Beatrice


Ett inlägg om tredje delen i Gullspångserien.Lina Bengtsdotters bok BeatriceAv en händelse snubblade jag över Lina Bengtsdotters
böcker om polisen Charlie Lager. Böckerna, som utspelas i Gullspång, där författaren är uppvuxen. Men till skillnad från sin hjältinna har författaren inte lämnat Stockholm mer än litterärt. Nu har jag läst den tredje delen i Gullspångserien, Beatrice. Det var en av ett par nyutkomna böcker som jag gav mig själv i sommarpresent.

Den här gången vaknar Charlie Lager efter att ha varit ute och festat en kväll. Hon har en del minnesluckor. Däremot har hon inte möjlighet att backa när hon skickas till Karlstad för att hålla i en utredning om en försvunnen liten bebisflicka. Tiden springer iväg och fallet verkar inte gå att lösa. Var finns Beatrice, vem tog henne, varför och lever hon ens? Frågan är om Charlie klarar av detta. För frågorna verkar vara betydligt fler än svaren.

Kapitlen är väldigt korta, vilket gör den lilla boken om 284 extra snabbläst. Sen är boken förstås spännande också. Skildringarna av Charlie Lagers mående ger mig rätt mycket ångest, så de är väldigt trovärdiga. Jag gillar att samtliga böckers huvudhistorier har kopplingar till Charlies bakgrund och liv. Det är ganska hemska glimtar jag som läsare får, långt ifrån solskenshistorier. Detta skapar en stark realism i berättandet. Böckerna blir mer än rena kriminalromaner.

Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 

Övriga delar i Gullspångserien:

Annabelle

Francesca

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.