Måndagen den 25 januari 2021: Hängig i kraftigt snöfall – och kokostopp


 Kära dagbok…

Mini

Hon får min näsa att klia.

Det är fortfarande så att jag känner mig trött och hängig. En och annan nysning far genom näsan, men jag vidhåller att det beror på damm och katthår/-mjäll. Särskilt när jag har varit nära Mini kliar det i näsan. Sover gör jag hyfsat. Ändå känner jag mig inte utvilad. Ett tag till jobbar jag hemifrån. Jag fortsätter sedvanliga rutiner att kliva upp senast 6.15 en arbetsdag, tömma kattpottor, duscha och äta frukost innan jag sätter mig och jobbar. En dag som denna, när det redan igår började varnas för mycket snö, är det ganska skönt att slippa gå ut. Fästmön fick dock traska iväg i morse, men slutade ändå tidigt idag.

Veckans första arbetsdag inledde jag med att läsa jobbmejl som trillat in under fredagen när jag var ledig. Det var ganska många. Jag läste ett rektorsbeslut kring covid-19 som jag inte riktigt förstod och jag tog mig för min panna när jag fick veta att vi har fått en biträdande direktör. Det kan ju vara bra med tanke på att den vanliga direktören typ aldrig syns mer än på avdelningsmötena. Nu ska emellertid min enhet försöka få till några träffar med direktören. Under förmiddagen hann den tiden ändras typ tre gånger, så vi får se vart det leder.

Kafferastpromenaden idag blev närmare lunch. Det hade börjat snöa kraftigt på förmiddagen och att ge sig ut var inte så väldigt lockande. Men jag tog en tur Höganäsgatan upp och runt kvarteret samt avslutade med ett besök hos Butiken på hörnet för att köpa färskt bröd till lunch. Inne i butiken finns några få bord och stolar. Ett bord var upptaget av två män med neddragna munskydd trots att de hade ätit och druckit färdigt vad jag kunde se. Stort skydd ett munskydd ger då, speciellt när det har varit en sväng eller två nere på hakan också… (Nej, ingen bild på detta. )

Anna slutade ganska tidigt idag och jag hade givetvis inte enbart köpt bröd hos Butiken på hörnet. Var sin kokostopp slank ner i en påse och intogs till eftermiddagskaffet. Då trillade även dagens post ner genom brevinkastet. Nu var det länge sen vi fick nåt kul den vägen, så jag blev jätteglad att min julklapp från arbetsgivaren kom idag. För presentkortet jag fick valde jag ett nytt presentkort på Akademibokhandeln. För 800 spänn ska jag väl kunna hitta en och annan bok där. Presentkortet är dessutom giltigt i två år från utfärdandedatum.

∼ ♦ ∼

Bitmoji Tofflan får en smäll IMG_1928

Varför följa nån och bara kommentera negativt i sociala medier?

Igår kollade vi på När livet vänder och Tunna blå linjenProgrammen är sinsemellan mycket olika men båda är mycket bra. Lite grann såg jag också Anna Hedenmos intervju med Camilla Läckberg, en författare vars böcker jag läser och gillar. Men jag följer inte Camilla Läckberg i sociala medier, för jag får rapporter från sambon om hur flänga kommentarer hon får ibland på sina bilder. Det var intressant att höra henne prata om just detta. Det behöver inte handla om nättroll, det handlar om vanligt folk som har synpunkter på hur hon lever sitt liv. Varför följa nån och kommentera när en bara tänker och tycker negativt? Tröttsamt!!! Jag känner verkligen med Camilla Läckberg. Oavsett vad en tycker om hennes böcker så känns det som om det är den svenska avundsjukan som skiner igenom bara för att hon är en framgångsrik författare.

I kväll börjar en ny brittisk kriminalserie från 2019, Traces, klockan 21 på TV4. Den ska jag kolla på. Totalt är det sex avsnitt och som vanligt går det att kika på Play om tiderna på TV inte passar.

Jag undrar om jag pallar en tur upp till vinden mellan middag (rester från lördagen) och TV..?

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Personligt, Sociala medier, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Måndagen den 25 januari 2021: Hängig i kraftigt snöfall – och kokostopp

 1. Mösstanten skriver:

  Hej igen! Det var ett tag sedan jag skrev här, men nu måste jag gratulera. Ett presentkort på Akademibokhandeln på 800 är inte illa. Hoppas att du hittar några bra böcker.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Hej hej! Jag fick ett presentkort till ett ställe på nätet där en kunde välja saker eller presentkort från olika affärer. Akademibokhandeln var den enda bokhandeln, så därav valet. Men till och med där kan en nog då och då hitta en bok en vill köpa. 😄

   Gilla

   • Mösstanten skriver:

    Det tror jag nog.

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    Fast Akademibokhandeln i Uppsala har numera ett väldigt dåligt utbud och höga priser. Det blir väl så när folk inte köper så många böcker längre eller nätshoppar. När jag flyttade till Uppsala hette bokhandeln Lundwq och var inrymd på tre eller fyra våningar i ett hus vid ån. Nu är det inklämt på två våningar i en lokal som bl a varit bank. En kan nog ha tur och kan hitta nyutkomna böcker, men inga lite äldre fynd som tidigare. Då får en gå till Uppsala Bokhandel eller Böcker & Bläck i stället. 😛 Eller nåt antikvariat. Bara det att just nu springer en inte omkring på stan i affärer, tyvärr…

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.