Tjugonde semesterdagen 2020: Efterkontrollerad Clark, resklar Toffla


 Kära dagbok…

Boken Just innan jag dog kaffe på sängen o min mage

Starten på dagen – och jag visar magen!

Trots semester och 30 grader varmt har den här dagen varit en produktiv dag. Ja, jag kanske inte har gjort så mycket, men jag och även vi (Fästmön och jag) har kommit till skott med en del viktiga saker. Jag vaknade ganska tidigt i morse för att vara ledig. Det var myror i brallan och fjärilar i magen eftersom jag ju fortfarande väntade på ett besked. Ett besked som var avgörande för hur morgondagen skulle bli. Anna hade också sin beskärda del av lite tyngre aktiviteter idag och var gissningsvis spänd inför det. Fast läsning och kaffe på sängen är ett måste när en är ledig och inte ska iväg skittidigt. Så det blev det.

Vår fredagsmorgonsstart avbröts emellertid av Lars på banken som ringde. Det var emellertid ett samtal vi väntade på och det var perfekt eftersom vi var tillgängliga båda två. Samtalet ska följas upp senare i höst med dels ett möte i september, dels en annan sorts möte med en annan person vid ett annat företag som banken har avtal med. Vi hoppas med dessa möten klargöra vissa saker och att resultaten gör oss nöjda och trygga (och förhoppningsvis rikare – ÄH, SKOJAR!)

Efter dusch och hårtvätt slog jag mig ner vid frukostbordet. Jag skulle just knacka hål i ägget som Anna hade kokat till mig när mobilen ringde igen. Bara det, liksom, två samtal på en och samma förmiddag!.. Det var bildoktorn/bilverkstan som ringde. Patient Clark Kent* var opererad/reparerad, men också godkänd vid en efterkontroll. Jag borstade min tand och klädde mig, ringde efter en taxi och for iväg för att hämta min älskade bilman.

Besiktningsresultat godkänt

Frisk!

Taxiresan var rätt dyr, men jag hade liksom ingen att fråga om lift och jag fick ju faktiskt åka gratis från verkstan i onsdags. Reparationskostnaden inklusive reservdelar, arbete och efterkontroll blev också mer än 3 000 kronor lägre änjag hade fått offert på. Vad ska jag göra för alla dessa pengar? Kanske unna mig nåt skoj som inte är mat, vin eller böcker på vår resa? Vem vet, vem vet…

Pengar är inte allt här i livet. Det finns viktigare ting som att få vara frisk, att inte svälta, att ha jobb och att ha kärlek i sitt liv. Nån familj med blodsband har jag inte kvar i livet, utan det är Anna som är min familj numera. Understundom kan nog det vara ganska påfrestande för henne, eftersom jag har en del bagage som är tungt som fan. För mig är det sorgligt och ledsamt ibland dessutom. Ja inte för att Anna finns, utan för att min familj inte finns. Nu känns det i alla fall bättre eftersom jag hoppas kunna besöka mina föräldrars grav i morgon eftermiddag – om resan söderut går bra.

Vi ska resa söderut, som sagt. Det blir inte många nätter vi sover borta. Familjen Katt är förstås inte ensam utan de små liven får tillsyn och omvårdnad av min andra mänskliga sambo.

(Och just som jag la in bilderna i galleriet spydde Mini upp en hårboll i hallen. Omvårdnad, var det…)

∼ ♦ ∼

Vår resa innebär också att jag inte bloggar under några dar. Givetvis kommer en reserapport, kära dagbok, men inte förrän vi är hemma igen. Jag har dock möjlighet att svara på kommentarer från dagboksläsare under resan. Sen blir det säkert en och annan bild på Instagram, så kika gärna in där hos Tofflisen.

Over and out för en stund, men vi ses snart igen för det här är a neverending story… Nu ska jag gå och packa det sista.

∼ ♦ ∼

*Clark Kent = min numera friske lille bilman


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Mat, Personligt, Sociala medier och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Tjugonde semesterdagen 2020: Efterkontrollerad Clark, resklar Toffla

  1. Trevlig resa! 🙂

    Gilla

  2. Hurra för Clark Kent! Hoppas ni får jättefina dagar. Och, vad jag skrattade åt historien med getingarna 🙂 KRAM!

    Gilla

  3. Vad skönt att Clark är i fin form igen, hoppas ni får en riktigt bra tripp, det är skönt att komma bort några dar. Då inväntar vi reserapporter när det är tid för bloggning igen 🙂 Jag har också haft lite semesterstängt, men nu har jag börjat jobba igen, ja, och bloggat 🙂

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.