Italienskt, rött och inte så dyrt: Castelmondo Valpolicella Ripasso Superiore 2017


Ett inlägg om ett överraskande rött vin.


 

Castelmondo Valpolicella Ripasso Superiore 2017

Ett riktigt billigt – och bra! – ripassovin.

Vid senaste besöket på Systembolaget följde fyra flaskor vin med hem. En flaska var lite av en joker, nämligen Castelmondo Valpolicella Ripasso Superiore 2017. Och varför då? Ett ripassovin som joker? Nja, snarare priset. Endast 79 spänn kostar det här vinet. Jag var mycket spänd på att prova det.

Första halva glaset intogs till smakrika hårdostar, kex och röda vindruvor. Systembolaget tycker att en ska dricka vinet till rätter av lamm- eller nötkött. Det funkar säkert också, för vinet är fylligt och har hög fruktsyra.

Vinets alkoholhalt ligger på 14,5 procent och sockerhalten är fyra gram per liter.

Av informationen på Systembolagets webbplats framgår inte vilken druva vinet är gjort på, men så här kan en läsa om vinets smak och doft:

”Kryddig smak med inslag av fat, torkade körsbär, plommon, örter, svartpeppar och choklad. […] Kryddig doft med inslag av fat, torkade körsbär, plommon, örter och choklad.

Det här vinet överraskar verkligen! Visserligen har det bara en kort eftersmak, men smak och doft är fulla av bär och choklad och nåt kryddigt. Vinet är verkligen fylligt och ganska alkoholstarkt. Ändå känns det inte tungt. Det är helt klart värt priset. Faktum är att det kunde ha kostat lite mer. Vi ska gynna Italien nu när de förlorar på utebliven turism.

Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.