Måndag kväll den 27 april och tisdagen den 28 april 2020: Från mitt fönster…


 Kära dagbok…

Igår kväll var jag skittrött och verkligen övertygad om att jag höll på att bli sjuk. Idag känns det som vanligt igen, det vill säga, jag är trött och tycker att det är en trist tisdag, men jag mår bra i övrigt. Sen blir jag lite hes och torr i käften när jag deltar i Zoom-möten, vilket kanske de flesta talare blir som glömmer att ha ett glas vatten till hands.

Vi slog på stort igår kväll och lagade mat hemma, så nu är väl somliga nöjda. Vi också. Det blev en lätt middag på kvällen, för jag hade ju ätit en rejäl portion nudlar mitt på dan. Fästmön, däremot, hade bara ätit lite till lunch. Vi åt fiskbullar i dillsås. Anna gjorde blomkålsmos till sina bullar och jag tog brödresterna från fredagens krispaket. I kylen fanns det grönsaker så det räckte till en sallad. En fullt tillräcklig måltid för mig. Dessert blev sen kaffe och var sin tårtbit.

Fiskbullar i dillsås grönsaker och bröd

Måndagsmiddag, hemvärmda fiskbullar, egengjord sallad och brödrester från fredagen.


Vi kollade på två (2) TV-program igår kväll 
och det är ovanligt. Först såg vi Vem bor här? Det är roligt att gissa vem av fem som kan tänkas på i ett visst hem när en bara vet namn och yrkestitel samt ser hur de ser ut och är genom TV-rutan. En stunds verklighetsflykt, en titt från mitt fönster, in genom andras. Därefter såg vi andra delen om mordet på Anna Lindh genom serien Svenska fall på TV3. Det var intressant att följa polisens arbete fram till att mördaren greps, men också väldigt, väldigt sorgligt. Och jag håller med om att Anna Lindh nog hade blivit Sveriges statsminister om hon hade fått leva.

I en paus i Anna Lindh-dokumentären fick jag en spruta av Anna. Nu återstår fyra (4) blodförtunnande sprutor för mig. Känns benet inte OK efter helgen kontaktar jag min läkare. Men jag är inte så hoppfull om att jag får komma på ultraljud till Sjukstugan i Backen i dessa coronatider. Jag får helt enkelt försöka överleva på egen hand.

Igår kväll passade jag också på att lista mig hos min tandläkare som, tillsammans med några tandhygienster, har bytt mottagning. Jag hoppas att de har möjlighet att fortsätta ta emot mig, för det var väldigt rörigt på ”gamla” mottagningen (konsekvenser av ägarbyte) sist jag var där. Min tandläkare är ansedd som en av Uppsalas bästa, så det återstår att se om jag kan bli patient hos henne. Hoppas, hoppas!

∼ ♦ ∼

Från mitt fönster

Utsikt från mitt fönster i Bokrummet där jag sitter och jobbar om vardagarna.

I morse klev jag upp extra tidigt för att hinna duscha och tvätta håret, tömma kattpottor, byta soppåsar och tömma diskmaskinen innan jag slängde i mig kaffe och frukostyoghurt och började jobba. Sopberget i hallen fick stå där en stund, jag åkte inte ner med det genast till soprummet. Jag försöker ta micropauser under en arbetsdag hemma och att gå med sopor är en typisk micropaus. Förmiddagen bestod emellertid mest av Zoom-möten, så då satt jag stilla alldeles för länge. (Vid ett möte fladdrade ett rött skynke förbi. Det är svårt att bortse ifrån, men jag håller mig i skinnet.) Jag passade på att titta ut genom fönstret på regnvåta gator, parkeringar, bilar och hus innan jag drog för gardinen för att kunna se och synas i de elektroniska möten. I natt hade det snöat lite, men som tur var låg inget vitt kvar på marken, bara lite på vissa biltak. Aprilväder in i det sista.

Anna skulle ha jobbat kvällspass idag, men blev tillfrågad om hon kunde byta till dagpass. Hon förlorade en sovmorgon. I gengäld behövde hon då bara jobba en bit in på eftermiddagen. Detta innebar att vi gick och handlade tillsammans. Anna hade ärenden och jag behövde handla mat. Sen blev kvällen ledig och på TV-agendan står Bäckström.

Grillad kyckling sås grönsaker

Tisdagsmiddag.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Måndag kväll den 27 april och tisdagen den 28 april 2020: Från mitt fönster…

 1. Grattis i efterskott !!!!!!! ❤

  Jag tittade också på "vem bor här".. det är lite intressant att se hur endel kan inreda, jag tänker ofta, oj..städa där… men, om det är ett intresse så tycker man att det är värt det gissar jag. Själv gillar jag rätt "rena ytor" och lättdammat 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Tack min vän!
   Men du… vilka hem de visar upp… Jisses, som sagt, för att damma i vissa av dem…. Nog för att jag gillar fina saker, men… Mest böcker, förstås. (Som också blir rätt dammiga…)

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.