Söndagen den 25 oktober 2020: Och jämförelsevis har jag det långt ifrån värst


 Kära dagbok…

Igår var vi tre på Main Street som åt stekt kyckling med Fästmöns goda tillbehör och ett glas appassimento till.

Kyckling potatisgratäng röror grönsaker och appassimento

Lördagskyckling med potatisgratäng, paprlka- och fetaoströra och grönsaker.

 

Boken Spook street och kaffe på sängen

Läsning och kaffe på sängen denna söndagsmorgon.

Idag var vi tre, men i en annan konstellation och på annan plats, som åt upp resterna av lördagsmiddagen. Rester kompletterade med en massa gott… 

Men… först sov vi länge och ganska gott. Vi hade ju suttit uppe sent och glott på film. Klockan var runt 8.30 normaltid när jag vaknade till ordentligt. Familjen Katt hade fått mat och tömda pottor när jag var uppe tidigare. Sen låg jag och lurade i sängen – och ältade en del jobbskit som jag tyvärr måste hantera i morrn. Jag lyckades till sist njuta av söndagsmorgonen med läsning och kaffe på sängen. Just nu läser jag en spionroman på engelska, en bok som är ovanligt… poetiskt skriver för sin genre. Nästan så att den påminner om Mons Kallentofts sätt att skriva till viss del.

Jag ville inte att Gymnasisten skulle åka kollektivt till sin pappa på höstlov, så när vi båda hade ätit frukost och duschat skjutsade jag ut honom till Förorten. Hemkommen igen – det hela tog en timme, ungefär – blev jag besynnerligt trött. En stund kunde jag vila, men inte fullt så avslappnat som Lucifer i soffan…

Lucifer utbredd på fällen i soffan

Avslappnad Lucifer.

∼ ♦ ∼

Vi tuffade så småningom iväg till Annas snälla mamma medförande rester från lördagsmiddagen kompletterade med en nygjord paprika- och fetaoströra (fetaost inköptes på vägen) och sallad. Annas snälla mamma hade gjort fantastiska små räkpajer till förrätt. Brödkorgen var full av gott bröd och till maten drack jag alkoholfritt Norrlands guld (jag körde ju bil). Inget tjafs och inga konstigheter. Anna och jag hjälpte till med en del tekniska saker med mera innan vi alla tre skrapade var sin Trisslott. Inte en spänn vann nån av oss.

När vi skulle åka hem lyste en varningslampa i bilen när jag startade den. Jag kunde inte styra. Gissa om jag blev kallsvettig. Men jag stängde av motorn och startade igen och då slocknade lampan. Allt i den nya bilen är väldigt elektriskt och varningslampor som lyser ger mig ångest. Nu gick det bra idag och vi tog hos hem till katterna utan nåt mer problem.

∼ ♦ ∼

I natt sover vi i rena lakan i ett rum där en av våra novemberkaktusar blommar. Det är den kaktusen Anna fick av min mamma. (Alltså Anna fick en peng till en blomma av mamma och valde den här vita kaktusen.)

Vit blommande novemberkaktus

Den blommar igen!

∼ ♦ ∼

I morrn är det måndag. Jag är varken sjuk eller slutkörd, men jag önskar att jag också hade höstlov så att jag slapp stångas med pågående galenskaper på jobbet. Tyvärr kommer jag inte undan. Och jämförelsevis har jag det långt ifrån värst.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Film, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.