Fredag eftermiddag och kväll den 2 oktober och lördag morgon den 3 oktober 2020: Vänbesökets första del



Kära dagbok…

Att få ett vänbesök kan vara som en blomma i sig. Att få ett vänbesök som medför en blomma – trots att hon inte ska få vare sig kost eller logi hemma hos mig – gjorde mig så glad. Det var nån som tänkte på mig, nån som gjorde nåt för mig

Blomma från FEM

Blomman från vännen FEM.

 

Höstträd utanför sovrumsfönstret

Hösten har kommit.

Hösten har anlänt och igår vid lunchtid anlände även vännen FEM. Vi sågs senast i augusti när hon var så snäll och skjutsade oss ända från Motala till Uppsala när bilen hade pajat och verkstan i Köping inte kunde laga den. Den här hösthelgen skulle vi bara vara, inte hålla på med krånglande bilar eller hushållsarbete. Äta gott och shoppa. Det är svårt för mig. Det är svårt att låta bli att ”plocka” och att göra saker som borde göras. En del gjorde jag av överlevnadsskäl, annat lät jag bli. Och mådde väl inte så bra över det. Men jag behöver tränas i att vara snäll mot mig själv, har jag nu fått höra från multipla håll.

Nu ska jag emellertid inte älta en massa saker utan i stället berätta vad vi har haft för oss. Jag hade tagit flexledigt på fredagseftermiddagen. Vädret var perfekt och vi strosade på stan i typ tre och en halv timme. Vännen FEM bjöd på fika på Storken för att få energi. Tänk att vi kunde sitta utomhus! En söt snyltgäst tittade förbi också.


Vännen FEM shoppade loss ganska bra, mest till sina nära och kära. Men eftersom vi också besökte ett par bokaffärer köpte även jag nåt till mig. (Förutom godis på Lakritsroten, var sin påse till både Fästmön och mig själv. Inget bildbevis, dock.) Ja, jag köpte en bok, hör och häpna, och den stod inte på min inköpslista. Jag ville bara ha den ändå och eftersom den fanns på vänpris hos Akademibokhandeln slog jag till. På Uppsala bokhandel, som jag inte har besökt sen affären var Studentbokhandeln, fanns ett stort utbud till bra priser, men jag la band på mig. 

Klockan 16 var det dags för mig att få håret klippt hos Igor,vännen FEM shoppade lite på egen hand samt checkade in på sitt hotell och vilade en stund innan vi strålade samman igen för middag.


Jag mellanlandade hemma för att byta tischa och fräscha till mig. Anna hade köpt hem räkor och följde inte med även om hon var medbjuden, förstås. Tanken var att gå till Churchill Arms, men tyvärr fanns inga lediga bord där. Jag fick dock finfin info om L som jobbade sin sista dag där i torsdags. Hans nya jobb är på ett av mina favoritställen i Gamla stan, Wirströms

Vi hamnade på Sherlocks i stället. Där var ganska mycket folk, men vi fick ett bra bord vid fönstret, ganska avskilt. Medan vi väntade på maten tog jag ett par bilder av oss. Inte alltför smickrande… Men maten var god, jag åt palak paneer och så tog vi vaniljglass med hela två hallon till dessert.


Efter maten gick vill till Byblos och bokade bord för i afton. Vännen FEM slank in på Kvarnen för att köpa fredagsgodis och jag gick hem till Main Street. Runt 22-tiden hoppade jag i säng.

∼ ♦ ∼

Boken Allt som en gång var och kaffe på sängen

Lördagsmys.

Idag vaknade jag förstås skittidigt. Jag har bara tömt kattpottorna och diskmaskinen, sen har jag ägnat mig åt mig. Det blev en dryg timme med läsning och kaffe på sängen. Boken jag läser är… äh, jag kan inte säga, det kommer en recension när den är utläst.

Jag har duschat och bäddat och nu ska jag äta nåt innan jag försöker ge Citrus lite salva. Sen kommer vännen FEM och då ger vi oss iväg på dagens utflykt. 

 

 

 

To be continued…

∼ ♦ ∼


Livet är kort.

Om Tofflan

En lite mindre tjock tant (?) som är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är tanten from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Hjärtat är det sämre med. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Mat, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Fredag eftermiddag och kväll den 2 oktober och lördag morgon den 3 oktober 2020: Vänbesökets första del

  1. uppsalaewa skriver:

    Så kul med besök av din väninna. Ha det fortsatt trevligt under helgen hälsar E o B

    Gillad av 1 person

  2. Fint med besök av en bra vän! 🙂 Boken Monica Magnus 1966 är jag också väldigt sugen på att läsa. Får se om jag hinner med den i oktober.

    Gillad av 1 person

    • Tofflan skriver:

      Ja det är precis vad jag behöver just nu.
      Mycket nyfiken på boken, men har några recce-ex som måste gå före. Som tur är bra böcker, tror jag. 😁

      Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.