Fredag eftermiddag och kväll den 20 november samt lördagen den 21 november 2020: Fredagsfest och lördagsjobb


 Kära dagbok…

En har inte roligare än en gör sig. Fast när det är som värst är det inte helt fel att äta och dricka gott. Jag erkänner – så gör jag! Medan jag jobbade undan det sista igår eftermiddag var Fästmön iväg på ett ärende och kom hem med nåt gott till kaffet: saffransbulle från Butiken på hörnet och nougat från Augusta Jansson. Det gjorde att jag pallade att göra ett sista ryck jobbmässigt, men också att köra ut till Förorten och leverera ung man till fader, åka tillbaka in till stan och hämta paket som överlämnades av bulvanen Huld Moder till äldste sonen, lämna kläder till återvinning samt handla mer kattmat och kaffe. Är det nåt som går åt hemma hos oss så är det kattmat och kaffe, det senare allra helst sen jag jobbar hemma så ofta. Annat som det går åt mängder av är toalettpapper, vilket säkerligen hänger ihop med kaffeförbrukningen, inte kattmatsdito.

Saffransbulle och nougat till kaffet

Anna köpte med sig saffransbulle och nougat till fredagskaffet.

 

Havskräfta laxrullad och Astoriabubbel

Fredagsfestligt.

Nånstans vid 18.30 slog vi oss ner i Djungelrummet och hade en fredagsfest på skaldjur. Vi drack ett alldeles utsökt torrt och gott bubbel till laxrullader, havskräftor och räkor. Allt ätbart kom från Korgtassen, drycken från Systembolaget i Kvarnen.

Räkorna var små och tog sin lilla tid att skala, men såväl räkor som kräftor hade god sälta och smak. Den lilla laxrulladen till förrätt slank ner finfint tillsammans med bubblorna från Astoriavinet. Utöver detta serverades Brieost, avokado, tomater, citron, dill, två sorters aioli samt rostat bröd.

Låt mig erkänna… jag gick inte hungrig från bordet…

Det var ganska svårt att hålla sig vaken efter festen, men vi lyckades hålla oss uppe till efter midnatt, om jag inte missminner mig. Med skit på TV:n fick det bli läsning av diverse tidningar och magasin som kommit under veckan samt min bok på gång, inköpt tidigare i månaden.

Citrus kniper med ögonen på fällen i soffan

Citrus lyckades inte hålla sig vaken till midnatt.

∼ ♦ ∼

Boken På osannolika skäl och kaffe på sängen

Lördagsstart.

I morse gav vår djuriska sångtrio en gratis konsert utanför sovrummet ackompanjerad av dörrkrafs. Anna gav väl upp först och klev ur sängen och gav dem mat, gungade sen till rejält i sängenvid återkomsten så att jag kunde vakna och gå och sätta på kaffe. Därpå följde läsning och kaffe på sängen medan tvättmaskinen fick jobba med två tvättar på raken som jag senare hängde på tork i Pojkrummet. Boken jag läser är så… jobbig och tung. Nånstans har jag tyvärr sett en spoiler. Eller kanske kände jag igen fallet. Det är nämligen en bok i genren true crime och jag har kollat en del sånt genom åren på TV.

Sen jobbade vi lite. Anna rensade rören till handfaten i badrummet och på gästtoan, medan jag dammade och dammsög. Ett visst mått av irritation hovrade över Main Street. Jag gick ensam ut i ösregnet efter att ha duschat i duschen. Två julklappar inhandlade jag – en till Annas snälla mamma och en till Snälla Anna.

Två julklappar

Två julklappar köpte jag idag – en till Annas snälla mamma och en till Snälla Anna.


Under tiden hade Anna kalkat av kaffebryggaren och gjort den riktigt ren och fräsch. Som belöning till oss blev det gofika med wienerbröd och toscamazarin. Vi firade helt enkelt wienerbrödets dag en dag i förväg. Och så blev jag förlåten för att jag hade skämtat för bryskt.

Wienerbröd och toscamazariner

Vi firade wienerbrödets dag en dag i förväg och jag blev förlåten.

∼ ♦ ∼

Och medan jag har skrivit två inlägg har min sambo stökat och bökat i Djungelrummet, kökssoffan där samt i förrådet. Nu är det oroväckande tyst, så jag måste nog gå för att kontrollera vad som händer.

To be continued…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Fredag eftermiddag och kväll den 20 november samt lördagen den 21 november 2020: Fredagsfest och lördagsjobb

  1. Härligt att festa loss på gotte, både räk och ”bull”fest 🙂

    Gilla

  2. Läckra bilder. Och hehe, det går åt kaffe i mängder när jag är hemma också;) Kram, hoppas att du får en fin söndag!

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.