Lördag kväll den 23 januari och söndagen den 24 januari 2021: God mat, jakt på sol och utrensning – för humör och hälsa


 Kära dagbok…

Lördagsmiddag kyckling och potatisgratäng

Vi lagade god lördagsmiddag.

Tänk att jag har varit ledig i tre dar nu! Det känns inte. Jag är trött och hängig, orkeslös, snudd på, i alla fall vissa stunder, men försöker, försöker, försöker upparbeta energi och framför allt motståndskraft. Att bli sjuk finns inte på världskartan och jag mobiliserar allt immunförsvar och alla goda t-celler i min kamp mot onda virus. Men det är väl så att även om jag är försiktig och inte utsätter mig i onödan för smittorisk finns givetvis möjligheter att bli smittad ändå. Sen är det också så att en människa som inte får så mycket input… hon blir lätt lite… krasslig. 

Så… vad göra för att hålla humöret uppe och hälsan på topp?

I lördags kväll lagade vi god mat. Fästmön stod som vanligt vid spisen, jag gjorde sallad, dukade och stod för vinet. En flaska Johanna avnjöts till stekt kycklingfilé och potatisgratäng. Vitlöken i gratängen är också ett vapen mot virus. Vinet var som alltid fylligt, smakrikt och gott. Mätta kollade vi senare Stjärnorna på Slottet. En av våra egna små stjärnor tittade i stället mer på oss…

Citrus utsträckt på mattan i vardagsrummet

Citrus höll sig på mattan och kollade in mammorna.

∼ ♦ ∼

Byggnaden Juvelen

Det byggs så mycket på höjden i Uppsala att en fan knappt ser himlen på vissa ställen.

Söndag och vi vaknade rätt sent. Jag läste och drack kaffe på sängen. Visst inte riktigt vad den här dagen skulle ägnas åt. De fanns en del måsten… Men så såg Anna att det faktiskt var lite sol. Därför skyndade vi oss ut efter frukost i jakt på just sol. Och det visade sig inte vara det lättaste här i Uppsala där det bara byggs och byggs och byggs, gärna på höjden. En ser fan knappt himlen på vissa ställen…

Vi var nog ute närmare en timme i alla fall. Det var skönt med ljus och luft. Synd bara att Böcker & Bläck har stängt på söndagar (det står fel på webbplatsen). Vi fick nöja oss med att titta i fönstren. Och det gröna på andra bilden är inte gräs utan glaskross och del av ett ”skruvat” konstverk på Stationsgatan…

Vi kom hem lagom till kaffedags, nästan. Men först gick jag ett varv med dammvippa och dammsugare. Efter en styrketår kaffe grep vi oss an ett projekt vi skulle ha gjort under den långa ledigheten tidigare i vinter. Nu tog det oss ungefär två timmar att döstäda linneskåpet där vi har gardiner, dukar, tygservetter med mera. Men bra blev det! Kvar att göra är att åka med två plastsäckar textil till återvinningscentral samt bära upp en låda med ”sparas tills vidare” på vinden. Jag hittade också två golvlampor och en stor blomkruka som ska upp dit. Det får jag – eller vi –  ta tag i nån annan dag.


Säckarna bar vi ner i bilen på väg för att köpa mat.
Vi åt burgare i kväll – och nej, ingen bild.

Jag gjorde månadens räkenskaper medan Anna tvättade håret. Kaffe tog vi medan vi kollade När livet vänder. Och klockan 21 är det dags att se andra avsnittet av Tunna blå linjen. Efter det återstår… läggdags. Jag har massor av Zoommöten i morgon, tyvärr. Utöver möten har jag fått en del handlingar som jag behöver läsa igenom inför ett kommande styrelsemöte efter arbetstid. Kanske ska börja med det i morrn kväll..?

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.