Fredagen den 18 september 2020: Begränsad, beskuren


 Kära dagbok…

En fallen man och kortet Njut av de små sakerna i livet

Läsning är nöje för mig.

Fredag och hemmajobb idag. Ibland känns hemmet som ett fängelse, ibland känns det som en trygg borg. Jag vet inte hur jag ska ha det. Det handlar mycket om att jag är begränsad i min rörlighet, beskuren, på grund av frånvaron av bil. Med bilen kan jag bara åka en sväng och titta på nåt som jag inte dagligen ser. Det är lite långt att gå till vissa såna ställen. Eftersom jag jobbar dagtid kontorstid är det kvällar som återstår. Vem vill gå ut ensam då? Helgerna är vikta för handling och städning – och läsning. Det senare är mest nöje, förstås, men lite krav finns också eftersom jag recenserar böcker. I helgen ska jag läsa ut den bok jag har på gång för recension just nu.

Citrus inuti min fotpall

Citrus i badtunnan a k a min fotpall.

Under arbetsdagen passade jag på att tvätta ett par maskiner uppe i lägenheten. Då är tvättkorgen lite lättare i alla fall. Tvätten hänger jag på en eller två torkställningar som brukar stå i Djungelrummet. Bara det att Djungelrummet fungerar som matsal ganska ofta när vi är tre. Då vill en inte precis ha ren tvätt hängande där. Det blir ett pusslande. Antingen får jag tvätta dagar när jag vet att det inte ska ätas i Djungelrummet eller så får jag släpa runt torkställningen/-arna och ställa den/dem på annan plats under måltiden och efteråt.

En som använde insidan av min fotpall igår kväll för egen, personlig tvätt var fröken Citrus. Hon satt inuti pallen och låtsades kanske att den var en badtunna. Eller också gömde hon sig för den elaka mammisen som försökte klippa bort tjorvor ur hennes päls. Idag på morgonen fick jag bort en tova, men det återstår minst en. Och Citrus blev så rädd att hon har hållit sig undan från mig efter detta.

∼ ♦ ∼

Äpplen från Slottsträdgården

Äpplen som Anna plockade ner från äppelträdet i Slottsträdgården.

Igår hade Fästmön ledig dag och den var visst fullspäckad. Bland annat tog hon och Slottsfrun en tur till Slottsträdgården. Det blev en del frukt och grönt skördat. Själv hoppas jag kunna ta mig dit på lördag nästa vecka. Då är det städning på området och vi ska förstås hjälpa till.

Det trillade in ett inte så välkommet mejl igår om att vi måste rota efter en eventuell öppen ventil i golvet uppe på vinden. Jag var uppe en stund igår kväll och rev, slet och lyste med ficklampa, men inser att vi behöver vara två för att fixa att flytta på tunga saker. För nä. Jag hittade ingen ventil. Mejlet var väldigt oklart formulerat. Det gick att tolka det som att det bara kanske finns ventiler i alla vindsförråd – eller också som att det finns ventiler i alla förråd men att de inte behöver finnas synliga, mitt på golvet. Kommunikation är svårt, som sagt… Och jag skulle hellre plocka av mina tomater än plocka runt med våra tunga lådor uppe på vinden.

Tomater från Slottsträdgården

Tomater som Anna skördade igår i Slottsträdgården.

∼ ♦ ∼

Det har varit en solig, men kylig dag. Eller i alla fall var det kyligt i morse när jag klev upp, bara runt fem grader. Utomhus var jag inte, jag gick bara trapporna upp och ner till och från soprummet. Hösten är helt klart här. Det jag hoppas på är klara, soliga dagar med frisk luft och vackra färger. Då är det åtminstone OK att promenera till och från jobbet. Nästa vecka har jag bestämt att jag ska promenera till och från jobbet måndag och tisdag för att jobba. Båda dagarna är fyllda av möten som är svåra att ta via Zoom.

Jag fick en del gjort arbetsmässigt hemma idag. Det kändes som om folk var väldigt på denna fredag, för omväxlings skull. Vi jobbade två pers på distans tillsammans om en kommunikationsplan för ett projekt. Vidare fick jag många olika sorters frågor, bland annat än som gjorde mig både glad och ledsen. Ett gäng undrade nämligen om det finns nån plan för att återuppta nyhetsbrevet jag gjorde. Gänget ”saknade denna trevliga företeelse”. Du förstår kanske varför, kära dagbok, jag blev både glad och ledsen då..?

∼ ♦ ∼

Frågetecken och gubbe tecknat

Hur det går med Clark Kent**? Jaa du, kära dagbok… Som en vän skrev till mig kan en undra om Framtida bil i Köping har nån framtid. De klarar inte ens av telefoner, uppenbarligen, eftersom de inte ringer tillbaka. (De klarar att svara, märkligt nog.) Hur ska de då klara av bilar??? Jag ringde onsdag förmiddag och kontaktpersonen hade ännu inte ringt två dygn senare. Därför ringde jag själv upp idag igen på min förmiddagsrast kl. 9.15. Då hade kontaktpersonen på verkstan ännu inte kommit till jobbet, ”han brukar komma vid nio, halv tio” sa hon som svarade. Om man har såna arbetstider på en bilverkstad förstår jag att det inte blir mycket gjort. Idag blev jag återigen lovad att kontaktpersonen skulle ringa tillbaka – eller i vart fall skulle hon som svarade när jag ringde ringa upp när hon hade tagit reda på saker och ting. Samtalet kom strax före klockan 14. Det verkar som om det troligen är ett större fel som skulle kosta alltför mycket för att laga. En person som kan svara på den frågan har tid först i mitten av nästa vecka att titta på Clark. Jag fick äntligen förklarat för mig vad som antagligen är fel. Om det blir för dyrt att laga är frågan om det finns någon lämplig bil inne som jag kan köpa. Och om Clark ska skrotas kan plötsligt Framtida bil hjälpa till med att kontakterna. To be continued…

∼ ♦ ∼

Mina assistenter idag har varit ganska slöa, men de finns där i alla fall och jag har inte känt mig ensam.

∼ ♦ ∼

Det känns fortfarande som om livet mest är fyllt av vedermödor. När ska det ta slut..? När blir jag fullärd? Hur långt är ett snöre..?

Det är fredag kväll. Vi äter indiskt hemma i afton.

∼ ♦ ∼

*tjorvor = tovor
*Clark Kent = min älskade, sjuke bilman


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Diskutabelt, Jobb, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.