Tisdag kväll den 24 november och onsdagen den 25 november 2020: Färggrann installation, gråbrunt och julrött


 Kära dagbok…

James med böckerna Flickebarn nr 291 o Livets hårda skola

James serverar mitt bokbyte från en självbiografisk roman till en dokumentärroman.

Tisdagskvällen hade vi HÄSCHTFESCHT, som vi brukade kalla superfyllepartaj i Metropolen Byhålan när jag var ung. Skojar, förstås! Kvällarna är lugna och vi är tämligen skötsamma. Det går inte att göra eller vara mycket annat. För min del var jag faktiskt lugnare än på länge. Jag kände en lättnad efter att ha fått OK på att sluta klockan 16 om arbetsdagarna samt att få ledigt nu på fredag. Jag ligger efter beräkningar ändå på nästan 26 timmar plus i flexsaldot, med den kommande lediga dan avdragen. Några stora planer har jag inte. Jag ska gå några ärenden, bland annat fylla på mitt medicinförråd.

Det kan bli ett bokinköp på fredag.Uppsala Bokhandel är det stora ytor och glest med folk (inga massor och de kunder som är där håller avstånd), vilket gör att jag kan tänka mig en tur dit. Jag läser ju massor just nu, till och med rycker Fästmöns nyförvärvade litteratur innan hon själv hinner läsa. Igår kväll läste jag ut en författares självbiografiska roman, inköpt och ännu oläst av Anna. Bytet blev till en dokumentärroman om hemlösa i Uppsala, även denna Annas bok, men läst av ägaren. Två viktiga böcker, tycker James – och även jag! (Det är James som serverar böckerna.)

Utöver att läsa igår kväll åt jag förstås. Alla tre åt vi pizza av olika slag. Min var en fryst pizza från ICA, upphottad med ketchup och sweet chili sauce och en matchande höstservett. Den middagen var kanske inte den mest näringsrika, men själva pizzan kostade bara 15 spänn när jag köpte den för ett tag sen. Och visst är det hela lite av en färggrann installation?

ICAs pizza med ketchup och höstservett

ICAs frysta pizza, upphottad med ketchup och sweet chili sauce samt en matchande höstservett.

Vi kollade på Lyckoviken på TV3 och till det var det läge att plocka fram nåt gott att tugga på och nåt värmande att dricka. Det blev var sin ostassiett med kex och röda druvor, för min del, samt var sitt glas rött italienskt.

Ostassiett druvor vin boken Livets hårda skola

Kex, ostar och druvor att tugga på, ett glas rött att värma sig med samt en viktig bok jag började läsa igår kväll.


Jag hade kontakt med två personer igår kväll.
Den ena personen gav ett glädjande besked om en födelsedagspresent som nått fram i tid. Den andra personen, en av mina närmaste vänner, berättade att h*n och sambon nu blivit drabbade av helvetesviruset och befinner sig i karantän, rätt dåliga båda två, hemma. Det sista var en riktigt dålig nyhet eftersom jag inte kan hjälpa och stötta. Samtidigt vet jag att de har och får hjälp från annat håll. Jag ska bara kolla av måendet varje dag från och med nu.

∼ ♦ ∼

Ytterligare en gråbrun novemberdag. Det var i alla fall ganska varmt, typ nio grader. Jag hade ett par telefonmöten på förmiddagen, men tog mig ändå tid till kafferastpromenaden på en kvart. Jag tog som vanligt omvägen över soprummet med kattskiten som jag hade mockat tidigare på morgonen. Idag passerade jag bland annat huset där farmor och farfar bodde 1960-64. Jag behövde en rejäl näve luft efter ett av samtalen där jag som vanligt kanske sa för mycket, men jag sa sånt som berörde mig och framför allt nästan rörde mig till tårar. Efter det uppstod behovet av att känna mig nära min familj. Då fick det bli farmors och farfars flerfamiljshus.


På eftermiddagen deltog jag i en nätverksträff via Zoom. 
Det var intressanta frågor på agendan, bland annat kring kommunikation under Corona-pandemin. Och jag måste säga att jag har snälla och hänsynsfulla grannar som svarar trevligt och artigt och slutar slipa när jag ber dem snällt via sms. Tack Sigge!

Anna åkte iväg några timmar till sin snälla mamma. Under tiden hann jag både få leverans av och slå in några julklappar. Inte helt nöjd med leveransen är jag, men det kanske sker mirakel, vem vet. Ett par saker till och sen är jag färdig med klappar till en person. Resten har vi diskuterat och en del ska vi ge gemensamt, annat separat. Och, som sagt, i år blir det inte nåt hav av julklappar under granen och det blir som vanligt mest nyttosaker. Choklad, till exempel, är väl väldigt nyttigt?! Bara som exempel, alltså.

Julklappar med rött snöre

Fixade några klappar idag.

∼ ♦ ∼

Det börjar gå mot första advent. Anna har åtagit sig att fästa ljusslingan jag köpte för ett tag sen på vår balkong samt ställa fram och hänga upp stakar och stjärnor. Utöver det har hon påpekat att ett och annat fönster behöver putsas. Vi får se om det finns tid och ork för det, dagsljus är det ju sparsamt med och ett visst mått av sånt behövs för en del göromål. För egen del har jag bäddat och vattnat våra krukväxter idag och bara det tog tid och var jobbigt. Förhoppningsvis blir det lite jul i vårt hus trots allt. Med betoning på lite. Det kan jag stå ut med.

∼ ♦ ∼

Avslutningsvis en bild på dagens arbetsövervakare. Lucifer tog plats på stolen där jag ibland lägger upp mitt onda ben, intill min skrivbordsstol. Men tidningen Journalisten somnade han ifrån.

Lucifer sover på stolen med Journalisten

Min arbetsövervakare Lucifer somnade ifrån både mig och Journalisten.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.