitt rätta namn – och det är bara två av de lögner som filmen handlar om. Roy Courtney är en man som lurar andra på deras tillgångar. I Betty McLeish ser han ett lätt byte. Han nästlar sig in i hennes liv och plötsligt är de inte bara sambor utan ska dela på ett gemensamt konto med alla pengar de har.

Men så enkel är inte den här historien, trots att den inledningsvis mest verkar vara en komedi. Lyckas du hålla ut får du vara med om en film som har många bottnar och en överraskande grundberättelse med hämnd som en framträdande ingrediens.

Skådespelarprestationerna är givetvis fantastiska. Såväl Helen Mirren som Ian McKennen kan se både gamla och skröpliga ut för att i nästa scen vara hur vitala – och iskalla – som helst. Vuxna, med andra ord.

Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Film, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.