Fredag kväll den 20 mars och lördagen den 21 mars 2020: Tromboflebitens framfärd och Tofflans


 Kära dagbok…

Hemgjord pizza

Hemgjord pizza är godare nygjord än tinad.

Efter en konstig arbetsvecka var det ändå skönt med fredag. Mina sambor möttes efter Fästmöns jobbslut och köpte med sig färdigmat hem. Själv tinade jag en hemgjord pizzabit. Det var OK mat, men ärligt talat var pizzan godare färsk, inte efter att ha varit frusen. Löken, till exempel, var ganska vattnig. Nu ska jag sluta gnälla och i stället vara tacksam att det fanns mat att ställa fram på bordet och att äta sig mätt av.

Innan fredagsmiddagen var det emellertid sprutdags. Jag tänker på sprutan hela dan varje dag. Sen glömmer jag den efteråt och minns den igen nästa morgon. Nä fan, sprutor gillar jag inte. Totalt har jag nu fått tre sprutor, den fjärde får jag i kväll. Jag hade ganska ont i benet igår, troligen för att jag satt stilla vid datorn för mycket. Men det är ju svårt att göra nåt annat när en jobbar och datorn är ens främsta verktyg. Själva tromboflebiten har nu krupit upp över knävecket. Det är skitsvårt att fota sina bakben själv, så jag har ritat en linje som följer tromboflebiten. Nu hoppas jag att den stannar där och inte sticker vidare upp i låret till lungorna. Proppar i lungorna var troligen bidragande orsaker till båda mina föräldrars död.


Resten av fredagskvällen 
kollade vi ikapp på ett par TV-serier jag hade spelat in på DVD-hårddisken. Det var dels Bancroft, dels Svenska fall: Kvinnan i källaren. I kväll är det nästa avsnitt av Bancroft, så det är bra att vara uppdaterad. Svenska fall-avsnittet spelade jag in för att vi tittade på Gåsmamman i stället. Bra serier allihop! Till Bancroft blev det också några bitar ost och var sitt glas ripasso.

∼ ♦ ∼

Idag var det kallt men soligt väder. Jag vaknade runt klockan sju. När diskmaskinen var tömd på ren disk och kattpottorna på skit hoppade jag ner i sängen igen med Sherlock Holmes. Mitt Sherlock Holmes-bokmärke från museet i London passar extra bra att använda just nu. Tyvärr börjar guldtexten på det blekna – jag läser ju så mycket.


Men idag skulle jag inte ligga på latsidan. 
Vårsolen har avslöjat hur jävla dammigt hemmet är och det knastrar under tofflan. Två timmar tog det mig att damma och polisha några möbler. Sen ser jag att det far omkring damm och katthår i alla fall. Det verkar somliga strunta i totalt…

Lucifer i hela Annas kökssoffa

Somliga, dock inte jag, ligger helst på latsidan. Här njuter Lucifer av att ha hela Annas kökssoffa för sig själv.

 

Tulpaner

Två buketter tulpaner följde med hem.

Efter dusch, telefonsamtal med Annas snälla mamma och frukost traskade jag med nyborstade tänder och rena händer ut i solen. Det är tredje dan nu jag går till Korgtassen och handlar och tar en lite längre väg hem för att få ljus och luft.

Jag köpte goda ostar och lite annat. Faktiskt överraskade jag mig själv med att köpa… två buketter tulpaner. En behöver pigga upp sig med nåt. Kvittot visade över 600 spänn, typ lika mycket som mina 20 första sprutor kostade. Nä billigt är det inte att handla, men en vill ju stödja de lokala affärerna. Det är många företag som har det kämpigt just nu. Vi kan bara försöka stötta genom att handla.

Febertermometer visar 36 o 2

Ingen feber idag heller!

Hemkommen packade jag upp varorna. Jag tror fan jag tvättade händerna både före och efter också. Sen var det dags för nästa motionspass: dammsugningen. Genomsvettig och högröd i ansiktet var jag klar på en timme.

Även idag tog jag förresten febern. Inte för att jag känner mig dålig utan för att jag vill ha koll. Och även idag visade termometern 36,2. Tacksam!

Mitt mål är att försöka hålla mig frisk om det går, men också att försöka ta mig till jobbet på måndag och jobba. Jag behöver röra på mig och det gör jag inte tillräckligt mycket när jag jobbar hemifrån. Förutom det funkar det utmärkt.

∼ ♦ ∼

Till middag idag tänker jag göra lasagne på kycklingfärs. Fast Anna får göra sin specialsås själv, det är säkrast. En flaska av nåt gott rött åker fram ur vinskåpet, var så säker. I skrivande stund har jag emellertid inte bestämt vilket.

För övrigt var det lite kul att se att färsen, som vi köpte här i Uppsala i söndags, kommer från Tjällmo, nära mina hemtrakter. Då är den säkert jättefin!

Kycklingfärs från Tjällmo

Färs från Tjällmo i vår lasagne i kväll.

∼ ♦ ∼

En liten stund hinner jag hasa ner i fåtöljen innan jag åker och hämtar hem arbeterskan i bil. Det är hon värd, denna undersköterska. Hon behöver inte applåder, för övrigt, hon och alla andra som jobbar i vården, behöver vettiga löner.


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Fredag kväll den 20 mars och lördagen den 21 mars 2020: Tromboflebitens framfärd och Tofflans

  1. Hur är Från Holmes till Sherlock? 🙂

    Gilla

  2. Louise Baumgärtner skriver:

    Tacksamhet är en känsla som ger kraft. Skickar en styrkekram och tankar till dig❤️

    Gillad av 1 person

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.