Tisdag kväll den 8 september och onsdagen den 9 september 2020: På jobbet och utanför


 Kära dagbok…

Min skugga på kontoret

En skuggfigur på jobbet.

Nu har jag varit på jobbet, på kontoret, två dar i rad. Det har gått bra. Första dan fick jag massor av jobb, men det var massor av rätt jobb. Det tog energi, men det gav också energi. Jag upprepar detta från igår, därför att det betyder så mycket för mig. En gång i tiden älskade jag det här jobbet. Det gör jag inte längre. Jag kan inte lära mig att älska det på nuvarande premisser. Däremot kan jag försöka att stå ut bättre. När jag sen avslutar jobbet för dan, vare sig jag är på jobbet eller har jobbat hemifrån, kan jag glömma det ända till nästa vardagsmorgon. Det finns en del som sätter i system att jobba kvällar och helger trots att vår ordinarie arbetstid är 8-16.30. Det hade kanske jag också gjort om jag fortfarande hade älskat mitt jobb. Men i stället försöker jag planera och utföra de uppgifter jag får enligt bästa förmåga så att jag kan göra mitt jobb på arbetstid, inte utanför. Så bra betalt har jag nämligen inte att jag vill jobba gratis när jag är ledig.

Trots att jag försöker resonera klokt kring detta med jobbet känner jag att jag har blivit en skugga av den jag en gång var. En skuggfigur på jobbet…

∼ ♦ ∼

Kvällsmackor med egna tomater

Våra egna tomater…

Igår kväll var jag trött, men nöjd efter arbetsdagen. Fästmön hade mycket att berätta om veckans förändring och jag fick se både foton och filmer. En tur till Slottsträdgården hade hon och Slottsfrun också hunnit med. Och där hade Anna skördat, minsann! Roligast tyckte jag var att hon hade plockat hem några tomater från mina plantor. Jag har tre sorter och alla hade gett utdelning. Det kändes lite häftigt att ta några till kvällsmackorna och kaffet. Sen var jag dum nog att ändå äta upp resten av lördagens chokladkaka, cirka 50 gram Marabous gräddnougat, samt några röda druvor. På det viset går jag ju inte ner i vikt, precis… Nåt jag fortfarande håller fast vid är emellertid trapporna. Jag går både upp och ner om jag inte har tungt att bära. Jobbryggsäcken räknas till exempel inte som tung. De dagar jag går till kontoret får jag ovanpå detta minst 40 minuters gratismotion tack vare promenaden. Alltid något, men långt ifrån tillräckligt.

Tisdagskvällen hängde vi mest i fåtöljerna. Soffan var upptagen av Tisslingarna som för en gångs skull sov där tillsammans, om än inte jättenära varandra. Men de höll till i samma möbel längre än två minuter, faktiskt ett par timmar!

∼ ♦ ∼

Citrus och Mini

– Lek med mig, mamma!

Idag hade jag ytterligare en introduktion inklusive fotografering. Det är verkligen roligt att träffa nya människor, men jag försöker hålla avstånd och tvättar och spritar händerna ofta. Sen får man lita på att folk inte kommer till jobbet och är sjuka. Nu ska jag jobba hemifrån torsdag och fredag. Det blir bra, men lite isolerat. Samtidigt slipper jag möta dem jag absolut inte klarar av att möta. Lite mysigt blir det också att få vara hemma med familjen Katt, en familj som faktiskt inte alltid sover. Häromdan försökte Citrus få igång morsan Mini för att leka, men se Mini, hon gillar att sova. När jag gick till jobbet i morse låg hon på min fotpall. Jobbar jag hemifrån ligger hon oftast på leopardfilten intill mig i Bokrummet.

Jag hade ett möte på jobbet idag som jag inte vet riktigt hur jag ska känna efter. Typ, det känns rätt OK, men det borde inte göra det. Dolda agendor finns det gott om och Förbigången borde vid det här laget vara mitt mellannamn. Jag vet inte hur länge jag orkar känna mig… underlägsen. Dessutom… vem i hela världen kan man lita på..?

∼ ♦ ∼

Elise Dufvas bok Mordet på Cristina

Den här vill jag läsa genast.

Igår kväll fick jag äntligen de böcker jag hade nätshoppat. Det ska bli riktigt kul att läsa dem, för tre av dem är uppföljare till böcker jag nyligen har läst. Men den fjärde är mest spännande, för den är skriven av Gurli Taube, en av de första kvinnorna som anställdes vid ett svenskt vetenskapligt bibliotek, nämligen Carolina Rediviva. Den här boken kom ut redan 1952 under pseudonymen Elise Dufva. Nu är boken nyutgiven med anledning av bibliotekets (= Carolina Redivivas) 400-årsjubilieum nästa år. Den här boken fick jag tillfälle att kika lite mer på i kväll, eftersom den planerade vänträffen blev inställd. Nåja, jag åt i alla fall kvällsmat på Churchill Arms och det var inte helt fel att ha litterärt sällskap. Det blev lite me-time med guldkant. Jag hade tagit med mig boken i jobbryggsäcken i förhoppning om att kunna sno åt mig en stund med den på nån rast på jobbet. Nu behövde jag inte sno åt mig nån stund utan kunde göra det på min fritid. Men jag läste förstås också min bok på gång, det vill säga Svikaren.

Lunchen blev lite sisådär på grund av ett spontanmötet jag skrev om ovan. På Churchill åt jag två förrätter och drack två öl, läste och hade det bara gott. Båda förrätterna smakade finfint – såväl räkor på rågbröd som friterad ädelost med dip. När personalen serverade öl nummer två kändes det som om de var synska. Jag fick ett trevligt, roligt och lite ledsamt samtal med dem innan jag gick.


Sen kom jag hem till nåt som såg ut lite som ett bombnedslag 
med sandstorm i hallen och skräp i köket och värst av allt en faktura på 1 548 spänn för bärgning. Kostnaden för bärgning var nämligen lägre än självrisken för detta på min bilförsäkring. Ibland, ibland, ibland undrar jag varför en har försäkringar… Just bilförsäkring är en tvungen att ha, men vad 17 betalar en för varje år (eller månad, som vissa gör)..? En kan ha roligare för pengarna.

Bärgningsräkning 1548 kr

En kan göra roligare saker för 1 549 spänn än bärga sin bil.


Nu tar jag nästan en whisky på det här 
och sätter mig och läser en stund.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Mat, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tisdag kväll den 8 september och onsdagen den 9 september 2020: På jobbet och utanför

 1. Idag har jag också jobbat ”på jobbet” ett par timmar. Hade lite dokument att skriva ut /scanna och lite arkivering av sånt som måste göras av detta.

  Härligt att få hem lite skörd av tomater, gissar dom smakar smaskens 🙂

  Räkor på rågbröd låter gott det också

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Fast idag har jag jobbat hemifrån och i morrn blir det hemjobb också. Skönt!

   Tomaterna var förstås extra goda eftersom de är våra egna. 😛 Och räkorna på rågbröd med gul lök (!) och aioli var suveränt gott. 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.