Lördag kväll den 5 december och andra advent 2020: Krämpor och stakar, men ledighet hägrar


 Kära dagbok…

Jaha. Igår blev som bekant värken i arm och axel ersatt av ett litet ryggskott. Perfekt tajming, eller hur, kära dagbok?! NOT! Jag hoppades på att det skulle vara lumbago minor och det är faktiskt det. Eller… i vart fall är det inte värre idag. Jag tog inga värktabletter igår utan körde med golvliggning med benen i rät vinkel på fotpallen, Linnex samt värmd vetekudde på kvällen och natten. Idag har jag undvikit att sitta så mycket och försökt röra på mig efter bästa förmåga. Men tyvärr känner jag av armen lite mer idag. Mina muskler och leder har uppenbarligen tagit mer stryk än jag trodde av den icke helt ultimata ergonomin vid detta utdragna hemarbete.  Samtidigt är det ju som det är med detta. Jag är hellre hemma och arbetar och slipper konfronteras med Kreti & Pleti. Förutom att detta håller mitt humör jämnare minskar hemarbetet även risken att utsättas för smitta.

Men fan! Jag var ju på lördagskvällen! Återvänder dit med språng. Fästmön lagade god mat – stekt kycklingfilé och potatisgratäng – och jag öppnade ett Amaronevin från 2013. (Länken går till ett vin av årgång 2012, men den yngre årgången var inte sämre.)

Kissemissarna var halvslöa och jag också efter maten och på grund av smärtan. Vi kollade på Drottningarna. Det var sista avsnittet i serien och det handlade om Victoria som var gift med Gustaf V. Nu handlade programmet om drottningen, men hennes makes bisexualitet noterades enbart vid ett tillfälle när han och en manlig anställd gav varandra långa blickar. I stället lärde jag mig att Victoria minsann inte var nån trogen hustru utan hade flera älskare. Fast det kanske en kan förstå när äktenskapet ändå var ganska kärlekslöst.

Anna fastnade i nån Alienkopia på TV, medan jag kämpade med min bok. Jag hade liksom 100 sidor kvar och det kändes mest jobbigt. Sent i säng blev det – och sent upp i morse…

∼ ♦ ∼

I morse hade jag kunnat sova hur länge som helst, men se det tyckte inte familjen Katt. Jag fick i alla fall sova till 8.15 och det, kära dagbok, är länge. Efter utfodringen av djuren visade det sig att även Anna var vaken, så då sparkade jag igång kaffet. Sen låg jag och läste tills klockan var nästan tio. Jag tror nog att boken är rätt bra egentligen, det är jag som är seg och värkig. Ryggen var i alla fall bättre idag, som sagt, och det är jag tacksam för.


Efter duschar, frukost och påbörjad dammsugning 
stack vi iväg för att köpa kattmat och lite annat. Ja, vi får en hemkörning på tisdag eftermiddag, men se kattmat och lite annat fanns inte till riktigt bra pris. Det blev fyra kassar och fyra lådor kattmat (två små och två stora) som följde med hem. Sen var vi helt slut och behövde fylla på med en riktigt go-adventsfika inklusive lucköppning.


Det har varit en grå
dag och lampor, stjärnor och stakar fick tändas tidigt. Adventsstakarna med levande ljus tände vi förstås inte obevakade. En lär sig det snabbt när en har busiga katter i familjen – om inte förr. För givetvis ska en aldrig lämna levande ljus obevakade!

 

Till middag åt jag… kycklingkorv och pommes och det var så gott det också. Vi råddade en del med julklappar idag också och Anna kompletterade vår beställning av hemkörning på tisdag med några varor. Det blev en liten stund vid TV:n för att se fjärde delen av Jakten på en mördare. Mina sjuka vänner verkar må ytterligare lite bättre, men är långt ifrån friska. Ingen av dem ska jobba i morrn heller. BRA tycker jag. Själv kan jag inte låta vare sig förslitningsskador i axel och arm eller ryggskott hindra mig från att jobba. Men så vet jag att jag bara ska jobba två veckor till innan tre veckors ledighet väntar. Bara jag får hålla mig frisk…

Kycklingkorv med pommes och Staropramen

Söndagsmiddag.

∼ ♦ ∼

Vill du ha ett tips på en spännande julklappsbok? Jag rekommenderar Rebecka Edgren Aldéns bok Deadline, den är ”fruktansvärt spännande”. Författaren citerade mig med flera på Instagram idag.

Rebecka Edgren citerar min recension av Deadline

Rebecka Edgren citerar min recension av Deadline på Instagram.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, HBTQ, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Sociala medier, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.