Torsdag kväll den 21 maj och fredagen den 22 maj 2020: Spänning och fint väder


 Kära dagbok…

Min torsdagskväll blev riktigt spännande, för jag kom på att jag hade en oskrapad Sverigelott kvar i det blåa kuvertet från Annas snälla mamma och hennes L. Jag fick några lotter till min födelsedag för snart en månad sen och jag har vunnit ett par småvinster på dem. Detta har genererat nya lotter – tills det bara var denna enda kvar. Spänningen var ta mig tusan oliiidlig… Och tror du inte, kära dagbok, att jag vann!!! Kolla bildgalleriet.

Oberörd av allt skrapande, vinstjubel och annat låg min sällskapsdam för kvällen, Citrus, och sussade på fällen i soffan. Hon är bara för söt. Kolla stilstudien! Den enda gången en får hyfsade bilder på lilla fröken är nämligen när hon sover – annars rör hon på sig hela tiden.

Fästmön trampade hem snabbt på cykeln även igår. Vi kollade faktiskt på den avslutande delen av Rebecka Martinsson, men det blev det inspelade programmet. Jag var jättetrött sen, trots att jag hade sovit så länge. Det var väl all frisk luft och allt ljus jag hade fått på dan…

∼ ♦ ∼

Boken De drabbade och Tofflemugg med kaffe

Ledigdagstart.

I morse vaknade jag lite tidigare. Det blev kaffe på sängen och läsning, men jag hade ingen ro. Jag hörde nämligen ett bekant surrande. I stället hade jag lite sms-kontakt med vännen FEM vars Finske Pinne fyller jämnt på måndag. Nån fest går inte att ha och den tänkta utomhuspicknicken i morrn blir inställd eftersom det ska regna även där. Det fanns i alla fall planer på en roadtrip på själva födelsedagen. Jag hoppas förstås att Anna och jag kan resa neråt landet i sommar, men som läget är går det ju inte att planera nånting, möjligen vad jag ska läsa för bok härnäst.

Boken jag läser just nu får mig att flabba igenkännande på många ställen trots att den är en deckare. Förklaringen till detta kommer i ett inlägg om boken när jag har läst ut den.

Beskurna träd på väg att få löv

Hemma på vår gata i stan…

Det är inte precis sämre väder idag än igår, men så trist att det sen ska regna både lördag och söndag. Jag gav mig ut för att införskaffa en födelsedagspresent samt mat och dryck till kvällen. Varken när det gäller presenter, mat eller dryck är jag särskilt fantasifull, men jag kan avslöja att det inte blev bok, kyckling eller öl utan nånting heeelt annat. Förhoppningsvis nåt som är till belåtenhet.

När Dramaten formerly known as Roland och jag gick hem kunde jag inte låta bli att fota ett av träden på vår gata. Dessa träd kantar gatan och varje vår beskärs de kraftigt, så kraftigt att de inte ser kloka ut. Men nu börjar det komma löv…

Tja, fint väder är det och inte ska jag sitta inne hela dan. Katterna sover mest, men jag funderar på att göra en repeat på igår eftermiddag, alltså…

Parkbänk med solbrillor på boken De drabbade

Repeat från igår.

∼ ♦ ∼

För övrigt ligger en ny lott till sig i det blåa kuvertet. Att det är en vinstlott är jag övertygad om.

Sverigelott närbild

En ny vinstlott.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Mat, Personligt, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Torsdag kväll den 21 maj och fredagen den 22 maj 2020: Spänning och fint väder

 1. Så söta bilder på kissen! 🙂 De kan verkligen konsten att slappa med stil!

  Gillad av 1 person

 2. Visst har vi haft härligt väder nu i två dagar, jag har verkligen njutit och varit ute, fixat två häckrensningar och även lite gräsklippning och annat trädgårdpåtande. Ätit och och njutit ute i solen och idag blev jag firad, och jag blev glatt överraskad att du hade koll, tack fina du för ditt sms 🙂

  Ha en fortsatt skön helg !

  Gillad av 1 person

  • Tofflan skriver:

   Underbart väder! Vi tog en drink i ett hörn på vår fina kvarterskrogs uteservering på eftermiddagen. Härligt!
   Så glad att du har blivit firad. Och koll har jag – på dem jag gillar.
   Njut av helgen och ledigheten du också! 👍🏻😁

   Gilla

   • Tack fina du, jag har ju dålig koll även på dom jag gillar.. 🙂

    Nu får vi göra det bästa av helgen även om regnet dominerat idag. Jag har iaf fått städat av lite och tvättat..det behövs ju det också 🙂

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    Du… jag har sämre koll numera än tidigare. Min mamma hade stenkoll. Jag hittade hennes röda adressbok när hon hade gått bort och i den hade hon noga antecknat när folk fyllde år och hur mycket.

    Vi har varit iväg och handlat och köpt plantor och fröer till Slottsträdgården. Eventuellt blir det födelsedagsfirande där i morrn för Annas snälla mammas man och om det är väder sätter vi kanske några frön.

    Ha en go helg och glöm inte att vila lite också! 😛

    Gilla

 3. Åh, en deckare att skratta åt, det skulle jag behöva! Önskar dig en riktigt fin helg, och en storvinst,) Kram!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Nja alltså, nej det är ingen komisk deckare, jag skrattar ironiskt och igenkännande med tanke på min yrkesbakgrund.
   Helgen är seg, vädret kunde ha varit bätttre, storvinsten ligger till sig, men… jag är ledig!
   Kram!

   Gillad av 1 person

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.