Torsdag kväll den 4 februari och fredagen den 5 februari 2021: Bordat och värderat i Salen, lekskola på jobbet och ett bokbyte på det


 



Kära dagbok…

Butlerbordet på plats i Salen

Det ser stort ut på den här bilden…

Ibland är det lite roligt att köpa ”nytt” till hemmet, trots att även suckas och sägs att här finns så många saker. Men vi har varit på jakt efter ett soffbord ett längre tag. Mitt gamla glasbord, som vi har använt, är för stort och för svårt att hålla rent när det finns tre katter i familjen. Men Fästmön och jag är lite kräsna. Det händer att vi inte har samma smak, fast det händer oftare att vi har det. När det gällde nytt soffbord var kraven från oss båda två: det ska vara mindre, gärna ha rundade hörn och det ska vara annorlunda.

Jag kan vara den som bromsar i affärer. Det gjorde jag även denna gång när Anna hittade ett butlerbord hos Retrolyckan som hon tyckte att vi skulle slå till på. Jag tyckte att vi har två jämna födelsedagar att fira i februari, försäkringspremier, gravskötselavgifter etc att tänka på – och sen behöver vi faktiskt en ny dammsugare… Men… helt omöjlig är jag inte, även om jag kan vara seg. Bordet Swishbetalades, Anna var och tittade på det efter jobbet i onsdags och igår kväll skulle vi hämta det.

Det var väldigt litet, tyckte jag vid första anblicken, och undrade om vi ändå inte hade slängt pengarna i sjön. På vissa av bilderna i bildspelet ser bordet ganska stort ut och det är det inte. Men det blev väldigt bra och efter en kväll vid bordet känns det rätt. Nu planerar vi nästa steg av fullbordandet av Salen. Visst vore det snyggt med brunt skinnmöblemang i Chesterfieldstil..?

 

Anna med pizza och öl

Anna och jag delade på två pizzor som Dr Oetker hade bakat.

Det gamla bordet då? Ja det vill vi inte ha. Det finns ett sidobord till det också och det står kvar på sin plats så länge. Glasskivan till soffbordet har vi skjutit in bakom ekbyffén. Underredet med hylla tryckte vi in i vindsförrådet så länge. Antingen lämnar vi det till återvinning eller så kan nån få det – eller båda borden – väldigt billigt.

Efter möbleringen såg Anna till att Gymnasisten fick middag. Därefter blev det vår tur. Och visst är det väl tur att den mångsidige Dr Oetker kan göra pizzor som både är billiga och rätt goda – i alla fall med en öl till… Anna hade varit och köpt två pizzor åt oss – en med enbart ost och en sedvanlig vegetarisk med bland annat tomater och basilika på. Vi tog en halva var av pizzorna och båda var goda.

Klockan 20 var jag redo att amatörvärdera antikviteter i Antikrundan från fåtöljen intill butlerbordet. Och det gick så bra så att jag nog tycker att jag borde ha fått en stjärna till i diplomet. Men, men, jag är nog inte expert utan bara kunnig.

Diplom antikkunnig 4 feb 2021

Två stjärnor och omdömet Antikkunnig efter gårdagskvällens värderingar.

Och efter bordsuppställningen men före pizzan fick jag en kanonfin rekommendation av min tidigare chef på universitetet till min LinkedIn-profil. Den var så fin att jag hade högläsning i köket för mina sambor. Tusen tack, M!

∼ ♦ ∼

Bitmoji Tofflan gungar i kristallkronan

Lekskola på ett universitet?

I morse vaknade jag och hade nästan inte alls ont i ryggen. Anna däremot hade huvudvärk igen och hon hade inte sovit bra på natten. Dessutom ömmade armmuskeln där hon hade fått vaccinspruta nummer två igår. Nåja, hon knatade iväg till jobbet när termometern faktiskt inte nådde ner till minus tio utan stannade på -9,6 – alltid något! Det blev nån grad varmare under dan, solen tittade fram ett tag och sen… kom det lite snö också. Jag behövde inte tvätta håret idag, för det skulle Igor The Man not Igor the Cat göra åt mig efter jobbet. Därför blev det bara dusch efter kattpottstömningen. Gymnasisten hade sovmorgon och skulle inte väckas förrän kvart i nio. Efter frukosten startade jag en maskin tvätt före min datorutrustning och kickade igång veckans sista arbetsdag. På chatten, ett verktyg som det vanligen är så himla noga med att det bara används för jobbfrågor, diskuterades gårdagens lek. Jag undrar, som sagt, om jag jobbar vid en lekskola eller ett universitet. Jag undrar också om vissa människor har lite för lite att göra… Andra människor på avdelningen skaffar sig i stället allt mer makt. Jo, jag blev varnad, men bestämde mig för att göra egna bedömningar. Varningarna tycks emellertid stämma.

Kafferastpromenad tog jag även idag, trots att jag skulle ut och promenera på eftermiddagen också. Ljus och luft behöver jag sannerligen! När en gör det jag gör och känner det jag känner behöver en rensa skallen med normala ting. Dessutom stod ett sopberg i hallen och väntade på att bli förflyttat till soprummet. Det snöade bara lätt och solen tittade fram – helt underbart!

∼ ♦ ∼

Till frukost i morse läste jag ut en bok och det blev bokbyte. Jädrar så spännande och gripande Dimön-serien är! Bokbytet gick från en bok där människor lever i en sekt till en bok där en tjej som bor i kollektiv vill ha en egen bostad… Den senare är en debutbok.

Böckerna Sekten som återuppstod och Ett hem att dö för

Bokbyte från sektliv via kollektiv till egen (?) bostad…

Det kom några bra erbjudanden i årets bokrea, så jag passade på att förboka sex böcker. Eller egentligen fem, för den sjätte var inte med i bokrean, men kostar ändå bara 39 spänn. Totalsumman blev 356:- och alla böcker stod på min inköpslista!

∼ ♦ ∼

I kväll blir det uppenbarligen kyckling till middag. Jag fick som synes en uppgift rörande detta – såväl text som piktogram. Och kors i taket klarade jag av att ta fram pippin ur frysen och tina den! 

Lapp fr Anna Ta fram kyckling

Text och piktogram – jag klarade av att tina pippin!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, HBTQ, Jobb, Mat, Personligt, Sociala medier, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Torsdag kväll den 4 februari och fredagen den 5 februari 2021: Bordat och värderat i Salen, lekskola på jobbet och ett bokbyte på det

  1. Mösstanten skriver:

    Snyggt nytt bord ni har köpt.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.