Rocketman (2019)


Ett inlägg om en musikalisk film.RocketmanEn artist som har funnits genom hela mitt liv 
fast mest i bakgrunden är Elton John. Jag har hört ganska många av hans låtar, men inte varit nån stor beundrare. Vissa låtar har jag förstås gillat mycket, andra lite mindre och somliga har lämnat mig oberörd. Fästmön påminde mig om att det finns en film om Elton John. Rocketman (2019) hittade vi på Netflix och glodde på under lördagskvällen.

Filmen handlar om Elton Johns liv och leverne, det vill säga såväl hans privatliv som hans karriär som artist. Den ger en bild av en liten pojke som inget hellre vill än att bli kramad och älskad av sina föräldrar, två till synes ganska självupptagna personer. Pojkens musikaliska förmåga upptäcks tidigt och han får stipendium för att utveckla sitt pianospelande. Så småningom träffar han på Bernie Taupin och börjar tonsätta hans texter. Plötsligt är han en stjärna, såväl hemma i England som i USA. Men framgångarna har förstås sitt pris… Insprängt i filmen är en hel del musik och sång.

Jag gillade den här filmen mycket! Musikaler brukar inte tilltala mig alls, men det här är ett mellanting mellan musikal och en film baserad på verkliga händelser. Det blir ett ganska stort utrymme för Elton Johns barndom och tittaren får verkligen veta hur den påverkade honom genom hela livet, hur oälskad han känner sig. Filmen är verkligen rörande och jag får en riktig aha-upplevelse – jag hade ingen aning om att Elton John var så här stor. Filmen för mig är både sorglig och rolig, men också såväl lärorik som underhållande.

Toffelomdömet blir det högsta. 

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Film, Musik, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.