Nattvandraren


Ett inlägg om en fådd bok.Andrew Taylors bok NattvandrarenNär jag var nere i Motala i mars 
och hälsade på vännen FEM och Finske Pinnen fick jag av min värdinna en goodiebag. Påsen innehöll allt möjligt fint och gott. Bland annat låg boken Nattvandraren av Andrew Taylor där tillsammans med ett gulligt kattbokmärke. Jag började läsa boken strax före min födelsedag och nu har jag slagit ihop pärmarna för sista gången. Tack till vännen FEM!

Den här spänningsromanen utspelar sig i London 1786. John Holdsworth lever ett bra liv – tills det slås i spillror. Det verkar inte vara nån ände på tragedierna som drabbar denne mångsysslare inom bokbranschen. När John står på ruinens brant blir han kontaktad av en änka som behöver hans hjälp. Änkans son, som är i Cambridge, har blivit knäpp och vårdas där. Men mamman vill veta vad som har hänt. John hamnar i en traditionstyngd miljö där det finns många hemligheter, kanske rentav spöken. Problemet är att John själv slåss mot en del spöken och nattmaror.

Boken kom ut redan för tio år sen, vilket egentligen inte har nån som helst betydelse. Jag har läst en del av Andrew Taylor tidigare, bland annat Rothtrilogin. Den här boken är emellertid helt fristående. Jag har lite svårt att hålla isär karaktärerna och jag tycker att författaren är ganska pratig i sitt sätt att skriva. Detta är med all säkerhet ett litterärt grepp, dock, för att skildra att tiden för händelserna ligger långt tillbaka. Men precis som i Rothtrilogin är miljön spöklik och ruggig och det sker både obehagliga och oförklarliga saker. Persongalleriet består till främsta delen av personer som är mer eller mindre svaga i köttet. Ibland blir de alltför lika i mitt tycke. I övrigt är det en spännande bok och precis som Franks mamma vill jag veta om Frank har sett ett spöke eller inte. Och roar det mig att tofflor har en avgörande roll för uppklarandet.

Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Nattvandraren

  1. Jag var tvungen att rota runt lite på bloggen min och visst hade jag läst den här! Jag verkar ha haft lite delade meningar om den, tyckt att handlingen var bra men karaktärerna lite mjae. Jag har även läst Det blödande hjärtat av samma författare och den verkar jag enligt inlägget till Nattvandraren ha tyckt mer om men av någon anledning hittar jag inte ett inlägg för den boken på bloggen. Nåja!

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.