Internationella kvinnodagens eftermiddag och kväll samt måndagen den 9 mars 2020: Leva. Nu.


 Kära dagbok…

Internationella kvinnodagen är inget vi firar i vårt hem. Men jag var med på den tiden när det var stort och verkligen firades med diverse fester och andra aktiviteter. Nu använde jag i stället söndagen till hushållsarbete och till att läsa. De flesta i familjen Katt var slöa, men lilla Citrus övervakade min strykning och gick med mig som en liten hund. Fast… roligaste stället enligt henne och mamma Mini är visst Pojkrummet, vars dörr sen några dar tillbaka är öppen. (Dörren brukar vara ganska stängd när den som bor där är hemma.) Lucifer tycktes nöja sig med att sova (och snarka!) på soffan – eller också gjorde tjejerna gemensam sak mot honom och tog tillfälligt över Pojkrummet på kvinnodagen.


Nej, jag tyckte inte att familjens två mänskliga kvinnor 
skulle behöva stå vid spisen. Därför bjöd jag ut Fästmön till vår kvarterskrog. Vi åt tvårätters och delade på en flaska rött. Det var gott och rätt. En ska leva nu, i morgon kanske en är död. Livet är kort, som bekant. Jag tog räkor till förrätt och pasta Al tartufo (pasta med tryffel). Dessert blev bara var sin slät kopp starkt kaffe. Alldeles lagom mätta traskade vi hem och softade i fåtöljerna. Vi såg första avsnittet av danska DNA och det var bra, men ganska obehagligt. Jag vet inte varför jag reagerade så, jag som inte är nån barnmänniska.

∼ ♦ ∼

Rosa fjäder

Ibland gör vi en fjäder…

Måndag morgon vaknade jag fem minuter före larmet – och var skittrött. Jag fattar inte… Stackars Anna, som har jobbat fredag, lördag, söndag verkade betydligt piggare än jag. Eller så spelade hon bara pigg. Jag kom i alla fall ihåg att tömma kattpottorna, bädda, duscha och klä på mig. Till frukost blev det sedvanlig yoghurt med bär, flytande akaciahonung och müsli. Tyvärr hade jag jätteont i magen och värken ville inte lätta under dan.

På förmiddagen hade vi ett avstämningsmöte som gav en del jobb. Annars jobbade jag en del med enkätsvar, några texter etc. Ibland känns det som om vi gör hönor av fjädrar, ibland gör vi fjädrar av hönor. Kort sagt: vi gör inte alltid rätt saker, enligt min mening.

∼ ♦ ∼

Det har blivit dags att fundera på semester. Jag ska ha lite semester den här veckan, men jag funderar även på att ta ut mer tid samt vilka veckor jag ska söka ledigt i sommar. När tillvaron är som den är går det inte planera så bra. Då får en vara flexibel och försöka hitta lösningar som passar så många som möjligt. Och mig.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.