Fredag kväll den 5 mars och lördagen den 6 mars 2021: Glada kakor och övningar för sexpack


 Kära dagbok…

Det drog ut lite på tiden innan det blev middag igår kväll, men det hade att göra med att vi var tvungna att gå och handla på lite olika ställen. Jag klarar inte att bära just nu och inte heller kan jag gå så fort på grund av ryggen. Men mat blev det (kycklingburgare för min del) och därefter kaffe, kaka och fåtöljen. Ryggen var riktigt bra, ändå kände jag mig lite halvrisig. Det var så jag kunde känna mig efter undersökning, behandling och övningar, så jag blev inte rädd, bara trött och seg.

Glad kaka

Trött, seg och halvrisig igår kväll, men kakan Anna hade köpt var go’ och gla’!


Fästmön kopplade upp sin dator mot TV:n (nej, vi får ingen internetkontakt mellan TV:n och routern) och så brände vi av två avsnitt av Traces. Tre återstår för oss att se av denna brittiska kriminalserie som TV4 bara visade ett avsnitt av totalt sex. Inte kunde vi hålla oss från att glo de andra på Play, heller! Genomskinligt, men smart drag av ”Fyran” att göra så. Vi har nu tre delar kvar att se, för det blev plötsligt läggdags igår.

∼ ♦ ∼

I morse vaknade jag strax efter klockan sex och trodde att Anna hade försovit sig. Det hade hon inte, men hon hade ställt fram larmet. Det blev ju lite dumt… Men hon skuttade upp och jag somnade om och sov till klockan var åtta, nästan. Anna hade tömt kattpottorna. Jag tog därför min medicin, satte på kaffe och sopade i hallen. Därefter gjorde jag mina övningar. Flera gånger om dan ska jag göra dem för att sträcka ut mina onda ryggmuskler, men också för att bygga upp magmusklerna som delades (läskigt, va?!) vid min operation i december 2012. Dessa muskler ska gå att bygga upp, enligt expertisen. Inte försent, alltså. Nu räknar jag inte med att få tvättbräda/sexpack på magen, men om magmusklerna blir starkare minskar belastningen på min dåliga rygg. Så jag kör på, även om en del av övningarna gör att jag känner mig rätt fånig. Jag har dessutom ögona på mig… Herr Lucifer Katt har koll och passar på att stretcha lite han också då och då.

Sen kunde jag med gott samvete krypa ner i sängen igen och läsa ut en bok och njuta av nybryggt kaffe. När boken var utläst tog jag reda på gårdagens rena och torra tvätt innan jag gick tillbaka till sovrummet, gjorde ett bokbyte och läste en stund till.

Bokbytet gick från en kvinna i fängelse till en kvinna på psyket. Båda böckerna är spänningsromaner och ingår i serier som jag gillar. M.J. Arlidges böcker om Helen Grace är skitbra allihopa även om jag inte har gett samtliga hösta Toffelomdöme. Och Lisa Hågensens Raili-och-Ylva-serie är riktigt spännande med sin koppling mellan nutid och 1600-tal. För ett tag sen recenserade jag första delen. Nu ska jag läsa del två i serien. Även den boken har jag fått av Hoi Förlag för recension. Första recensionsdatum är den 15 mars, så vänta inte på nåt inlägg innan dess! Men jag kan avslöja att jag gillar de första kapitlen.

∼ ♦ ∼

Anna jobbar den här helgen, men idag slutar hon tidigt, det vill säga klockan 14. Vädret är sisådär, grått och rätt kallt. Vi har i alla fall bestämt oss för att gå ut och röra på oss i eftermiddag. Jag blir modigare när jag har nån med mig ifall ryggen skulle säga ifrån helt.

I kväll är det jag som står vid häll och ugn och svär. Jag ska laga till en av mina paradrätter, stekt kalkon och klyftpotatis.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Krämpor, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fredag kväll den 5 mars och lördagen den 6 mars 2021: Glada kakor och övningar för sexpack

  1. Skönt att det går framåt med ryggen. Alltid bra att träna upp muskler, även om det är trååkigt.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.