Fredag kväll den 15 januari och lördagen den 16 januari 2021: Snart är det måndag och arbetsdag igen


 Kära dagbok…

På fredag ska en ju äta kyckling, enligt en reklamfilmssång. Det gjorde vi igår kväll och det var så gott så. Fästmön stekte filéer och serverade potatisklyftor med skal samt en sallad till. Hot béarnaisesås och vitlökssmör samt var sitt glas Raccolto blev prickarna över varje i som gick att uppbringa. Enkel middag, men ack så mumsig.

Resten av kvällen fick TV:n vara svart. Vi ägnade timmarna åt litteraturen i stället. Lite senare fyllde vi på med mera vin och var sin skål med ostbågar. Lucifer var salig och for som en tätting mellan oss. Citrus tyckte nog mest att vi var… tråkiga…

Citrus ligger på ekbyffén

Tråååkiga ni är som bara läser och läser och läser…

∼ ♦ ∼

Idag blev det bestämt att mest ta det lugnt. Lite nytta blev gjord förutom kattpottstömning och en tur till soprummet: jag strök och kunde ställa under två lådor med juldukar och Anna bäddade rent. Igår medan jag jobbade plockade Anna ner resterande adventsgrejor från fönstren och jag gick upp med lådan till vindsförrådet. Nu återstår bara våra två Uppsalakulor (vi har med vintermotiv) och Annas Uppsalalykta. De får sitta uppe ett tag till liksom balkongbelysningen.

Vår lördag började där fredagen hade slutat, det vill säga med läsning. Båda hade vi bara några få sidor kvar i våra böcker. Jag bytte från en true crime-bok om ett trippelmord till en fiktiv thriller som jag fick i julklapp av vännen FEM.

Efter frukost, duschar och ett telefonsamtal traskade vi iväg till Kvarnen. Anna hämtade helgpåsarna som jag hade beställt på Korgtassen och handlade lite annat medan jag gick in på Systembolaget och köpte bubbel och ett par flaskor rött till vinskåpet. Det var inte mycket folk vare sig på Korgtassen eller Systemet. Skönt!

Lupi Reali och Ernst

Lite påfyllning till vinskåpet.


Vi gick hem med varorna och ställde kassar och bubbel på balkongen.
Det var inte soligt idag, men ljust och inte så kallt. Vi tog en promenad, fotade Haglunds bro (rätt bro denna gång!) och lite annat samt gick till Wilmas.


Vi hade tänkt köpa chokladbollssemlor,
men det fanns bara en kvar. Då fick det bli var sin morotskaka och var sitt wienerbröd i stället. Vi fikade hemma och Mini var som galen efter smulorna.


Efter fikat tog jag tag i strykningen och Anna bäddade rent. 
Sen softade vi lite både före och efter, förstås. Anna kollade den medföljande menyn till delikassarna och det är endast huvudrätten som ska värmas. Lucifer var mycket nyfiken på kassarna!

Lucifer sniffar på Helgens goda P Lex bubbel

Lucifer sniffar på kassarna med Helgens goda.


I kväll blir det i alla fall ett TV-program som vi ska se, Stjärnorna på Slottet.
Sen tänker jag nog lösa sudoku i dagens lokalblaska och läsa lite. I morrn ska jag försöka ta mig i kragen igen och slänga två plastsäckar med gammal gran samt dammsuga. Och sen… sen är det snart måndag och arbetsdag igen…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.