Lördag kväll den 21 november och söndagen den 22 november 2020: En helg är för kort, men två helveten på jorden finns det


 Kära dagbok…

Selfie svartvit

Ångest inför den kommande arbetsveckan.

På fredagseftermiddagen, när en står inför två lediga dar, då känns det som om en har en evighet av ledig tid framför sig. Sen på söndagseftermiddagen kommer ångesten över att den lediga tiden är på väg att ta slut och att en inte hann göra det en hade velat. När dessutom min jul- och nyårsledighet nu är hotad på grund av märkliga människor på jobbet känner jag mig så rädd att jag inte ska få den tid till återhämtning som tre veckors sammanhängande ledighet skulle ge mig. Alternativet är förstås att jag pratar med min husläkare om en eventuell sjukskrivning. Det känns som om depressionen har slagit klorna i mig och det är jobbet som är orsaken. Inte vill jag vara sjuk, men jag orkar snart inte ha det så som jag har det. I ungefär ett och ett halvt års tid har jag mått sämre och sämre på grund av mitt jobb. Ett arbete som jag ursprungligen älskade. En arbetsplats som jag var glad att få gå till och stolt över har nu blivit mitt helvete på jorden. 

∼ ♦ ∼

Lördagskvällen innebar att vi åt en massa gott. För min del blev det halloumiburgare. Lite senare tog vi var sitt glas Ti amo till en ostassiett. Jag luftade ytterligare en flaska rött, men av det vinet tog vi bara en yttepytte smutt, så ett inlägg om det vinet kommer senare när jag har druckit mer av det.


Roligast igår kväll var att vi först såg veckans avsnitt av Drottningarna
och därefter de två första delarna av den nya fjärde säsongen av The Crown. Båda serierna är så himla bra!!! I The Crown är skådespelarna rent fantastiska. De kanske inte är helt porträttlika sina rollfigurer, men många av dem lyckas fånga de verkliga förebildernas kroppsspråk till 100 procent.

The Crown

Vi har sett de två första avsnitten av den fjärde och senaste säsongen av The Crown.

∼ ♦ ∼

I morse vaknade jag inte förrän klockan var nästan 9.30. Då kändes det som om halva dan hade gått, men jag tvingade mig att ligga kvar i sängen och läsa till morgonkaffet i en timme. Just som jag hade klivit upp fick jag ett telefonsamtal som gjorde mig både arg och orolig. Jag kan inte berätta detaljerat vad det handlar om, men det berör en person som har farit mycket illa i äldreomsorgen. Det hela är så dåligt skött och nån gång kanske jag skriver lite mer om det – med syfte att varna andra så att de inte råkar ut för samma helvete på jorden nummer två (mitt jobb är som bekant nummer ett).

Men det var ju lite soligt idag, så efter ytterligare några telefonsamtal rörande elände i äldrevården, kattpottömning med sandpåfyllning, frukost och dusch begav sig Fästmön och jag oss ut på promenad. Vi fick jaga sol och ljus bakom hus. Nån dos D-vitamin fick vi väl i oss.

Kran och bygge i Uppsala

Nån dos D-vitamin fick vi väl i oss, men sol och ljus jagade vi bakom hus.

På hemvägen handlade vi lite nödvändigt på Korgtassen. Jag hade sms-kontakt med Gymnasisten som önskade hämtning klockan 17 ute i Förorten. Detta innebar att jag senarelägger min söndagsmiddag till hemkomsten därifrån. Jag klarar mig gott och väl till dess tack vare en rejäl söndagsfika som till och med Mini verkade sugen på. Tisslingarna däremot orkade knappt titta upp, där de låg på sofflocket.

∼ ♦ ∼

Nu är det snart dags att klä på sig jeans och ytterkläder igen och fara ut en tur med nya bilen, fortfarande namnlös. Jag hinner inte med nån namngivning just nu, känns det som. En helg är för kort!!!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Lördag kväll den 21 november och söndagen den 22 november 2020: En helg är för kort, men två helveten på jorden finns det

 1. Mösstanten skriver:

  The Crown tittar. Jag också på. De kan verkligen konsten att göra avsnitten spännande. När jag har sett ett vill jag genast se nästa. Ingen vacker bild av den engelska kungafamiljen.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jag är likadan, dvs när jag har sett ett avsnitt vill jag se nästa. Men igår tittade vi på två delar och då var klockan nästan halv ett. Vi sparar de resterande åtta avsnitten till nästa gång vi får tid och ro båda två – sambon och jag tittar ju tillsammans.

   Gilla

 2. Så tråkig att jobbet blivit en plåga 😦 man kan hoppas att det skall vända till det bättre igen…

  Såg just ett reportage om avsaknaden av D vitamin hos Malou idag, och tydligen så ger inte ens solen så här års just nån D vitamin … men, det är ändå härligt att få vara ute i sol såhär års, jag passade på med en lunchpromenad idag. 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Tyvärr blir jobbet aldrig som det har varit, det kan det inte bli. Det gör så ont i hjärtat, jag blev erbjuden tjänsten på min födelsedag 2016 och jag blev så glad att jag grinade. Anna och jag skålade i äkta champagne och mamma blev överlycklig. Nu är ALLT förändrat och det är en sån stor sorg i mig. Tyvärr kan jag inte uttrycka det mer än så här.

   Vissa människor mera norrut i Sverige knaprar extra D-vitamin, har jag hört. Jag käkar B12 (av andra skäl) så det får räcka med vitaminer för mig. 😛 Jag tror på att försöka vara ute när det är sol och idag på förmiddagen fick jag en riktig extra ”sol-skjuts”! Ska försöka skärpa mig!!!

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.