Tisdag kväll den 4 augusti och artonde semesterdagen 2020: Matberg, inlagd Clark, pojkbesök i sovrummet och indiskt att runda av med


 Kära dagbok…

Kattmatsberg

Ja våra katter lär inte svälta med det här matberget i skafferiet…

Ja det blev en jädra storhandling igår. Nu har vi dels fyllt på vissa förråd och dels köpte vi sånt som behövdes genast. Framför allt har vi fyllt på förråden till familjen Katt. Snacka om matberg till våra tre fyrfotingar, ett berg som Fästmön byggde upp när vi kom hem igår. Sand har de också fått, fast bara två kartonger. De väger nämligen bly (typ åtta kilo) och jag fyllde på pottorna med sand igår samt vi hade en kartong sand kvar. Det känns skönt att ha fått hem tunga saker eftersom vi verkligen inte vet hur det blir med Clark Kent*. (Ska han överleva eller inte..?) När vi skulle åka och handla igår började nämligen fläktremmen att ge hals… Jag bestämde mig för att be dem kolla den också nu när min lille bilman ska vara hos doktorn i några dar.

Till middag igår blev det ICA Maxi Gnistas kycklingspett och bröd samt Annas paprika- och fetaoströra och sallad. Jag drack vatten till. Ändå protesterade magen och jag fick ont. Jag blev lite besviken eftersom magen hade klarat frukosten bra.

Kycklingspett med Annas paprika o fetaoströra

Tisdagsmiddag.


Jag hann packa igår också eller i vart fall en del,
men det mesta har jag koll på. Nu ska vi ju inte vara borta så länge och det finns alltid saker att handla om det skulle behövas – vi ska ju inte till världens ände.

Sista delen av dokumentären om Susan Powell såg vi samt ett avsnitt av Miss Marple som jag faktiskt inte hade sett. Sen ägnade jag mig mest åt att läsa. Jag fick tre egna ”dokumentärfilmer” ivägsända vi e-post och hoppas att mottagaren kan göra nåt kul av dem. Kanske kompletterar vi med en filmproduktion under dan från oss alla på Main Street.

∼ ♦ ∼

Tidig morgon selfie 5 aug 2020

Nej det var inte roligt klockan 5.40 i morse.

Tro det eller ej, men… Jag vaknade innan mobillarmet gick igång i morse. Kände mig som en zombie och undrade hur det ska bli i höst. För är det så att jag ska jobba från min arbetsplats brukar jag kliva upp runt klockan 6.15. I morse var klockan 5.40 när jag slog upp mina ljusblå. Jag började dan med att starta Annas moccamaster innan jag gick in i badrummet. Familjen Katt sov alla tre, så de fick inte frukost förrän efter att jag själv hade slevat i mig min yoghurt.

Fläktremmen gnisslade bara helt kort i morse, men jag bad verkstan att kika på den eftersom bilen ändå ska vara där ett par, tre dar. De lovade att kolla den. Antingen räcker det att smörja upp den eller också måste den bytas. Ja, jag bara ser tusenlapparna flyga iväg… Men nu är Clark Kent inlagd för operation i alla fall. Vi har varit med om så mycket tillsammans, han och jag, så jag hoppas verkligen han överlever och piggnar på sig.

Augustimorgon hörnet Storgatan St Olofsgatan

Hörnet S:t Olofsgatan – Storgatan, augustimorgon, 2020.

Jag noterade att verkstan står fast vid att min lille bilman är lagad, ombesiktigad och klar till fredag, vilket känns bra. Mindre bra var förstås att kundbussen in till stan inte går under dessa coronatider, men jag hade en sån tur att jag fick lift in till baksidan av centralen med en tjej som sommarjobbar på Toyota och som hade ett ärende in till stan. Det blev sen en skön tio minuters promenad denna friska augustimorgon. Det var ganska kallt i luften och jag var glad att jag hade både jeans och tröja på mig.

En hel del trafik var det och förvånansvärt många människor på väg till eller från jobbet såg jag. Jag hade lite lust att krypa ner i sängen igen när jag kom hem, men insåg att jag troligen inte skulle kunna somna om. I stället plockade jag ur diskmaskinen och tömde kattpottorna medan jag bryggde mer kaffe. Citrus har busat som 17 i bakgrunden medan jag har skrivit det här och druckit dagens tredje muminmugg kaffe. Magen hade jag tömt flera gånger före klockan åtta i morse och i skrivande stund känner jag ingen värk alls. Hoppas det håller i sig!

Citrus tittar in i kameran på rygg

Busan Citrus.


Medan jag väntade på att dagen skulle vakna på riktigt
passade jag på att säkerhetskopiera filer och läsa. Ibland känner jag mig nästan som mest lycklig när jag sitter vid datorn och skriver eller grejar med bilder. Ganska sjukt, egentligen, men var och en blir salig på sitt sätt.

Sen vaknade min sambo och vi tog in kaffe till sovrummet. Jag läste ut boken om en änka och bytte till en bok om en maka och mor som är med om en bilolycka och förlorar minnet. Båda böckerna är mer som psykologiska thrillers än rena kriminalromaner, om jag har uppfattat dem korrekt.

Böckerna Änkan och Just innan jag dog

Bokbyte från en bok om en änka till en bok om en maka och mor med minnesförlust.


Men utanför sovrummet stod en liten pojke
och grät så hjärtskärande. Nej, det var inte Gymnasisten utan Lucifer. Då veknade mammornas hjärta och pojken fick komma in i rummet där ingen katt vanligen får vara. Först låg han under täcket, sen fick han en egen filt av Anna. Där låg han och halvsov och spann – och passade på att tvätta fötterna…


Resten av dan var vi väl inte världsaproduktiva, 
men Anna tvättade ett par maskiner. På eftermiddagen gick vi en långpromenad på stan (en och en halv timme). Då hann vi också slafsa i oss var sin lakritsglass med saltlakritsflakes från Lakritsroten också. Det var alldeles för mycket glass idag, så det rann nerför strutarna och trutarna. Lite större och några fler servetter hade inte varit fel.

Lakritsglass i strut med saltlakritsflakes

Idag blev det lite för mycket glass i strutarna. Men gott är det!

∼ ♦ ∼

Hemma tog vi en kort siesta under vilken jag gjorde några ekonomiska uträkningar samt slet upp ett bokpaket från Bokus. Paketet hade levererats i en påse som hängde på dörren. Suveränt att slippa gå iväg för att hämta. Det blev två spännande böcker till mig, Beatrice och Söndagsvägen, och en bok till Anna, Narrspegel, i sommarpresenter från mig.

Middagen i kväll blev indisk. Jag beställde och hämtade från Indian Kitchen. Alla tre åt vi papadums med chutney, men Anna och jag delade på ett naan och en portion Chicken Karahi. Jag blev riktigt mätt ändå. Magen bråkade på eftermiddagen efter glassen, så jag vågade inte äta mer.


I kväll ska jag försöka rensa min mobil 
så att jag kan fota riktigt mycket på vår resa. Vidare ska mobilsystemet uppdateras. Sen blir det Fearless på TV.

∼ ♦ ∼

*Clark Kent = min lille bilman


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Film, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tisdag kväll den 4 augusti och artonde semesterdagen 2020: Matberg, inlagd Clark, pojkbesök i sovrummet och indiskt att runda av med

  1. Ser ut som ni har haft det gött hittills på semester hoppas Clark är i form tills ni drar på tur 🙂

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.