Kurragömma


Ett inlägg om en läskig bok med en lekfull titel.MJ Arlidges bok KurragömmaDet var min sambo som upptäckte M.J. Arlidges böcker 
om kommissarie Helen Grace. Helen Grace, som är allt annat än okomplicerad och okontroversiell. En serie läskiga böcker med lekfulla titlar har det blivit. I julklapp gav jag sambon den sjätte delen, Kurragömma. Den har jag förstås lånat och läst efter att hon har läst den. (Och for your information finns det totalt nio romandelar på originalspråket engelska, sju av dessa är översatta till svenska. Det finns visst även två noveller om Helen Grace.)

Helen Grace befinner sig i fängelse, anklagad för mord. Fängelse är väl inte den bästa platsen för en polis, vilket Helen givetvis snart får känna på. Samtidigt finns det en och annan medfånge hon kan lita på. Eller? När en av fångarna mördas och skändas på ett brutalt sätt och Helen blir nerslagen inser hon att hon verkligen måste kämpa för att överleva för att kunna bevisa att hon är oskyldig vid den kommande rättegången. Ett sätt blir att försöka ta reda på vem som är mördaren. Inte det lättaste att göra inifrån ett fängelse där en själv är inlåst.

Det känns som om den sjätte boken, sitt innehåll till trots, är lite mer långsam än de tidigare. Men så är det säkert i fängelse. Helen passar förstås inte in samtidigt som hon försöker anpassa sig till såväl skrivna som oskrivna regler. Helens skyddslöshet skildras tydligt. Ändå verkar hon stark mitt i allt det hemska. Medfångarna antar roller av olika typer. Nog vill Helen ha en och annan förtrogen. Frågan är om det är möjligt.

Nånstans i mitten tycker jag att det blir aningen segt och utdraget. När cirka 100 sidor återstår dribblar författaren runt med mördarens identitet. Slutet blir sen mycket rafflande och jag kommer inte på vem mördaren är förrän det avslöjas i boken.

Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini


Följande böcker har jag läst i Helen Grace-serien och skrivit om här:

Ole dole

Bro bro breja

Dansa min docka

…får leken tåla

Nu i ro slumra in

Kurragömma – se texten ovan!

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Kurragömma

 1. Jag har läst de fyra första och tyckt om! Är bara så dålig på serier så har hamnat efter en del nu.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Alla i serien är riktigt bra. Sambon köpte del sju för ett tag sen också, men den ligger oläst än så länge. Det är väl så många som är översatta och utgivna på svenska, tror jag.

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.