Födelsedagskvällen och tisdagen den 27 april 2021: Evigt ung – och arg!


 Kära dagbok…

Födelsedagskvällen förlöpte lugnt och det var så jag ville ha det. Fästmön var och hämtade pizzor åt oss från Trattorian. När dessa var halvsmälta i magarna tog vi var sin bit tårta. Min bit var alldeles för stor, men tårtan måste ätas upp. Den tog dock inte slut utan det som var kvar åkte in i kylen igen.


Jag hade en väldigt känslosam födelsedag i år.
Som alltid vid såna här dagar visar det sig vilka som bryr sig och vilka som struntar i en. Ibland gör det ont, ibland känns helt OK. Det viktiga igår var ju faktiskt att det var några brydde sig. De andra kan en ju strunta i. Huruvida nån bryr sig eller inte har blivit allt viktigare sen jag blev föräldralös. Det är rätt dåligt med nära blodsfamilj, om jag säger så, för jag har varken syskon eller barn.

Sen satt jag i möten hela dan nästan och jag hade svårt att ta emot samtal och sms som kom in. Ett av mötena var dessutom väldigt jobbigt. Det kunde givetvis inte människor som hörde av sig veta, men jag vill förklara lite grann att jag inte bara hade det bra igår utan också lite tufft. Med en späckad arbetsdag var det dessutom inte möjligt för mig att vara tillgänglig för privata samtal.

Blå hortensia i Bokrummets fönster

På bästa plats så att jag ser den mest.

Efter jobbet hade jag emellertid kontakt med två vänner och mammakusinen B. Båda vännerna fick mig att skratta, särskilt den ena som avslöjade vad jag skulle få i present i ett paket som tyvärr inte kom fram i tid till födelsedagen. Den andra vännen fick mig att minnas gamla tider och klasskamrater. Mammakusinen B är min bästa länk till min mamma och mitt hjärta har nästan brustit för hennes skull just nu. Hennes bror, mammakusinen C, hörde också av sig. Lustigt nog är han mer en länk till min pappa eftersom de jobbade många år inom samma företag, Corren.

Och både på tal om jobb och såna som bryr sig ställde jag den fina blåa hortensian jag fick av Annas snälla dotter och Boy Wonder i fönstret i Bokrummet. Där ser jag den varje arbetsdag numera och även när jag sitter vid datorn när jag är ledig.

Katterna var förstås med och firade min födelsedag, men ärligt talat var Lucifer mest intresserad av pizza och tårta, Citrus uttröttad och Mini… ja hon kom väl fram när vi åt tårta och häckade hos Anna.

Födelsedagskvällen avslutades med Vem bor här? och läsning. Jag var trött och började tidigt gäspa. Det tar på krafterna att fylla år och bli ett år äldre. Men innan jag avslutar berättelsen om min femtionionde födelsedag bjuder jag på utsidan av kortet jag fick av Anna. Det blev ett härligt skratt kring det. Innehållet, däremot, är inte offentligt utan det tog jag till mitt hjärta.

Födelsedagskortet från Anna

En utsida som verkligen är så mycket jag!

∼ ♦ ∼

Skuggan av ett träd på asfalt och gräs

Hastig promenad i sol och skugga.

Solen lyste med sin frånvaro på min födelsedag, men i morse fanns den på plats. Termometern visade nån minusgrad. Idag tänkte jag inte tillåta mig att skippa kafferastpromenaden. Den fick dock skjutas på eftersom jag äntligen fick support på mitt datorproblem. Hjälpen tog ganska lång tid och omfattade en systemuppdatering. Detta i sin tur gjorde att jag kunde skippa ett möte – och det tackade jag för. Det andra förmiddagsmötet skedde per telefon under uppdateringen. Telefonmötet gjorde mig inte gladare.

Kafferastpromenaden blev rask. Jag köpte TV-tidning och middagsmat. Solen värmde när jag var ute, men när Anna gick till jobbet på tidiga eftermiddagen var det mulet igen.

Två ggr fjärtade han lätt ur Ensamhetens språk

Två små litterära fjärtar inledde min dag…

När uppdateringen utfördes (det tog över en timme) startade jag jobbwebbmejlen och en del andra saker på min privata datorutrustning. Det blev tyvärr nåt galet, så det ska utredas vidare. Nu fungerar i alla fall alla de program jag behöver i tjänsten. I vart fall hann jag tömma kattpottorna och skriva en stund under uppdateringen. Sen kollade jag Instagram. Läsa fick jag inte tid för förrän på lunchen. Min bok på gång är väldigt allvarlig, men i morse började den med två små fjärtar… Vilken inledning på min andra dag som 59-åring. Och tänk att jag fortfarande tycker att två små fjärtar, om än litterära, är roliga…

∼ ♦ ∼

I kväll var tanken att jag skulle gå och handla, men av olika skäl bestämdes att Anna ska göra det i morgon eftermiddag i stället. Gymnasisten får äta rester och jag har köpt en låda kycklingwok till mig. Enligt vissa osäkra källor (<==retas kärvänligt) ska en något försenad födelsedagspresent levereras i afton med bud till mig… Även om givaren har avslöjat vad det är känns det förstås roligt. Det är nämligen nånting hårt och läsbart.

Och även om Anna påstår att jag är evigt ung och jag själv påstår att jag är evigt arg, är jag faktiskt både tacksam och glad för att tillvaron inte enbart består av galningar av olika grader. Det finns kloka och snälla människor där ute också. Till den senare gruppen hör emellertid inte jag – jag är rätt dum och elak, har jag fått höra.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Mat, Media, Personligt, Sociala medier, Trams, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Födelsedagskvällen och tisdagen den 27 april 2021: Evigt ung – och arg!

  1. oscarferreira skriver:

    Hej! Älskar kade din dagbok idag! Jag gillade det, det tog min ångest de senaste dagarna. ”Bournout”. Men jag är bättre. Hälsa! Godnatt 😴

    Gilla

  2. uppsalaewa skriver:

    Det var en trevlig födelsedag! Fina presenter och fin samvaro på middagen dagen före. Som tur är finns det alltid något att glädjas åt. Ha det gott!

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.