Fredag kväll den 18 september och lördag förmiddag den 19 september 2020: Mycket litteratur och mycket smärta i mattan


 Kära dagbok…

Jag åt mackor till lunch igår. Mackor med kalkonsalami som Fästmön hade köpt mest åt mig. Brödet kom från Butiken på hörnet och det köpte jag själv i torsdag på väg hem från jobbet. Anna hade kokat ett ägg åt mig igår också, men se det glömde jag att äta då. Det hamnade i stället på dagens frukostmacka.

Jag åt ordentlig middag på kvällen. Anna och jag gick iväg till Indian kitchen på andra sidan Kungsgatan och köpte middagsmat. Anna bjöd på maten (fast vi lyckades oavsiktligt lura till oss två papadams!) och jag bjöd på fredagsgodis som vi inhandlade under tiden. Jag köpte en rejäl påse lösgodis att ha i ett par dar. Det brukar jag inte göra särskilt ofta, allra minst i pandemitider, men igår var jag bara så sugen att det inte gick att stå emot. Därför blev det först indisk mat, sen godis och läsning i fåtöljen. TV:n var inte på och det var väldigt skönt.

∼ ♦ ∼

I morse vaknade jag 7.15, jag var ju ledig. En hel timmes sovmorgon jämfört med en vardag. Jag hade cirka 20 sidor kvar innan jag slog ihop pärmarna till boken om den fallne mannen som jag fick från Hoi Förlag för recension. Roligt nog har författaren följt en del av min litterära resa genom hans bok via Instagram.


Sen blev det förstås bokbyte. 
Jag menar, 20 sidor läser jag ju ut snabbt. Nu har jag grabbat tag i Oskuld och oleander, en bok jag vann i förra veckans utlottning bland oss recensenter hos Omnible.


Men då frågar sig säkert Vän af Ordning 
varför det inte har publicerats nån recension av En fallen man. Svaret är enkelt: första recensionsdag är inte förrän måndag. Så på måndag den 21 september publiceras här två tidsinställda inlägg. Det första är en recension av boken Deadline. Den publiceras på måndag morgon. Recensionen av En fallen man publiceras på måndag eftermiddag.

Böckerna Deadline och En fallen man

Recensionerna av dessa böcker publiceras på måndag här på bloggen!

∼ ♦ ∼

Jag klev väl upp nån gång runt niotiden och skrev färdigt mina recensioner. Jag tömde kattpottor, tog reda på gårdagens rena och torra tvätt och tömde diskmaskinen på ren disk före frukost och dusch. Jag ringde till Annas snälla mamma, men mamman var utflugen. Kan tänka mig att det soliga vädret lockade.

Under frukosten var jag bevakad av familjen Katt. Citrus hoppade först upp i köksfönstret. Sen klämde sig mamma Mini upp där också, vilket inte helt gillades av Citrus, som synes på den andra bilden…

Sonen och brorsan Lucifer höll sig på behörigt avstånd på golvet. Fast han såg ut som om han tyckte att min stortå såg läcker ut…

Lucifer och min tå

-Mmmm… vilken läcker tå…

∼ ♦ ∼

Jag har fruktansvärt dåligt samvete för jag tror att jag har skadat lilla Citrus – oavsiktligt, förstås! Hon hålls nu under observation. Ett av hennes nya favoritställen tycks vara nedanför Zebrafåtöljen formerly known as Farfarsfåtöljen, på ryamattan min pappa knöt när han var sjuk och väntade på operation samtidigt som han gick igenom en skilsmässa. Det är mycket smärta i den mattan och jag hoppas att den tar den smärta jag troligen har orsakat lilla kissan.

Citrus på pappas ryamatta

Det är mycket smärta i ryamattan som lilla Citrus ligger på.

∼ ♦ ∼

Lördagen ska fortsätta här med handling, läsning, vindsstök (leta efter golvventil, remember) samt middag. Det mesta tar vi när Anna kommer hem från jobbet, för vissa saker behöver en vara två eller flera om.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Krämpor, Mat, Personligt, Sociala medier och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.