Svenska brott: Trippelmordet i Uddevalla


Ett inlägg om en så kallad true crime-bok.Bodström och Lampers bok Trippelmordet i UddevallaEn typ av böcker jag gillar att läsa är så kallad true crime. 
I serien Svenska brott av Thomas Bodström och Lars Olof Lampers har det hittills kommit ut tre titlar/böcker. Den första boken jag köpte i år blev den andra delen i serien, Trippelmordet i Uddevalla. Jag fyndade boken till reapris hos Uppsala Bokhandel, en bokhandel som är väl värd ett besök om du är i Uppsala.

I början av mars 2015 hittas två män och en kvinna skjutna till döds i Uddevalla. Två av offren har kopplingar till ett kriminellt gäng. Problemet, som polisen snart upptäcker, är att offer och tänkbara gärningsmän är barndomsvänner. Men hur mycket är logiskt när det handlar om droger och vapen? Kan det vara så enkelt att en misstanke om svek har lett till döden för de tre? Utredningen blir komplicerad och det är svårt att avgöra vem som har gjort vad.

Den här boken gavs ut 2017 och beskriver fallet och polisens utredningsarbete samt två rättegångar och själva rättsprocessen. Rättsprocessen inte bara känns oavslutad, den verkar fortfarande vara det. Insprängt i texterna är också förklaringar kring hur juridiken fungerar, vilket är guld värt för läsaren. Det här är nämligen ett komplicerat fall, ett fall där alla skyller på alla, ungefär. Intressant läsning är det emellertid, men jag erkänner att jag har svårt att hänga med i svängarna ibland när det gäller såväl anklagelser som namn. Då känns det bra med författarnas förklarande textstycken. Samtidigt blir det ganska… torrt, men som alltid av författarna, välskrivet. Dessutom är fallet intressant eftersom det inte avslutas där boken slutar utan har fått en fortsättning.

Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Svenska brott: Trippelmordet i Uddevalla

  1. Jag gillar verkligen den här boksserien, hoppas de kommer med fler böcker snart.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.