Måndag kväll den 7 september och tisdagen den 8 september 2020: Kvällstur och… hösten är här


 Kära dagbok…

Igår kväll påminde Fästmön mig om att hösten är min favoritårstid. Hon fick med mig ut på en kvällstur. Det var 16 grader och sol och jag traskade i mina tunna Pumabyxor med en tröja över mitt hemmalinne. Jag frös inte alls. Det blev en underbart skön promenad på cirka 45 minuter. Vi gick en väg som jag aldrig tidigare har gått, åtminstone inte delvis. Vi kunde konstatera att det har växt upp ett helt nytt bostadsområde på andra sidan Råbyleden, längs med järnvägen. Bara så där, känns det som. Modern arkitektur… Jag vet inte, jag… Ibland är det väl häftigt, men i kontrast till de tolv stugor av ursprungliga 56 som fick vara kvar i trädgårdsföreningen Viola efter att leden och husen byggdes känns den nya bebyggelsen ganska… trist. Detta trots att såväl gamla stugor som nya hus är lite… krokiga…

 

∼ ♦ ∼

Gula löv på kullerstenarna i Odinslund

Gula löv hade fallit på kullerstenarena i Odinslund…

Tisdag och jag hade möten som tvingade mig att gå till jobbet. Det var ett sånt där givande och spännande möte på morgonen. Vidare fick jag under dan jobba med sånt jag är bra på, det vill säga texter. Idag blev det redigering och uppdatering av ganska byråkratiskt formulerade texter. Förhoppningsvis kan normalläsare begripa lite bättre vad där står nu.

Det regnade när jag gick och det regnade hela förmiddagen. Sen blev det soligt efter lunch. Jag tog min Televerksorange jacka av märket Lajla Skott* över min tröja samt mitt svarta paraply. Det klarade jag mig bra på, blev inte särskilt blöt. Regnjackan är nog bra när det regnar kraftigare eftersom den går ner över låren. Om det bara regnar lite blir en ganska svettig i den… Nu räckte det fint med tröja och tunn jacka, jag blev lagom varm och höll mig torr. På hemvägen fick jackan flytta ner i ryggsäcken.

Hösten är här, sannerligen. Inte bara i form av regn utan även i gula löv som har fallit till marken. Jag vill så gärna hoppas och tro att hösten 2020 blir bättre än höstarna 2016-2019, men jag vet inte om jag vågar ha jätteförhoppningar. Jag vet bara att oktober är som alltid en tung månad med flera sorgliga årsdagar. Och mitt i månaden ska jag åka iväg på dumheter arrangerade av mitt jobb. Jag vet idag inte hur jag ska orka det, men jag har tack och lov några goda kollegor omkring mig.

En rejäl lunch orkade jag med i alla fall. Idag blev det fisk och ris, knäckebröd och maaassor av grönsaker samt ett glas citrondricka. Lunchrestaurangen har också börjat med kaffe, så jag tog en mugg och satt kvar och läste en stund – medan väktare avvisade studenter som satt i lunchrestaurangen med sina datorer, utan att äta nåt. (Sen hade de mage att gnälla… på breeed amerikansk engelska. Jag menar, är Feiroz en restaurang eller en studielya?!)

∼ ♦ ∼

Gå bort

Com Hem går bort i min bostadsrättsförening.

Idag stängde Com Hem sina analoga kanaler. Jag hade hoppats på att de kunde vara lite justa eftersom många, bland annat en del äldre, inte klarar av bytet på egen hand av olika skäl. Verkligen dålig timing. Skämmes Com Hem! Det ska verkligen bli intressant att se andra möjligheter när avtalet, som min bostadsrättsförening nu har med Com Hem och som är uppsagt, löper ut. För min personliga del kan jag glädjas åt min fem år yngre sambo som till sist lyckades fixa det hela. Fråga mig inte hur. Fråga inte henne heller, för plötsligt gick det bara. Dessvärre funkar nu inte inspelningen på DVD-hårddisken eftersom den är inställd på att spela in de analoga kanalerna, men jag ska försöka titta på det nån dag när jag orkar. Just nu orkar jag inte så mycket.

När jag ändå är igång och morrar vill jag passa på att klaga lite på Bokus också. Visserligen valde jag inte snabb leverans, men nu är det elva dar sen jag beställde fyra (4) pocketböcker därifrån. Igår kväll kom beskedet att böckerna är skickade. Idag kom fakturan. Och böckerna. Nej, elva dar är inte bra, Bokus, det är rätt dåligt.

∼ ♦ ∼

Anna har bistått sin snälla mamma och hennes L i eftermiddag med diverse inför de förändringar som sker i morgon – eller på torsdag. Nu hoppas jag att allt går bra och alla inblandade blir nöjda och trivs.

∼ ♦ ∼

Sammanfattningsvis: En bra dag på jobbet som gav mig energi, inte bara tog. Tack för den!

∼ ♦ ∼

*Lajla Skott = barnet till en kollega är ganska märkesfixerad, men se Lyle & Scott hade barnet lite fel om. Men ett roligt fel som jag numera använder.


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Diskutabelt, Jobb, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.