Fredag kväll den 22 maj och lördagen den 23 maj 2020: Solsken och drink, regn och plantor


 Kära dagbok…

Det var helt underbart väder igår, så när arbeterskan kom hem hade ingen av oss lust att sitta inne. Vi gick till vår kvarterskrog och tog en drink, GT förstås, i ett hörn på uteserveringen. I andra ringhörnan satt ett sällskap lycrademoner som hade parkerat sina metallhästar runt om serveringen. De tycktes leka Överrösta mig-leken. Nåja, drinken var god, men det blåste som vanligt. Vi fick oliver till. Och i bakgrunden såg jag huset där farmor och farfar bodde åren kring min födelse. Visst är det märkligt och lite ”cirkeln är sluten”, på nåt vis med tanke på att vi bor nästan mitt emot?

Middag åt vi hemma. Jag hade köpt laxpaté och romsås till förrätt samt räkor och havskräftor och två sorters aioli. Till detta öppnade vi en prosecco. Inte den bästa proseccon eftersom vi har en annan favorit just nu, men fullt OK. Gårdagens dryck hade nog kanske passat bättre till dessert eller bara som sällskapsdryck.

Kvällen avslutades framför TV:n med Tyst vittne. Vi höll på att somna båda två.

∼ ♦ ∼

I morse fick vi sova ända till halv åtta. Då klämde kattkören i med lördagsreveljen. Jag klev upp och utfodrade dem samt fixade kaffe. Det blev en god stund med läsning och kaffe på sängen före frukost. Boken närmar sig slutet. Vid frukosten hade i alla fall Tisslingarna glömt att de hade fått mat. Fästmön ordnade plats åt båda två i köksfönstret. Där såg de maten flyga förbi utanför, onåbar. Sen insåg de att det fanns ost på vårt frukostbord…


Jag tömde kattpottor och fyllde på sand
samt var iväg och köpte en födelsedagspresent efter duschen. Sen for vi båda ut på en liten tur. Vi skulle sätta sprätt på våra presentkort samt köpa kattmat. För min del blev det tre tomatplantor, busktomat, körsbärstomat och gul tomat samt en påse rädisfrön och en påse dillfrön. Tomatplantorna får växa till sig lite hemma innan jag tar dem till Slottsträdgården. Idag var det nämligen regn och bara åtta grader igen. Nån kattmat kom vi inte hem med alls. I stället handlade vi för över tusenlappen – inklusive en liten råttleksak till katterna…

Medan mammorna tog en välförtjänt (?) go-fika slöade familjen Katt. Ja gamm-kattan Mini var den enda som verkade lite pigg först. Sen blev det bus så jag spillde ut kaffe.

∼ ♦ ∼

Nu börjar det bli dags att lufta kvällens vinVi ska dock inleda med en liten räkbakelse till förrätt och till den blir det nog bubbelvatten utan alkohol alternativt ett glas öl. Och ja. Det finns de som tycker att vi lyxar. Jag tycker att vi förtjänar den mat vi äter. Vi har arbetat hårt för att kunna köpa den och den som missunnar oss det har en tråkig attityd, tycker jag.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Ironi, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fredag kväll den 22 maj och lördagen den 23 maj 2020: Solsken och drink, regn och plantor

 1. Härligt att kunna gå ut och sitta och titta på lite folk, trevligt, hoppas det blir läge här framöver till lite uteliv.

  Vädret har varit fantastiskt..tills igår då, nu väntar ett par kyligare dagar sen hoppas vi värmen kommer åter.

  Det är klart man skall äta gott och njuta, det gör ni helt rätt i 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja en behöver se andra människor helt klart. Igår var det sktiväder, men idag något bättre. Det verkar stabilisera sig i veckan.

   Eller hur?! Men du vet, folk ska ha synpunkter på ALLT. Vi prioriterar att äta gott – och prioriterar bort annat. Det är inte lyxigt, det är normal matematik. 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.