Tisdag kväll den 19 maj och onsdagen den 20 maj 2020: Svenska bär..?


 Kära dagbok…

The Pale Horse

The Pale Horse – Den gula hästens titel på engelska.

Gårdagskvällens behållning var i princip starten av Agatha Christie-TV-serien Den gula hästen på TV4 samt läsning. För övrigt var TV-deckaren väldigt modern, trots att den utspelade sig på 1960-talet. Den var lite… annorlunda och innehöll övernaturliga inslag. Två avsnitt återstår. To be continued, alltså.

Vissa kvällar blir inte roligare än den igår. Fästmön slavade i tvättstugan och min insats i det hela var att ta hand om den torra och rena tvätten (mest lakan och handdukar). Vi hade massor av stortvätt som bäst lämpar sig för tvättstugan i källaren. Jag tar i stället hand om tvätten här uppe i lägenheten. Ett par maskiner kör jag kanske i morrn eller på fredag när jag är ledig.


Boken blev i alla fall utläst i sängen
innan jag somnade. Ja jag kan inte läsa när jag sover, förstås. Jag tyckte att den var lite seg och att den blev spännande först mot slutet. Men, men,  den hade några år på nacken, redan 2011 gavs boken ut i Danmark (först 2015 kom svensk översättning), och kanske var det därför. Nu har jag bytt till en ganska nyutkommen deckare av en av mina svenska författarfavoriter, Karin Wahlberg.

Citrus med böckerna Näktergalens död och De drabbade

Hon som har svårt att vara stilla a k a Citrus mellan böckerna Näktergalens död och De drabbade.

∼ ♦ ∼

Idag vaknade jag till en solig dag, men det mulnade på lite framåt eftermiddagen. Jag avnjöt min frukost i sällskap med Lucifer. Han satt mest och spanade på fåglar i köksfönstret tills han upptäckte att det fanns nåt ätbart på köksbordet.

 

Boken De drabbade och yoghurt med bär

Svenskt på bilden är boken, yoghurten och honungen.

Lille gubben mådde tyvärr inte så bra och framåt förmiddagen kräktes han under ganska högljudda former. Mattan på kattoaletten blev nerspydd, vilket typiskt nog skedde dan efter vi hade tvättstugetid. Anna lyckades dock skrubba den hyfsat ren för hand.

Jag deltog i ett webinar med fokus på ekonomi med anledning av coronahelvetet. Det var intressant och även om jag inte lärde mig så mycket nytt fick jag en bild av läget just idag. Det finns en del att ta tag i för att trygga framtiden. Fortfarande är det nog så att vi tar mycket för givet, men mitt besök i livsmedelsbutiken i söndags gav mig ett och annat att tänka på. Varje morgon sitter jag och slevar i mig yoghurt, till exempel, yoghurt med svensk honung och svenska bär. Trodde jag. Jordgubbarna kommer från Spanien och blåbären och hallonen från Polen. När upphör dessa leveranser, tro?

∼ ♦ ∼

I stället för lunch tog jag en promenad längs med flodenDet var perfekt väder, det vill säga lagom varmt och inget regn. Jag fick rejält med energi till eftermiddagens möten. Det första var direkt efter lunch och avlöpte betydligt bättre än jag hade trott. Nånstans är vi några som trots allt ser ganska lika på saker och ting.

Här under några bilder från min promenad. Precis som alltid när jag lägger ut ett galleri blir bilderna större om en klickar på dem. En ser då också hela bildtexten och kan till och med kommentera varje enskild bild.

∼ ♦ ∼

Jag har ringt och gratulerat ett födelsedagsbarn, men själva firandet går av stapeln i helgen i Slottsträdgården, om vädrets makter står oss bi. I kväll är jag ensam eftersom Anna jobbar. Ett uppdrag för mig är att ta emot en hemleverans.

Den frysta ostpajen funkade helt OK till middag. Asså, jag blev en übermätt, men grönsakerna mättade en del. Boken har börjat läskigt och bra och den ska jag sätta mig med i fåtöljen typ nu!

Ostpaj grönsaker vatten och boken De drabbade

Helt OK middag.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Tisdag kväll den 19 maj och onsdagen den 20 maj 2020: Svenska bär..?

  1. Härligt med lunchpromenader, det kickar igång en 🙂

    Nu tar vi lite leeedigt 🙂

    Gilla

  2. Louise Baumgärtner skriver:

    hoppas att du får en fin ledighet 🙂 Kram!

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.