Torsdag kväll den 20 augusti och fredagen den 21 augusti 2020: Arga mussen om natten och arga katten på mattan


 Kära dagbok…

Ginger Joe vid hemmadatorn

En ljuvlig kall Ginger Joe vid hemmadatorn igår kväll.

Värmen har varit och är jobbig nu. Jag vet att jag inte ska klaga, för snart står vintern för dörren och du fryser jag och tycker att halkan är besvärlig. Igår kom jag i alla fall hem till en ljuvligt kall dryck som jag intog framför datorn medan mina sambor lagade och åt mat. Fästmön hade varit ledig hela dan och tillbringat största delen av dan utanför hemmet. Skönt för henne att få ljus och luft, för det var ändå drägligt att vara utomhus, sa hon. När jag gick hem från jobbet höll jag på att svettas ihjäl… Men oavsett ledig dag eller inte, vi behövde handla. Nånstans mellan 19 och 20 igår kväll gick vi till Korgtassen med en kasse burkar att panta. Det var då bara 24 grader. Hem kom vi med två kassar, bland annat en stor förpackning kattmat. Det var tungt att bära, men det gick. Det måste gå nu när vi inte har tillgång till bil.

Efter hemkomsten stuvade vi in varorna och när klockan hade passerat 21 och var närmare 22 dukade vi fram var sin ostassiett och var sitt glas vin. Efter gårdagens lilla upplevelse av utanförskap hade jag gärna stjälpt i mig en hel flaska, men jag har uppenbarligen karaktär att stå emot. Anna tycker att jag inte ska bry mig så mycket om det som gjorde ont igår. Jag försöker lyssna på henne och idag känns det bättre. Men så pyste jag både här på bloggen och på Instagram om händelsen. Det kändes rätt skönt.

Boken Beatrice ost kex druvor och vin

Min kvällsmat.


Vi avslutade kvällen med sista delen i säsong två av Efterlysta för mord.
Det var riktigt bra, men jag är också riktigt säker på att det finns en säsong tre… Men den kanske vi inte kan se eftersom vi inte får ordning på digitalkanalerna på TV:n. Orka, jävla Com Hem!

∼ ♦ ∼

Arg Musse Pigg

Jag är arg, men jag vet inte på vem jag ska klaga.

Det är fan inte bara Com Hem jag inte orkar med. Vad i h-e är det som händer kring järnvägsspåren här om nätterna??? I natt lät det som om de kastade containrar på parkeringen intill. Det var upplyst med strålkastare dessutom som sken in i sovrummet. Vilken tid? De började nånstans runt midnatt och höll på till halv fyra, fyra i morse. Finns det inte nåt som heter nattfrid? Eftersom jag inte vet vem som utför nattarbete kan jag inte heller kontakta rätt instans för att klaga. Det är liksom inte heller första gången det arbetas utanför nattetid. Anna skulle upp klockan sex i morse, jag en kvart senare. Nu har jag jobbat hemifrån i morse, och då gör det inte så mycket att en är trött så en mår illa och är svart under ögonen. Men stackars Anna

Jag hade gott om tid på mig att röja lite i köket i morse (ta bort odefinierade smulor från köksbordet, till exempel) innan jag började jobba. Efter frukosten startade jag diskmaskinen. Då hade redan första tvättmaskinen varit igång ett tag. Det funkar alldeles utmärkt att köra korta tvättprogram uppe i lägenheten när jag jobbar, för det ger mig mikropauser på fem minuter när jag reser mig från dator. Förena nytta med nöje, med andra ord. Sen har jag ju en assistent. Idag var det Mini. Hon höll sig på mattan ett tag, men strax flög hon som ett jehu genom hela lägenheten och lät konstigt.

Mini på mattan i Bokrummet

Min assistent för dagen, Mini, höll sig på mattan – men bara en stund. Kolla blicken… Snacka om Arga katten


Dan snurrade på. Jag hade ett Zoom-möte på förmiddagen,
men fann mig vara ensam deltagare idag igen. Eftersom detta är ett återkommande möte (två gånger per vecka) funderar jag själv på att utebli nästa vecka. Varför ska jag avsätta och passa en tid när ingen annan, inte ens chefen, gör det? Jag pysslade med lite annat i stället, bland annat försökte jag svara på frågor om allt och inget som uppstår.

Jag åt en lättlunch mitt på dan bestående av rostat bröd med ost, ett kokt ägg, två bitar brännvinssill och kaffe. Vi startar sen helgen med hamburgare, av vegetariskt slag för min del, på lokal, men först ska jag och Gymnasisten bli skalperade. Eller åtminstone få våra hår klippta.

Lättlunch

Lättlunch.

∼ ♦ ∼

I morse läste jag ut den tredje delen i Gullspångsserien. Nu ska jag läsa en bok som jag gav till Anna i julklapp 2010 och som jag nu lånar av henne. Bokbytet fortsätter inom spänningsgenren och går från en försvunnen bebis till en alfahanne.

Böckerna Beatrice och Alfahannen

Bokbyte från en bok om en försvunnen bebis till en bok om en alfahanne.

∼ ♦ ∼

I kväll blir det lugna puckar, för Anna jobbar i helgen och ska upp tidigt båda dagarna. Kanske orkar vi se en film på SvT1 i kväll med Agatha Christie som huvudkaraktär.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Film, Jobb, Mat, Personligt, Sociala medier, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.