Lördagen den 3 oktober och söndag förmiddag den 4 oktober 2020: Vänutflykt, vänmiddag och… vänhemfärdKära dagbok…

Jag och FEM

Jag och FEM har känt varandra i 50 år. Ett halvsekel…

Vändagarna har gått så fort. Idag, söndag, styr vännen FEM bilen hemåt. Det är jag ledsen för, till och med vädret är ledset, för det regnar när jag skriver detta.

Men jag är också glad att hon har varit här och att vi, pandemi och annat till trots, kunde göra saker. Vi har faktiskt träffats fler gånger i år än tidigare år. Kanske är det så att man i tider av oro håller dem man uppskattar mest i livet närmast..?

Jag är så glad att vår vänskap har överlevt 50 år, även om vårt firande av detta halvsekel skulle ha varit annorlunda. Nu blev det inte dåligt, men… annorlunda. Tack för att du finns, min vän!


Parallellt med vänumgänge har jag läst senaste boken jag fick för recension.
Att recensera är inte bara att skriva, det tar tid att läsa också. Men det går ju inte annat än att gilla den med det innehåll den har. Se bara några exempel…

 

Ån mellan träden Ulva

Ån flöt stilla mellan träden i Ulva.

Gårdagen var annars vikt åt en utflykt utanför stan. Först åkte vi till Slottet, men jag hade glömt nycklarna och grindarna är låsta för säsongen. Vi fick titta mellan grenar och blad från cykelbanan. 

Därefter styrde FEM bilen ut till Ulva. När vi parkerade upptäckte vi att nån troligen har backat på henne med en dragkrok. Vi tryckte till det som satt löst och nu hoppas jag att det håller för hemfärd. Utöver det syntes bara en mindre skada som förhoppningsvis är enkelt åtgärdad. Vi vet ju inte när det har hänt, för skadan var liten och syntes knappt. Det som lossnade gjorde det i ett gupp. Tråkigt när det blir så och att folk är så vårdslösa.

Det var inte lika varmt som på fredagen, men vi kollade in diversehandeln, värmde oss en stund uppe vid glasblåsningen, kollade de olika bodarna samt tog en utomhusfika. FEM hittade också ett sockerdricksträd, men det fanns ingen läsk i det, utan ”bara skit”, enligt FEM.


När bilen vändes mot stan igen åkte vi igenom Gamla Uppsala. Det var fullt med bilar på parkeringen och vi bestämde oss för att inte stanna. I stället åkte vi till Stormarknaden. Jag hade några ärenden och så tänkte jag att FEM kanske ville titta i nån affär som inte finns på stan. Vi hamnade på… Akademibokhandeln, men bara en av oss handlade där och det var inte jag. I stället handlade jag en del på Apotek Hjärtat och hämtade samtidigt två behållare som vi kan lägga mina använda blodförtunnande sprutor och Fästmöns insulinkanyler i. På Kvantum köpte jag fyra lådor kattsand, men bara en påse matvaror (mest yoghurt). Allt fick plats i FEM:s bil, för den är inte så liten den heller. Så skönt att få den tunga sanden – och yoghurten – hem! Sen lyckades jag fylla en sprut- och kanylbehållare och den andra är redan halvfull…


Jag vilade en stund hemma och FEM vilade på hotellrummet. Sen kom Anna hem från jobbet med en oskön bristning i ena ögat. Hon valde att stanna hemma, medan FEM och jag strålade samman på kvällen för en middag på Byblos. Där var mycket folk, men vi fick ett bra och avskilt bord för fyra trots att vi bara var två – vi var ju ägarens favoritflickor, sa han. Middagen var underbart god – och jag tror att FEM tyckte likadant. En liten miss blev det med fördröjning av min kyckling. Som kompensation bjöds jag på tre fantastiskt välsmakande röror. Och så fick vi baklava med glass och spunnet socker samt kardemummakaffe till dessert. 


Avslutningsvis… en liten titt in på toaletten på Byblos… 


Efter en promenad runt kvarteret skildes vi åt och jag gick hem till Anna och familjen Katt. Där tog jag ett halvt glas rött och tittade på säsongsstarten av Grantchester. Sen var lördagen och jag slut.

∼ ♦ ∼

Som vanligt en ledig dag vaknade jag tidigt. Det blev kaffe på sängen och en stunds läsning – med Anna som titel på kapitlet. Innan dess hade jag tömt kattpottorna, fördelat veckans medicin till mig själv och fyllt på sopberget i hallen.


Dusch, frukost och lite förberedande skrivjobb hann jag med innan vännen FEM knackade på för vårt traditionella avskedsfika med Ballerina. Vid 12.30-tiden rullade vännen FEM ut från parkeringen och körde hem till Metropolen Byhålan*. Jag hoppas verkligen resan går bra.

Ballerinafika

Traditionellt avskedsfika.


När jag hade vinkat av FEM telefonerade jag angående en eventuell träff senare i veckan. Jag konstaterade att lilla Citrus busar och mår riktigt bra igen samt att jag nu ska ta mig i kragen och åka till återvinningscentralen med en massa skräp som ligger i min nya bil. Sen blir det eventuellt lite handling på hemvägen. Kanske går jag ett varv med dammsugaren hemma och/eller stryker. Jag känner mig ganska glad och utvilad inför den kommande arbetsveckan. Men en helg går så jämrans fort, i alla fall när en har trevligt… Tack för att du kom och muntrade upp mig, FEM!

Citrus på dörrmattan

Citrus vinkar till tant FEM!

∼ ♦ ∼

 

*Metropolen Byhålan = Motala


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Lördagen den 3 oktober och söndag förmiddag den 4 oktober 2020: Vänutflykt, vänmiddag och… vänhemfärd

 1. Låter som ni hann med mycket trevligt, förutom det huvudsakliga att umgås 🙂

  Idag är det riktigt ruskväder här, inneväder…

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja det var en fin helg, men igår kunde det ha varit lite varmare eftersom vi var utomhus så mycket. Idag småregnar det här och blåser. Jag har varit ute en tur med bilen till återvinningscentralen med skräp. Bilkön dit in var lååååååång…

   Gilla

 2. uppsalaewa skriver:

  Vilken härlig helg! Hoppas att din vän FEM inte behövde köra i regn hela vägen.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jättehärlig helg, som tyvärr nu är slut. När FEM hade åkte blev det genast vardag med sopor och återvinningscentral och sånt… MEN… det var lite kul att åka och släga skräp i en ny, fin bil. 😛
   Det ser ut som om det ska regna hela vägen ner för FEM, tyvärr.

   Gilla

 3. Härligt att ni hade det bra:) Kram!

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.